Bütçesel sorunlar yüzünden yapılacak mı, nasıl olacak tartışmaları bu sene de yaşanan Üniversiteler Arası Korumalı Futbol Ligi geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla başladı.

Üniversiteler Süper Ligi’nin ilk haftasında oynanan maçlarda A grubunda son şampiyon Yıldız Teknik Üniversitesi Stallions, kendi sahasında Sakarya Tatankalar karşısında 35-0 galip gelirken, grubun diğer teknik Üniversite takımı İTÜ Hornets, Ayazağa Yerleşkesinde ağırladığı Boğaziçi Üniversitesi Sultans’a sayı şansı tanımadı ve sahadan 21-0 galip ayrıldı.

B grubunda İstanbul Bilgi Üniversitesi Hunters, Antalya Bilim Üniversitesi Vandals karşısında aldığı 28-7’lik skor ile sezona galibiyetle başladı. Grubun diğer maçında geçtiğimiz yılın finalisti ODTÜ Falcons ile SDÜ Spartans karşı karşıya geldi. Karşılaşma 32-0 Falcons üstünlüğü ile sonuçlandı.

C grubunda haftanın iki maçı da İzmir’de oynandı. Kendi sahasında ilk yarıyı 12-0 üstün tamamlayan 9 Eylül Üniversitesi Efeler karşısında ikinci yarı daha üstün bir oyun sergileyen İstanbul Üniversitesi Bulls 15-12 ile kazanan taraf oldu. Balçova’da oyanan ve bol skorlu geçen müsabakada ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Halcyons 43-22 ile ligin yeni ekiplerinden Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Vatanseverleri mağlup etti.

Super Lig’e bu sene yükselen üç takımın olduğu D grubunda Anadolu Üniversitesi Rangers, geçtiğimiz yılın 1. Lig şampiyonu Koç Üniversitesi Rams karşısında 50-14 gibi rahat bir skorla galip gelirken, ligin iki yeni ekibi Afyon Kocatepe Üniversitesi Victory Walkers ve Hacettepe Üniversitesi Red Deers arasında oynanan ve çekişmeli geçen maçın galibi 40-38 ile Red Deers oldu.

28 takımın mücadele ettiği Üniversiteler 1. Ligi’nde ise 21-22 Aralık hafta sonunda 10 karşılaşma oynanacak. Haftanın programı şöyle:

21 Aralık 2019, Cumartesi:

Abant İzzet Baysal Üni. Bears – Düzce Üni. Panthers, 13.00 – AİBÜ Sahası/BOLU

Ankara Üni. Cats – Başkent Üni. Knights, 13.00 – Ankara Üni. Gölbaşı Yerleşkesi/Ankara

Tekirdağ Namık Kemal Üni. Ravens – Uludağ Üni. Timsahlar, 13.00 – NKÜ Sahası/Tekirdağ

Işık Üni. Chargers – Sabancı Üni. Seahawks, 14.00 – Şile GHSİM Sahası/İstanbul

Yeditepe Üni. Eagles – Özyeğin Üni. Wolves, 20.00 – Koç Üni. Futbol Sahası/İstanbul

22 Aralık 2019, Pazar:

Gazi Üni. Warriors – Atılım Üni. Rhinos, 11.00 – Gazi Üni. Sahası/Ankara

THK Üni. Anka – TOBB ETÜ Fire Ants, 13.00 – Hacettepe Beytepe Yerleşkesi/Ankara

Muğla Sıtkı Koçman Üni. Vikings – Pamukkale Üni. Horozlar, 13.00 – MSKÜ Futbol Sahası/Muğla

Marmara Üni. Gryphons – Bahçeşehir Üni. Lions, 13.00 – Anadolu Hisarı BESYO/İstanbul

Mersin Üni. Mustangs – Akdeniz Üni. Heroes, 14.00 – Mersin Üni. Çiftlikköy Yerleşkesi/İstanbul