Artık NFL normal sezonunda son üç haftaya resmi olarak girmiş bulunuyoruz. Playoff tablosu her iki konferans içinde yavaş yavaş şekillenirken, AFC tarafında wild card için son takımın belirlenmesi, son haftaya kadar devam edecek gibi gözüküyor. NFC tarafında ise kimin ev sahibi avantajını kapacağını yine son maçlarda izleyip göreceğiz.

Güç sıralamamamızın bu haftasında ise son haftaların yükselen takımı Tennessee Titans, ilk 10 içine girmeyi başarırken, haftalardır ilk üçe giremeyen Kansas City Chiefs eski yerine tekrardan kavuştu. Öteki taraftan, New England Patriots ve Dallas Cowboys’un düşüşü devam ediyor. Orta sıralara baktığımızda ise Tampa Bay Buccaneers, üç maçtır kazanarak dikkat çekti.

1- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 11-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Geçen hafta elde ettiği AFC liderliğini korumak için Buffalo Bills gibi zorlu bir deplasmana giden Baltimore Ravens buradan da çıkmayı bildi ve liderliğini sürdürdü. Ravens’ın bu sezon koşuda en az yard kat ettiği maçı oynamasına ve tight end Mark Andrews’ın sakatlanıp maçı tamamlayamamasına rağmen, Lamar Jackson’ın üç TD pasıyla kazanmaları önemliydi. Eksi olarak söylenebilecek ne var derseniz, üçüncü TD ile maçın fişini çekmişken savunmanın aldığı saçma sapan cezalarla Bills hücumuna sayı buldurup maçı ortak etmelerini söyleyebiliriz. Gelecek maçta ise New York Jets’i de yenerlerse AFC Kuzey’de zafere de ulaşmış olacaklar.

2- San Francisco 49ers (NFC Batı, 11-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Ligin en iyi iki savunmasından biri olan San Francisco 49ers, 13. haftaya kadar hep savunmayla öne çıkmıştı. Fakat New Orleans Saints karşında hücumda da bize resital izleten Kyle Shanahan’ın öğrencileri ne kadar tehlikeli olabileceklerini kanıtladı ve bu sezonki en değerli galibiyetini aldı. Sekizinci hafta takıma katılan Emmanuel Sanders, 49ers kariyerindeki en iyi maçını çıkardı. Maçın kahramanı ise haftalardır eleştirdiğimiz Jimmy Garoppolo oldu. 49ers’ın bu gazla kalan üç maçını da kazanabileceğini düşünmek hiç de hayal değil.

3- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 9-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

New England Patriots karşısında aldığı galibiyetle AFC Batı’da zafere ulaşan Kansas City Chiefs, dış saha da oynadığı yedi maçtan altı galibiyet çıkarmış oldu. Andy Reid’in, Patriots gibi ligin en iyi savunması olarak görülen bir takıma karşı uyguladığı değişik hücum varyasyonları işe yaraması, Chiefs’in elini güçlendirdi. Tek eksikleri ligde sondan beşinci sırada yer aldıkları koşu hücumları olarak gözüküyor.

4- Seattle Seahawks (NFC Batı, 10-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

NFC Batı’da ki liderliği sadece bir hafta süren Seattle Seahawks, sezonun ilk devresi yendiği Los Angeles Rams’e beklenenin altında bir performans ortaya koyarak kaybetti. Fakat maçı kaybetmekten bir yana running back Rashaad Penny’nin kaybı ağır oldu. karşılaşma içinde bir pozisyonda sakatlanan Penny, maç sonrası kontrollerde sezonu kapattığı açıkladı. Tam da güzel bir form tutmuş olan Penny, sağlıklı kalabilseydi Seahawks’ın playoff’larda Chris Carson ile birlikte en ciddi kozu olabilirdi. Şimdi tüm yük Carson’ın omuzlarına kaldı. Son hafta 49ers’ı yenip lider olma şansları var ama önce şu iki maçı kazanmaları lazım.

5- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 10-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Hafta öncesinde tahminler ve istatistikler Green Bay Packers’ın, Washington Redskins’e karşı dominant bir oyun ile kazanıp bol skor üreteceğini söylüyordu. Fakat maç düşündüğümüz gibi olmadı. Maç Packers’ın kontrolünde olsa da başa baş gitmesi maçlar oynanırken ara ara skora bakınca şaşırtmadı değil. Yine de çaylak head koç Matt LeF’eur ile on galibiyet elde etmeyi başardılar.. Sıradaki rakipler ise Chicago Bears ve Minnesota Vikings. Bence Packers çok kritik bir döneme giriş yaptı. Bakalım buradan nasıl çıkacak.

6- New Orleans Saints (NFC Güney, 10-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Ligin en kaliteli savunmasına karşı New Orleans Saints’in 46 sayı bulması büyük başarı. Özellikle 49ers’ın bu sezon hiçbir takıma 300+ pas yardına ve 30+ sayıya izin vermediğini düşününce cidden bu alanda iyi iş çıkarmışlar. Fakat oyunun diğer tarafı için aynı şeyi söylemeyeceğim. Dokuzuncu haftadaki bay haftasından çıktıktan sonra bu takımın savunma bir şey olmuş. Çok fazla bireysel hata yapıyorlardı ama bir şekilde kazandıkları için göz ardı ediliyordu ki 49ers bu eksiklikleri çok güzel kullandı. Super Bowl’un en ciddi adaylarından olan bir takımın savunması bundan daha iyi olmak zorunda.

7- New England Patriots (AFC Doğu, 10-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

“Neyse ki kendi evlerinde bu sezon hiç kaybetmediler”, bu geçen hafta Patriots için yazdığım son cümleydi. Lakin Patriots, Kansas City Chiefs karşısındaki oyunuyla beni epey bir şaşırttı hatta ve hatta bence bu sezonun özellikle savunmada en kötü oyununu oynadı. İlk yarı da Kansas City Chiefs’in hücumlarını sayı yiyerek savuşturan savunmanın, yaptığı bireysel hatalar fazla dikkat çekti. Fakat ikinci yarıda toparlanan hem savunma hem de hücum maça ortak olmaya hatta kazanmaya çok yaklaştı ki yapılan ciddi hakem hataları maça damga vurdu. Nitekim Patriots için hesapta olmayan bir mağlubiyet oldu. Umarım bu savunmayı bir daha böyle görmeyiz.

8- Tennessee Titans (AFC Güney, 8-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Ryan Tannehill’ın Tennessee Titans’ta yaptığı etkiyi herhalde kimse uzun zaman boyunca unutmaz. Resmen bir geldi pir geldi. Yedi maç, altı galibiyet, 15 TD pası, üç koşu TD’ı, yüzde 73,4 pas isabeti… Daha ne olsun. Bir de üstüne üstlük şöyle bir tackle yapıyor. Aman nazar değmesin…

9- Houston Texans (AFC Güney, 8-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Geçtiğimiz hafta New England Patriots’u yenerek gövde gösterisi yapan Houston Texans’ın bu şovu yalnızca bir hafta sürdü ve Denver Broncos karşısındaki yüz kızartıcı mağlubiyetle son buldu. Bu kadar tutarsız olmaları Houston Texans’ın gelecek maçlarda neler yapabileceğine dair kesin bir yargıya varamamamıza sebep oluyor. Deseler ki Tennessee Titans ile yapacakları iki maçı da kaybedip playoff yarışının da dışında kalacaklar, inanırım cidden.

10- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 9-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

Zayıf rakibi Detroit Lions karşısında rahat bir galibiyet alan Minnesota Vikings, NFC Kuzey için de Green Bay Packers’ı takibini sürdürdü. Savunmanın önemli isimlerinden olan Danielle Hunter, NFL tarihine en hızlı 50 sack yapan oyuncu olarak adını yazdırdı. Geçtiğimiz hafta sakatlanan Dalvin Cook, bu hafta forma giyerek yüreklere su serpti. Fakat takımın ikinci running backi olan Alexander Mattison’u biraz daha kullanmaları playoff’larda işlerine gelebilir. Ayrıca Vikings’in gelecek hafta Los Angeles Chargers karşısında galip gelmesi durumunda, Kirk Cousins 2015 yılındaki Washington Redskins ile 9-7’lik sezonundan sonra en iyi derecesini elde etmiş olacak.

11- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 8-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Arizona Cardinals galibiyeti ile son yedi maçtan altı galibiyet çıkaran Pittsburgh Steelers hücumuyla ilgili işte birkaç ilginç istatistik. 14 maçta toplam 2541 pas yardı ile ligde sondan ikinci sıradayken, yine 14 maçta sadece 16 passing TD’ı bulunuyor. Koşu da ise 1230 yard koşup yalnızca altı TD yapabildiler. Genel anlamda hem koşu hem de pas oyunları toplamında ise hücum başına 4,9 yard (lig ortalaması 5,5) ile sondan beşinci sırada. Daha ne diyelim ki. Bu kadar ortalama altı rakamlara rağmen bu takım hala playoff potasında ve hala maç kazanıyor. Mike Tomlin’in bu takımda yaptığı şeyleri ligde birçok koç ve takım örnek alması gerekiyor.

12- Buffalo Bills (AFC Doğu, 9-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

New England Patriots’un yenildiği haftada, evinde Baltimore Ravens’a kötü oyunla mağlup olan Buffalo Bills, AFC Doğu’da liderliğe yükselme fırsatını eliyle itti. Daha doğrusu Josh Allen eliyle itti dersek daha doğru olur. Maçın ilk yarısında saçma sapan paslar atan Allen, ikinci yılında olmasına rağmen bazı pozisyonlarda çaylak oyun kurucu gibi pasların hızını ayarlamaması ciddi bir sorun. Ravens gibi bir hücumu durdurmakta iyi iş çıkaran savunma varken 23 yaşındaki oyun kurucunun sezonun bu bölümünde bu şekilde oynaması istikrar konusunda kafalarda ciddi soru işareti bıraktığını da söylemeden geçemeyeceğim.

13- Los Angeles Rams (NFC Batı, 8-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Baltimore Ravens karşısında 45-6’lık ağır mağlubiyet altında ezilen Los Angeles Rams, sezonun ilk yarısında kaybettiği Seattle Seahawks’a karşı galip gelerek rövanşı da almış oldu. Maç boyunca üstünlüğünü koruyan Rams’te Todd Gurley bu sezon ikinci defa 20 ve üzeri top taşıma yaptı. Jared Goff ise iki haftadır iyi bir oyun sergiliyor ama hepsi çok geç çok. Sezon başından beri böyle oynasalardı, playoff için umutlu konuşurduk da bence bu playoff’a kalsa bile Rams’in bu sezonu ciddi bir hayal kırıklığı.

14- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Ligin en kötü takımlarından biriyle oynuyorsun Carson Wentz ve kendi evindesin. En azından bu maçta çıkıp şöyle dört veya beş TD pası atıp gözümüzün pasını sileydin. Bu sene birçok NFL çevresi için Carson Wentz bence hayal kırıklığı oldu. Diğer taraftan, Philadelphia Eagles, New York Giants karşısında 17-3 geriye düştüğü maçı kazandı ve NFC Doğu’da liderlik koltuğuna oturdu. Bu liderliği koruması için maçlarını kazanmak dışında bir de Dallas Cowboys’u yenmesi gerek.

15- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

Bu sezonun büyük hayal kırıklıklarından olan Dallas Cowboys, Chicago Bears karşısında da kaybederek bu ünvanını sürdürmek konusunda ne kadar iddialı olduğunu kanıtlamış oldu. Ligin hücum istatistiklerinde sondan altıncı sırada olan ve oyun kurucusuyla ciddi sorunlar yaşayan takıma karşı ilk üç çeyrek sadece yedi sayı bulabilen ve tam iki çeyrek boyunca hiç hücum yapamayan Cowboys’ta Jason Garrett için tehlike çanları çala çala bir hal oldu. Bu kadar rezalet hücum performansının yanında bir de savunmada Mitch Trubisky’den üç TD pası ve bir koşu TD’a izin vermek de kötü gidişata bir yenisini ekledi. Şanslılar ki takipçileri Eagles’ta kendileri gibi iyi değil. Fakat playoff yapmaları bu kötü sezonlarını unutturmayacak.

16- Chicago Bears (NFC Kuzey, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Kasım ayına Eagles mağlubiyetiyle başlayıp 3-5 konumunda olan Chicago Bears, Aralık ayına ise Dallas Cowboys galibiyeti ile başlayıp 7-6 durumuna gelmeyi başardı. Bu süreçte oynadığı beş maçtan sadece bir mağlubiyet alan Bears’ın bu geç gelen başarısında head koç Matt Nagy’nin payı büyük. Özellikle Trubisky ile kafasındaki oyunu gerçekleştiremeyince, bu sefer genç oyun kurucunun suyuna gitmeye karar veren     41 yaşındaki çalıştırıcı bunun meyvelerini de aldı. Olabildiğince kısa paslarla ilerleyen ve diğer oyunculardan blok desteği alarak oyunu daha mikro hale getiren Nagy’nin bu taktiği işe yaramış gözüktü ki zaten Trubisky’de daha fazlasını yapabilecek kapasite de değil. Eğer Matt Nagy gelecek sezonda bu şekilde devam etme konusunda kararlıysa o zaman oyuncu seçimlerini de ona göre yapmak zorunda.

17- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Ben söylemekten bıktım ama Jameis Winston atmaktan bıkmadı. Interception makinesi Winston geçen hafta hiç interception yapmadığı için bu hafta üç tane birden atarak bu alanda liderliğini sürdürdü.      İlginçtir ki Tampa Bay Buccaneers, Winston’ın dört TD pası attığı maçta Indianapolis Colts’u yenerek galibiyet serisini üç maça çıkardı. Fakat yıldız receiver Mike Evans sakatlandı ve sezonu kapattı. Şimdi Mike Evans olmadan kalan üç maçtan da iki galibiyet alırlarsa sezonu yüzde elli ile bitirebilirler. Tabii bunu başarı olarak görüyorlarsa bir şey diyemeyiz…

18- Oakland Raiders (AFC Batı, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Şimdi Oakland Raiders’ı yapılanma sürecine rağmen oynadığı oyunla övmek mi lazım yoksa üç maç kaybettiği için yermek mi lazım? Zaten Raiders’in bu haftaya kadar ki sezon karnesi iki hafta galibiyet, üç hafta mağlubiyet ya da tam tersi şeklinde gidiyor. Siyah beyazlı takım için çok dalgalı bir sezon oldu. Artık hedef Las Vegas. Belki orada daha tutarlı ve istikrarlı olmayı başarırlar.

19- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Bu sezonun en draması bol takımı kim diye sorarsanız kesinlikle Cleveland Browns derim. Her haftası ayrı bir olay olan Browns’ta işler bir türlü yoluna giremiyor. Bu sefer ki haber ise Odell Beckham Jr. İlk önce sakatlıkla ilgili başlayan macera, son oynanan Cincinnati Bengals maçında Odell’in maç içinde hücum takımının yaptığı küçük kısa toplantı anlamına gelen “Huddle”a katılmayıp kenarda öylece durmasıyla tavan yaptı. Maç sonrasında ise yıldız receiver takımdan ayrılma isteğini açıkça dile getirdi. Takıma yıldız isimleri toplamak beklenen etkiyi yapamadı. Ne diyelim olan biz Odell Beckham formaları alanlara oldu. Bakalım gelecek hafta nasıl bir olayla karışılacağız.

20- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 5-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Jacksonville Jaguars karşısında rahat bir galibiyet alan Los Angeles Chargers, bu sezon ilk defa bir maçı 195 koşu ve 330 pas yardıyla tamamlayarak 45 sayı elde etmeyi başardı. Fakat Los Angeles ekibi için bu kayıp sezonda öne çıkan isim üçüncü yılındaki running back Austin Ekeler. Melvin Gordon’un yokluğunda sorumluluk alıp iyi de işler yapan 24 yaşındaki oyuncu, bu yıl koşu oyunlarının yanında pas oyunlarında da sekiz TD’nın yanında 830 yardda top tutarak güzel istatistikler yakaladı. Eğer doğru oyun kurucu ve doğru koçu seçerlerse Austin Ekeler ve Melvin Gordon ikilisi hücumda birçok takımın korkulu rüyası olabilecek bir ikili olur.

21- Carolina Panthers (NFC Güney, 5-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Carolina Panthers’ta işler hiç yolunda gitmiyor. Sezon başında bizi oynadığı oyunla heyecanlandıran ve MVP’nin ciddi adayı olan Christian McCaffrey son maçlarda kayıplarda. Head koç Ron Rivera ile yollarını ayırmalarına rağmen, Atlanta Falcons karşısında alınan mağlubiyetle birlikte peş peşe beş maç kaybetmiş oldular. Geleceği şu an belirsizliğini koruyan MVP Cam Newton ise geçtiğimiz Pazartesi günü ameliyat oldu. Ayrıca tüm bu gelişmelerin ve kötü gidişatın üzerine Carolina Panthers, linebacker oyuncusu Shaq Thompson ile dört yıllık 54 milyon dolarlık sözleşme imzalayarak, Thompson’u ligin en çok kazanan onuncu outside linebacker’i yapmış oldu. Bakalım ilerleyen günlerde Panthers’tan ne gibi haberler alacağız.

22- Denver Broncos (AFC Batı, 5-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Sen bu zamana kadar neredeydin be Drew Lock. Takıma gelişiyle birlikte havası değişen Denver Broncos, Houston Texans karşısında adeta hücumda şov yaparak maçı kazanmayı bildi. Çaylak oyun kurucu gerçekten güzel bir performans gösterdi. Tabii ki bu sadece ikinci maçı ve belki bir sonraki maç beş interception atıp maçı kaybettirmesi de olası bir durum. Fakat önemli olan Broncos’un artık Drew Lock etrafına gerekli oyuncuları yerleştirerek, gelecek yıllar tekrardan zirveye oynaması gerekmektedir.

23- Indianapolis Colts (AFC Güney, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

Andrew Luck, sezon başında emekliliğini açıkladığında kimse Colts adına kıyamet senaryoları yazmamıştı. Çünkü Luck’ın arkasında bıraktığı Colts tam bir sistem takımıydı ve oturmuş bir savunması vardı. En azından öyle düşünüyorduk. Lakin hesapta olmayan sakatlıklar mavi beyazlı ekibi nerelere getirdi. Altı maçtan beş mağlubiyet aldılar. Tampa Bay Buccaneers karşısında üçüncü çeyreğin sonlarına doğru yaptıkları TD’dan sonra kalan çeyrekte sayı bulamadılar ve maçı kaybettiler.

24- New York Jets (AFC Doğu, 5-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

AFC Doğu rakibi Miami Dolphins’ten rövanşı alan Jets, geçen haftaki ağır Cincinnati Bengals mağlubiyetini unutturmaya çalıştı ama pek başardığını da söyleyemeyiz. Le’Veon Bell sakatlığı sebebi ile son maçta oynamadı. Fakat Jets’in birçok açığı da iyice gözler önüne gelmiş oldu. Kadrosunda doğru düzgün savunma hattı bulunmayan Miami Dolphins’in pass rusherlarının altında zorlanan Sam Darnold ve onu korumakta sıkıntı yaşayan hücum hattı kafalarda soru işareti bırakırken, adı sanı duyulmamış receiverlara pas yakalatan cornerbackler istenilen seviyede değildi. Jets için gelecek yılın planlaması başlayacaksa bu iki bölgeden başlaması gerekir. Tabii, tüm bu tahminleri Adam Gase seneye de takımda olacak diye yapıyoruz.

25- Atlanta Falcons (NFC Güney, 4-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

NFC Güney’deki rakibi Carolina Panthers’a karşı rahat bir galibiyet alıp bu sezon Panthers’ı ikinci kez deviren Atlanta Falcons için kötü haber maç sonunda geldi. Hücumun ayakta kalan nadir isimlerinden olan Calvin Ridley ve cornerback Desmond Trufant sakatlıkları sebebiyle IR’a gönderildi. Dann Quinn’in takımdaki akıbeti ile ilgili ise herkes konuşurken Falcons cephesinden pek kimsenin sesi çıkmıyor. Fakat işin ilginç tarafı bu sezon ki kötü gidişe rağmen NFC Güney’deki rakipleriyle şu ana kadar oynadığı beş maçtan üç galibiyet çıkaran Falcons, eğer son hafta Tampa Bay Buccaneers’ı da yenerse grupta oynadığı maçları 4-2 ile bitirme şansı var.

26- Miami Dolphins (AFC Doğu, 3-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

Starter’larını bir bir sakatlığa kurban veren Miami Dolphins’te, son kurbanlar ise New York Jets maçında sakatlanan DeVante Parker ve Albert Wilson oldu. Koç Brain Flores’in elinde ise Ryan Fitzpatrick, birkaç çaylak ve waiver’dan seçilen oyuncular dışında elle tutulur bir şey kalmadı. Ancak waiver’dan gelen oyuncular konusunda ciddi bir çalışması olan Brain Flores, buradan belirlediği birkaç isimle gelecek yıllarda da çalışmaya devam edecek gibi gözüküyor. Diğer bir taraftan elindeki isimlere çeşitli sorumluluk veren genç çalıştırıcı bu alanda da oyuncularını iyi bir teste tabi tutuyor. Dolphins böyle çalışkan bir koça sahip olduğu için kesinlikle çok şanslı. Teşekkürler Bill Belchick…

27- Washington Redskins (NFC Doğu, 3-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Washington Redskins’in yeni koçu kim olacağına dair haberler gelmeye devam ederken, Redskins’in CEO tarzı head koç aradığı iddiası ortaya atıldı. Diğer bir haber ise yıllarca Green Bay Packers’ı çalıştırıp bir de Super Bowl kazanan Mike McCharthy’nin ise Washington ekibini çalıştırmaya sıcak bakmadığı. Fakat en güçlü aday ise Kansas City Chiefs’in hücum koordinatörü Eric Bieniemy. 2013 yılından beri Chiefs’te olan 50 yaşındaki çalıştırıcı iki yıldız kırmızı beyazlı ekipte hücum koordinatörlüğü görevinde. Ayrıca kendisi 1991 NFL Draftı’nın ikinci tur seçimi eski running back. Ancak Eric hocanın gelişiyle sorun çözülecek gibi değil. Redskins’te ciddi bir enkaz ve gelen koçun ilk önce bu enkazı temizlemesi gerekiyor.

28- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 4-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Beş maçtır kazanamayan ve deyim yerindeyse her mağlubiyette adeta sahadan silinen Jacksonville Jaguars, kötü gidişe bir türlü dur diyemiyor. Daha üç dört hafta öncesine kadar playoff hesapları yapan Jaguars, Nick Foles gelsin bizi taşısın diye beklerken bir anda kendilerini AFC Güney’in dibine çakılmış buldular. Fakat bu takımın sorunu Foles veya Minshew değil. Bu takımın sorunu 14 maçta sadece üç kez koşu TD’ı bulması ki bu rakamla ligin de dibinde yer alıyorlar. Leonard Fournette’i kullanmayı öğrenmeleri gerekiyor artık.

29- Arizona Cardinals (NFC Batı, 3-9-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Geçtiğimiz haftaki utanç dolu Los Angeles Rams karşılaşmasından sonra Steelers karşısında da varlık gösteremeyen Arizona Cardinalslı oyuncular “Bizi bir salın artık” der gibi bir oyun oynuyorlar. Kyler Murray’nin performansında ciddi anlamda bir düşüş var ki bay haftasını nasıl geçirmişse artık hala orada kalmış ve gelememiş. Yıllardır olduğu gibi Cardinals yine NFL Draftı’na odaklandı. Tek fark bu sene oyun kurucu seçmeyecekler.

30- Detroit Lions (NFC Kuzey, 3-9-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

Her haftaki mağlubiyetlerine bir yenisini daha ekleyen Detroit Lions, Minnesota Vikings yenilgisiyle de üst üste altıncı yenilgisini aldı. Matthew Stafford, Jeff Driskel,Kerryon Johnson ve T.J. Hockenson gibi isimleri de sakatlığa kurban veren Lions’ta son isim ise Marvin Jones Jr. oldu. Zaten Lions’un sezonu haftalar öncesinden bittiği için Marvin Jones’ta biraz geç kaldığını söyleyebiliriz. İkinci yılındaki head koçluk kariyerindeki Matt Patricia ise şu ana kadar toplam 19 mağlubiyete ulaştı bile. Lakin sakatlıklardan dolayı 45 yaşındaki koçun mazereti var. Mı acaba?

31- New York Giants (NFC Doğu, 2-11), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Eli Manning’in geri döndüğü maçta New York Giants, 14 sayılık üstünlüğünü koruyamayarak Philadelphia Eagles’a mağlup oldu ve yenilgi serisini dokuz maça çıkardı. Fakat maç sonrası yıldız running back Saquon Barkley’in verdiği açıklamaların üzerinde mutlaka durulması gerekiyor. Maç sonrası “Biz tutarsız bir takımız ve maçı kaybetmenin yollarını buluyoruz. Evet, biz buyuz” şeklindeki sözleri Barkley’in Giants’ta mutsuz olduğunun kanıtı. Bakalım Giants yönetimi bu konuda ne yapacak. En azından gelen haberlerde Pat Shurmur ile gelecek sezon devam edilmeyeceği artık kesin gözüyle bakılıyor. Yerine geçebilecek aday ise Mike McCharthy olabileceği konuşuluyor. Fena bir tercih olmayabilir.

32- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 1-12), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Cincinnati Bengals’in mükemmel galibiyet serisi bir maç sonra son buldu. Zaten Bengals sezonun geri kalanındaki hedefi ise 2020 NFL Draftı’nın ilk sırası olduğu için tüm amaçları o bir galibiyeti alıp sezonu galibiyetsiz bitirmemekti. Onu da başardılar işte. Daha da söylenecek bir şey yok…