Normal sezonun ilk çeyreğini geride bıraktığımız bu haftada listede epey bir değişiklik yaşandı. Özellikle Green Bay Packers, Dallas Cowboys ve Los Angeles Rams gibi takımlar yerlerini koruyamazken; Seattle Seahawks, Chicago Bears, New Orleans Saints ve Philadelphia Eagles gibi takımlar üst sıralara yerleşti. Alt sıralardan kurtulan Tampa Bay biraz listeyi karıştırırken, Atlanta Falcons ise düşüşe devam etti.

1- New England Patriots (AFC Doğu, 4-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1 

New England Patriots, Buffalo Bills karşısında kazanırken bizleri de biraz şaşırttı açıkçası. Maçın favorisi olarak gösterilen Patriots, savunmada yine olağanüstü bir performans sergilerken hücumda ise alışmadığımız şekilde etkisizdi ama kazanmayı alışkanlık haline getirdikleri için sonuç olarak yine listenin zirvesindeler.

2- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 4-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2 

Bu sezona da mükemmel bir giriş yapan Patrick Mahomes ilk üç maçta en az üç TD pası atarak takımının galibiyetlerinde önemli bir rol oynamıştı. Bu hafta enteresan bir şekilde Mahomes hiç TD pası atamamasına rağmen Chiefs üç rushing TD ve bir fumble recovery TD ile Lions karşısında galip gelmeyi bildi. Demek ki bu takım sadece Mahomes’un eline bakmıyormuş. Chiefs için güzel haber…

3- New Orleans Saints (NFC Güney, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Seattle Seahawks ve Dallas Cowboys gibi iki güçlü rakibini yedek oyun kurucusuyla yenen Saints ligde hala var olduğunu bize kanıtladı. Ayrıca son maçında Cowboys karşısında kazanırken savunmada da mükemmel bir performans sergiledi. Brees’in dönüşüyle birlikte bu takım tamam olacak.

4- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8 

Trubisky sakatlanınca yerine giren Chase Daniel bir şeyler yapmaya çalışsa da Vikings karşısındaki galibiyet kesinlikle Chicago savunmasına yazar. Maç boyunca ne Dalvin Cook’a koşu alanı ne de Adam Thielen’a doğru düzgün pas yakalama imkânı veren Chicago savunma oyuncuları tüm tebrikleri hak ettiler.

5- Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3 

Sezon başından beri Rams’te bir şey var. Çok tutuk başladılar deyip duruyorduk. İşin aslını bu hafta Tampa karşısında aldıkları şoke edici mağlubiyet ile öğrenmiş olduk. Sorun sadece hücumda veya Tod Gurley’de değilmiş aynı zamanda savunmada özellikle pas savunmasında baya bir sıkıntı var. Şimdi önlerinde Seahawks ve 49ers maçları var. Zorlu bir süreç onlar için artık başladı. Biraz silkelenmeleri gerek.

6- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Dallas Cowboys’un ilk üç haftadaki hücum performansını gösteren oyuncuları Saints maçına gelmeyi unuttu. Ezekiel Elliot sadece 35 rushing yard elde ederken, Amari Cooper ise 48 yard pas tutuabildi ve Saints savunmasını geçmeyi başaramadılar. Dak Prescott’ta takım arkadaşlarına uydu ve etkili bir performans sergileyemedi. Bir an önce toparlanmaları gerek çünkü önlerinde çok ciddi maçlar var.

7- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5 

Üç haftadır savunmasını övdüğümüz Green Bay Packers artık yeter pes ediyorum dedi ve Eagles karşısında bizleri şaşırttı. Fakat bizleri daha çok şaşırtan şey ise Packers’ın red zone’da skor üretememesiydi. Kritik anlarda istenilen skoru bir türlü elde edemeyen Aaron Rodgers ve arkadaşları çok basit hatalar yaptılar. Hücum bu hataları yaparsa savunma ne yapsın.

8- Seattle Seahawks (NFC Batı, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Seattle, Cardinals karşısında kazandı ve bir nebze nefes aldı. Şimdi zorlu bir fikstüre giriyorlar ve önlerindeki üç maç onların NFC Batı’daki kaderini belirleyecek. Son maçta savunmaları iyi sinyaller verdi. Hücumda da Chris Carson bu hafta fumble yapmadı ki bu Seahawks için mükemmel bir haber.

9- San Francisco 49ers (NFC Batı, 3-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

49ers geçen hafta maç yapmayarak güzelce bir dinlendi. Umarım savunmadaki ve hücumdaki eksiklerini gözden geçirmişlerdir çünkü NFC Batı’da çetin bir mücadele içindeler. Bu sene playoff yapmak istiyorlarsa kesinlikle minimum hata ile oynamaları gerekecek.

10- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Eagles, Cowboys’un maç kaybettiği hafta da deplasmanda Packers gibi bir takımı yenerek ciddi bir galibiyet aldı ve NFC Doğu için umutlarını taze tuttu. Running back’ler Jordan Howard ve çaylak Miles Sanders güzel bir oyun ortaya koydu. Bu iki isim Carson Wentz’e ne kadar yardımcı olurlarsa Wentz o kadar rahatlar. Savunmada ise Packers maçındaki derli toplu görüntüyü sezon boyunca korumaları gerekiyor.

11- Houston Texans (AFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9 

“Houston! We have a problem”, Houston geçtiğimiz hafta o kadar kötü bir hücum performansı gösterdi ki sezon başında izlediğimiz hücumla arasında dağlar, ovalar, denizler kadar fark var resmen. Ayrıca Texans O-Line’da Watson’ı koruma (Watson altı kez sack oldu) ve ona pas atması için zaman verme açısından çok iyi değil. Koşu oyunlarında da pek alan açamadılar. Aslında Texans hücum hattı epey bir kötü. Üstüne üstlük Dolphins’in left tackle’ı için takımın birinci tur draft haklarını verdiler.

12- Indianapolis Colts (AFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Colts evinde favori olduğu Raiders karşısında şok bir yenilgi alarak bizleri şaşırttı. Açıkçası Luck’un emekliliği Colts açısından pek sorun olmamış dedik ama T.Y. Hilton’un sakatlanışı hücumda onlara oldukça kan kaybettirmiş. Kötü haber ise Hilton’ın muhtemelen bir veya iki maç daha oynamayacak olamsı. Savunma da ise geçen sezonun yılın çaylağı ödülünü alan Darius Leonard’da olmayınca ne koşu da ne de savunma da rakibi durdurabildiler. İşler şu anda Colts için çok iyi gitmiyor.

13- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11 

Bir kere de şaşırt bizi Kirk Cousins, bir kere! Her büyük maç öncesi Cousins’ın zaten yüzde 50 ve üzeri galibiyet yüzdesi olan takımlara karşı galibiyeti az bu maçı da kazanamaz diyoruz o da bizi kırmayarak kötü bir performans sergilemeye devam ediyor. Şöyle güzelim bir takımın Kirk Cousin’ın elinde olduğuna inanamıyorum. Bakalım nereye kadar sabredecek Vikings yönetimi.

14- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19 

Browns geçtiğimiz hafta Baltimore’a karşı hem savunmada hem de hücumda mükemmel bir oyun ortaya koyarak deplasmanda kazanmayı başardı. Bizim hayal ettiğimiz Browns açıkçası buydu. Nick Chubb ve Jarvis Landry çok güzel bir oyun ortaya koydular. Savunma ise Ravens’ı hem pas da hem de koşu da durdurmak konusunda görevlerini yerine getirdi. Kafalardaki tek soru bu performansı devam ettirebilecekler mi?

15- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16 

Eğer Chargers kaybettiği iki maçın ikinci yarılarında da Miami Dolphins karşısındaki gibi oynasaydı muhtemelen şu an 4-0 olabilirlerdi. Fakat Chargers bu sene sakatlıklar ve holdout’lar derken bir türlü sezona giriş yapamamıştı ki Dolphins karşısında aldıkları çok rahat galibiyetle sezona sonunda merhaba dediler. Ayrıca Melvin Gordon’da takıma döndü. Bakalım Chargers toparlanabilecek mi…

16- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13 

Baltimore Ravens’ denince akla ilk gelen şey savunmasıydı. Ancak Browns karşısında tanınmaz haldeydiler. Hücumda ise Lamar Jackson ise yine kendi yeteneklerini konuşturdu fakat karşılarındaki savunmayı takım olarak aşamadılar. Belki Ravens, Pittsburgh’un bu sene AFC Kuzey yarışının içinde olmamasının rahatlığı ile maçlara çıkıyor ama Pittsburgh yoksa Cleveland Browns var.

17- Detroit Lions (NFC Kuzey, 2-1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Lions, Chiefs karşısında maçın bitimine son iki dakika kala Chargers maçındaki gibi bir savunma performansı ortaya koysaydı muhtemelen ilk 10 sırayı zorlamışlardı. Ancak bu mağlubiyet biraz onların savunma da halletmeleri gereken küçük sorunları olduğunu gösterdi. Tersi olarak hücumda ise Lions oldukça iyi bir takım görüntüsü verdi. Sonuçta Chiefs’e bile kök söktürdüler.

18- Carolina Panthers (NFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20 

Panthers, Kyle Allen ile ikinci maçından da galibiyetle ayrılırken aynı zamanda savunma da eski Super Bowl günlerini hatırlattılar. Ayrıca Kyle Allen ile birlikte Christian McCaffrey kendini buldu. Eğer böyle devam ederlerse Cam Newton’a gerek kalmayabilir…

19- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21    

Hepimiz için bu sene hücumda yılın çaylak oyuncusu adayının favorisi Kyler Murray iken bir anda Gardner Minshew diye biri çıktı ve tüm ilgileri üzerine çekmeyi başardı. Takıma katılmasıyla birlikte herkes bir anda Nick Foles’u unuttu resmen. Ayrıca Minshew’ın bu performansı Leonard Fournette’i de olumlu etkilemiş gibi gözüküyor. Savunma da biraz toparlandı. Jaguars şu an AFC Güney’de rekabet edebilecek kıvama iyice yaklaşıyor diyebilir miyiz?

20- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26    

Jameis Winston’un şovu Tampa Bay’e Los Angeles Rams karşısında unutulmayacak bir galibiyet getirdi. Ayrıca wide receiver’lar Mike Evans ve Chris Goodwin’in Winston ile uyumu üst düzeyde. Koşu oyunlarında biraz eksikleri var. Savunmada da Shaquil Barrett harikalar yaratmaya devam ediyor. Böyle devam edebilirler mi orası soru işareti ama Tampa Bay’i izlemesi zevk veriyor.

21- Tennessee Titans (AFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22 

Marcus Mariota hep böyle oynarsa Titans kazanmaya devam eder ama hep böyle oynayamayacağı için sonuç malum. Genel olarak baktığımızda Titans hem savunma da hem de hücum da kendi grubunda mücadele edebilecek bir takım.

22- Buffalo Bills (AFC Doğu, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15 

Buffalo, Patriots’ta karşı çok kötü başladı ama son çeyreğe kadar maçın içinde kalmayı başardı ve galibiyete çok yakındı. Fakat karşılarında ligin en iyi savunmalarından biri vardı ve üstüne üstlük oyun kurucuları Josh Allen’ı kaybettiler. Josh Allen’ın beyin sarsıntısı protokolü sebebiyle oynayıp oynamayacağı şu an soru işareti. Allen’sız Buffalo düşünülemez.

23- New York Giants (NFC Doğu, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23 

Eli Manning yedeğe geçip, mentör QB olduğundan beri Giants ikinci maçını kazandı. Daniel Jones takıma baya baya ısınmış gözüktü. Fakat bu hafta yendikleri takım Redskins’ti. Gelecek hafta playoff takipçilerinden Vikings ile oynayacaklar. İşte şimdi gerçek Daniel Jones’u göreceğiz bence.

24- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24 

Pittsburgh Steelers elbet bir galibiyet alacaktı o da ligin en kötülerinden Cincinnati karşısında geldi. Tabii ki bir galibiyetle Steelers yükselişe geçti diyemeyiz. Bu sezon Pittsburgh buralarda takılır…

25- Oakland Raiders (AFC Batı, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Evet, Oakland Raiders geçen hafta Indianapolis Colts karşısında galip geldi ama şunu da kabul etmek gerek ki Colts’a ne tackle yapacak Darius Leonard ne de pas savunmasında etkili olacak Malik Hooker vardı. Eline gelen bu fırsatı da Raiders kaçırmadı ve iyi de yaptı. Kendilerini, eksikleri olmayan bir takımı da yenerken görmek isteriz.

26- Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18 

Dan Quinn’in koltuğu ısınmaya başladı. Elindeki bu kadar yetenekli bir takım varken çok kötü oynuyorlar. Bu dakikadan sonra nasıl bir değişikliğe gidecekler ya da takımca toplanıp bir şeyleri düzeltmeye mi çalışacaklar orasını bilemeyiz. Ancak bu sezonu böyle bitirirlerse takımda ne Matt Ryan kalır ne de Dan Quinn.

27- Denver Broncos (AFC Batı, 0-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27 

Defansif deha Vic Fangio ve ligin iyi savunmaları arasında sandığımız Denver Broncos savunması bu hafta beş sack ile oynadı ama Leonard Fournett’i durduramadı. Üstüne üstlük takımın yıldızlarından DE Bradley Chubb sezonu kapattı. Sanırım Vic Fangio’nun ilk head koçluk macerası çok uzun sürmeyecek.

28- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 0-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28 

Ne diyelim ki Cincinnati için… Big Ben’siz yaralı Steelers’a karşısında bırakın galip gelmeyi oyuna ortak bile olamadılar. Sezon başında Zac Taylor’ın gelişiyle ve ilk maçlarındaki performanslarıyla çok umutlanmıştık. Yazık oldu tüm umutlarımıza.

29- Arizona Cardinals (NFC Batı, 0-3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29 

Kliff Kingsbury en sonki galibiyetini kolej takımlarından Texas Tech’ten kovulmadan önce Kansas karşısında almıştı o da 2018 yılındaydı ve hala bir galibiyeti yok. Arizona’da da galip gelmesi şu gidişatla zor. Gelecek hafta rakipleri Cincinnati. Belki bir sonraki hafta oraya bir galibiyet yazarız.

30- New York Jets (AFC Doğu, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31 

Jets maç oynamadan haftayı geçiren takımlardan biriydi. Bu ara Sam Darnold’un dönüşü için tam yerindeydi ve gelecek hafta forma giyebileceği konuşulanlar arasında. Eğer Darnold dönerse Jets biraz toparlanabilir ama hemen değil belki ilerleyen haftalarda.

31- Miami Dolphins (AFC Doğu, 0-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Ve Miami’nin şanlı yürüyüşü başladı. Yok, tabii ki de başlamadı. Ancak bu hafta Rosen’lı Miami’yi hücumda biraz daha hareketli görmek gelecek yıllar için umutlandırdı. Fakat bu Dolphins’in kötü olduğunu değiştirmiyor…

32- Washington Redskins (NFC Doğu, 0-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Hadi diyelim Miami Dolphins rebuilding yapıyor peki ya Washington Redskins ne yapıyor? Durup dururken bir anda Case Keenum’u kenara çekip çaylak Dwayne Haskins’i sahaya mı sürünce Redskins playoff mu yapacak veya Haskins beş TD pası atıp maçı mı kurtaracak? Gerçi Keenum’un sakatlığı olduğu açıklandı. Acaba gerçekten öyle mi, şüpheliyim. Bence Redskins’in asıl sorunu coaching. Kenarda bir değişiklik olmazsa sadece bu yıl değil gelecek senelerde de Redskins daha da kötüye gidecek gibi gözüküyor…