Raiders artık resmi olarak Las Vegas takımı! Raiders’ın Oakland’dan Las Vegas şehrine taşınmasının onaylanmasından üç yıl sonra, takımın resmi olarak Vegas’a taşındığı ve isminin Las Vegas Raiders olarak değiştiği hafta içinde resmileşti.

Vegas’ta gerçekleşen törende Raiders, Oakland ismini bırakarak, 2020 sezonundan böyle maçlarını oynayacağını Allegiant Stadium’da Las Vegas Raiders olarak basına tanıtıldı. Takımın sahibi Mark Davis, Oakland şehrine teşekkürlerini iletirken, Nevada eyaletine yeni evleri demekten memnun olduğunu dile getirdi.

“Raiders, Oakland’da doğdu ve 13 sezon da Los Angeles’ta oynadı. Bu iki şehir DNA’mızın daima bir parçası olacak ancak bugün tarihimizin yeni bir bölümüne başlıyoruz. Bugünden itibaren, 22 Ocak 2020’den itibaren artık Las Vegas Raiders’ız” diyen Davis, “Las Vegas resmi olarak Raiders Nation’ın başkenti” açıklamasını yaptı.

Konuşmasında Raiders’ın efsane sahibi babası Al Davis’i de anan Mark Davis, “Babam her zaman ‘Raiders’ın mükemmelliği geleceğindedir’ derdi ve dünyanın eğlence başkenti olan bu şehirde dünyanın en iyi stadyumlarından birini yapmak bu mükemmelliğe ulaşmamazıda bir adım.” şeklinde konuştu.

2016 sezonunda St. Louis Rams’in Los Angeles’a taşınmasının ardından NFL, Chargers’ın San Diego’dan Los Angeles’a ve Raiders’ın Oakland’dan Las Vegas’a taşınmasını onaylanmıştı. Chargers 2017 sezonunda doğrudan Los Angeles’a taşınıp maçlarını MLS stadı StubHub Center’da oynamaya başlarken, Raiders, Vegas’taki stadyumunun bitimini üç yıl beklemiş ve Oakland’da kalmaya devam etmişti.

“Bazı taraftarlarımızın hayal kırıklığına uğrayacağını ve hatta sinirleneceğini biliyoruz ancak umuyoruz ki bu öfkelerini oyunculara, koçlara ve teknik ekibe yöneltmeyecekler” diyen Mark Davis, şehir değişikliğine rağmen taraftarlarının takımı desteklemeye devam edeceğine umduğunu belirtti.

Raiders, Vegas’a taşınması ise takımın tarihindeki üçüncü şehir değişikliği oldu. 1960 yılında Oakland’da kurulan gümüş siyahlı takım, 1982 yılında Los Angeles’a taşınmış, bu şehirde 13 yıl geçirdikten sonra Oakland’a geri dönmüştü. Oakland’da bir türlü istediği stadyumu yaptıramayan Raiders, uzun yıllardır MLB takımı Oakland Athletics ile Oakland-Alameda County Coliseum’u paylaşıyor. NFL sezonunun ilk aylarının MLB sezonu ile çakışması sebebiyle, Raiders maçlarında sahanın bir bölümde çim yerine toprak yer alıyordu.

Tüm sosyal medya hesaplarından Oakland ismini Las Vegas olarak değiştiren Raiders, şehirde üçüncü sezonunu geçiren NHL takımı Vegas Golden Knights’tan sonra Vegas’ın ikinci büyük spor takımı oldu. Vegas’ta aynı zamanda iki yıldır Las Vegas Aces adında bir WNBA takımı da bulunuyor.

Yeni stadyumu meşhur Las Vegas Strip’in hemen sonunda yer alan Raiders, bundan böyle 30 yıl boyunca Paradise, Nevada’yı evi olarak kullanacak…