2019 NFL sezonunu dört galibiyet ve 12 mağlubiyet ile kapatarak, hüzün ve hayal kırıklığı dolu bir yılı daha geride bırakan New York Giants, head koç Pat Shurmur’un işine son verdi. Takım 22 yaşındaki oyun kurucu Daniel Jones ve 22 yaşındaki running back Saquon Barkley’nin etrafında yeniden yapılanmaya giderken, şimdi doğru head koçu bulmaya çalışacak.

2020 sezonu başladığında Giants, altı sezondaki beşinci head koçuyla lige giriş yapacak. Sezonun son haftasında Philadelphia Eagles’a yenilen New York temsilcisi, Shurmur önderliğindeki bir önceki sezonu ise sadece beş galibiyet ile kapatmıştı…

Giants koçu olarak iki yılda 9 galibiyet ve 23 mağlubiyet elde eden Pat Shurmur, bu sezonun başında Eli Manning’i yedeğe çekip takımı çaylak Daniel Jones’a emanet ederek cesur bir karar vermişti. Jones her ne kadar sezona iyi başlasa da ilerleyen haftalarda Giants’ın arka arkaya maçlar kaybetmesine engel olmamıştı.

54 yaşındaki Pat Shurmur daha önce 2011 ve 2012 sezonlarında Cleveland Browns’ta head koçluk yapmış ve bu takımda da bir 4-12 ve bir 5-11’lik toplam iki sezon geçirmişti.

2013-2015 sezonlarında Philadelphia Eagles’ta hücum koçluğu yapan Shurmur, Chip Kelly’nin kovulmasından sonra bir maç geçici head koçluk yapıp Minnesota Vikings’in yolunu tutmuştu. 2017’de konferans finali oynayan Minnesota Vikings’te hücum koçluğu yapması Shurmur’u Giants head koçluğuna getirmişti.

Genç hücumu sebebiyle yeni head koç adayları için cezbedici bir tercih olan New York Giants’ta pozisyon için adaylar arasında Baylor head koçu Matt Rhule ve New England Patriots hücum koçu Josh McDaniels başta olmak üzere bir çok isim geçiyor…