Perşembe gecesi Cleveland Browns’ın Pittsburgh Steelers’ı 21-7 yendiği maçın son saniyelerinde çıkan arbedede Steelers quarterback’i Mason Rudolph’un kaskını çıkarıp, Rudolph’ın kasksız kafasına, elindeki kask ile vuran Myles Garrett başta olmak üzere, olaya karışan oyunculara ceza yağdı.

Amerikan futbolu sahalarında görülen en şiddetli hareketlerden birine imza atan Cleveland Browns defensive end’i Myles Garrett, NFL tarafından süresiz olarak men cezasına çarptırıldı! 2017 NFL Draftı’nın bir numarasından seçilen oyuncunun, en az 2019 sezonunun geri kalan kısmını ve playoff’ları kaçıracağı belirtildi.

NFL yaptığı açıklamada, Garrett’ın cezasının gerekçesini açıklarken, “gereksiz sertlik içeren ve sportmenlik dışı hareket, kavga etmek, rakibin kaskını çıkarmak ve kaskı silah olarak kullanmak” ifadelerini kullandı.

Maç sonrası yaptığı Steelers’ın genç QB’si Rudolph’tan özür dilemeyerek tepki çeken ve sonrasında bir açıklama yayınlayan Garrett, “Geçen gece çok kötü bir hata yaptım. Kendimi kaybettim ve yaptığı bencilce ve kabul edilemezdi. Tüm hareketlerimizden kendimizin sorumlu olduğunu biliyorum ve gerçek karakterimi ancak bundan sonra yapacağım hareketlerle gösterebilirim. Mason Rudolph’tan, takım arkadaşlarımdan, tüm organizasyonumuzdan, taraftarlarımızdan ve NFL’den özür dilemek istiyorum. Olanlardan ben sorumlu olmalıyım ve hatalarımdan öğreneceğim” dedi.

Öte yandan Garrett’ın Rudolph’ın kafasında kaskını vurduğunu görüp kendini kaybedip, Garrett’ı yumruklayan ve yere indiren Steelers center’ı Maurkice Pouncey üç maçlık cezaya çarptırılırken, olayların bir başka aktörü Cleveland Browns defensive tackle’ı Larry Ogunjobi, bir maçlık men cezası aldı.

Oyuncular aldıkları bu cezalar sebebiyle oynamadıkları maçlar nedeniyle ücret de almayacaklar. Sezonun bitimine altı hafta kaldığından ötürü Garrett’ın minimum 1.14 milyon dolar kaybedeceği yazıldı. NFL aynı zamanda Cleveland Browns ve Pittsburgh Steelers takımlarına 250’şer bin dolar ceza verdi…