Geçtiğimiz hafta matematiksel olarak playoff şansı sona eren ve bu sezon halen galibiyet ile tanışamayan Cincinnati Bengals, tecrübeli oyun kurucusu Andy Dalton’ı tekrardan ilk 11’de başlatacağını açıkladı. Bu hafta, üç maçtır kazanan New York Jets ile karşılaşacak olan Bengals’ta head koç Zac Taylor, takımın ilk galibiyet arayışında Dalton’ın en iyi tercih olduğunu belirtti.

11-0’lık derecesiyle ligin dibine demir atan Cincinnati Bengals, geçtiğimiz ay Andy Dalton’ı doğum gününde yedeğe çekip çaylak oyun kurucu Ryan Finley ile yola devam etme kararı almıştı. Zac Taylor, o dönemde sorunun Dalton’da olmadığını ancak Finley’e de bir şans vermek istediğini dile getirmişti.

Dokuzuncu haftada as QB olan Ryan Finley ise bay haftasının ardından üç maçlık performansıyla Bengals’ın derdine derman olamadı. Finley’nin ilk 11’de başladığı maçlarda sırasıyla Baltimore Ravens, Oakland Raiders ve son olarak da Pittsburgh Steelers’a yenilen Bengals son iki maçta galibiyete bir touchdown kadar yaklaşmayı başarmıştı.

Çaylak Finley ise paslarının yüzde 47.1’ini tamamlarken, 87 pas demesinde 474 yard, iki touchdown pası ve iki interception ile oynamış ve vasatı aşamamıştı. 11 defa sack olan oyuncu, üç defa da fumble ile top kaybederken hiçbir maçta 200 yard üstü pas atamaması dikkat çekmişti.

Bu sezon kaybettiği 11 maçın dokuzunda 20 sayının altında kalan Cincinnati Bengals’ta şimdi 32 yaşındaki Dalton, dokuz yıllık takımını galibiyet ile tanıştırmaya çalışacak. Aksi halde, şu anda ligin dibindeki, en yakın rakibinin mağlubiyet anlamında iki maç önünde olan Bengals’ın, 2020 NFL Draftı’nın ilk sırasından bir quarterback seçmesine kesin gözüyle bakılacak…