NFL’de sezonun bitmesine bir hafta kala Cincinnati Bengals, 2020 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçim yapmayı garantiledi. Pazar gecesi Miami Dolphins’e uzatmalarda 38-35 yenilen takım 1-14 derecesine geriledi ve draft’ın ilk sırası için en büyük rakibi Washington Redskins’in iki galibiyet gerisinde kaldı.

Heisman’ın ödüllü QB Joe Burrow’u ilk sıradan seçmesine kesin gözüyle bakılan Cincinnati Bengals’ta tecrübeli quarterback Andy Dalton, Miami Dolphins karşısında dört touchdown pası atarak elinden geleni yapsa da takımının sezonu sonuncu bitirmesine engel olmadı.

“İçinizde biraz olsun rekabetçi bir ruh varsa sahaya çıkıp maçı kazanmak için elinizden geleninin en iyisini yapmadan duramazsınız” diyen Bengals koçu Zac Taylor, iddia edilenin aksine ilk sıra için tanking yapmadıklarının altını çizdi.

Uzun yıllardır takımın as oyun kurucusu olan Andy Dalton’ı bu sezon kısa bir süreliğine dördüncü tur seçimi çaylak Ryan Finley için yedeğe çeken Bengals, genç oyuncudan umduğunu bulamamış ve tecrübeli oyuncuya geri dönmüştü. Bengals, yeni head koç Zac Taylor’ın önderliğinde bu sezon oynadığı ilk 10 maçı kaybetmişti.

2019 NFL Draftı’nın 11. sırasından Alabama çıkışlı offensive tackle Jonah Williams’ı seçen Bengals, Williams’ın off-season’da yaşadığı sakatlık sonrası sezonu kapatmasının ardından genç oyuncudan hiç faydalanamamıştı. Öte yandan ligin en iyi wide receiver’larından olarak gösterilen A.J. Green’in de sakatlığından ötürü bu sezon hiç forma giymemesi Bengals’ın işini hiç de kolaylaştırmamıştı.

Bengals’ın ilk sıradan LSU Tigers quarterback’i Joe Burrow’u seçmesi durumunda Andy Dalton’ın takımdaki geleceğinin ne olacağı belirsizliğini koruyor. 23 yaşındaki Burrow’un Bengals’ın dertlerine derman olup olmayacağını ise hep birlikte göreceğiz…