Geçtiğimiz sezon playoff’ları kaçırarak büyük bir hayal kırıklığı yaratan Los Angeles Rams, şok bir kararla henüz bir yıl öncesine kadar NFL’in en büyük hücum silahlarının başında gösterilen süperstar running back’i Todd Gurley ile yollarını ayırdığını duyurdu. Los Angeles ekibi Gurley ile birlikte, geride bıraktığımız sezon kadrosuna kattığı bir başka yıldız Clay Matthews’u da serbest bıraktı.

2017 sezonunda kaydettiği toplam 2,093 yard ve 19 touchdown ile NFL’de ‘Yılın Hücum Oyuncusu’ seçilen Gurley, bu performansı sonrası Rams’ten dört yıl 57.5 milyon dolarlık, bir running back’e göre oldukça yüklü bir kontrat almıştı. Gurley’nin serbest kalmasının arkasında ise yıldız running back’in kadroda kalması halinde takımdan alacağı 10.5 milyon dolarlık bonus ücreti bulunuyor. Gurley’e bu parayı vermemek için salary cap’ine ciddi bir yük bindirmeyi göze alan Rams için bu hamlenin bedeli, 2020 yılına işlenecek olan 20 milyon dolarlık bir ölü para (dead money) oldu.

Rams’in Super Bowl oynama başarısı gösterdiği 2018 sezonunda da hücumun temel taşı rolünü oynayan Gurley, bir önceki sezon elde ettiği akıl almaz rakamları aratmayacak biçimde toplam 1,831 yard ve 21 touchdown ile bitirmiş ve bu istatistiklere sezonun son iki karşılaşmasını dizindeki sakatlığı sebebiyle kaçırmasına rağmen ulaşmayı başarmıştı.

Aynı sakatlık sebebiyle Super Bowl’da da 10 top taşımayla sınırlı süre alabilen Gurley’nin 2019 off-season’ında sol dizinde eklem iltihabı olduğu açıklanırken, süperstar running back’in eski günlerine dönüp dönemeyeceği NFL gündeminin en önemli sorularından birisi olmuştu. Gerçekten de maç başına yalnızca 14.9 top taşıma ile oynayıp Rams hücumundaki dominasyonunu kaybettiği 2019 sezonunda istatistikleri beklendiği gibi düşen yıldız oyuncu, yine de sezonu toplam 1,064 yard ve 14 touchdown ile bitirmişti.

Running back’lerin korkulu rüyası diz sakatlığının üstesinden bir şekilde gelmeyi başaran Gurley, MVP ödülünü kovaladığı günlere dönemese bile halen kendisine bir takım bulup hem pas hem koşu tehdidi sayesinde üç Pro Bowl ve iki All-Pro’luk (First Team) kariyerinin yıldızlı günlerine yaklaşabilir.

Her ne kadar Gurley kararının gölgesinde kalsa da Rams, yukarıda belirttiğimiz gibi bir önemli hamle daha gerçekleştirdi ve geride bıraktığımız sezon kadrosuna kattığı yıldız linebacker Clay Matthews ile yollarını ayırdı. Green Bay Packers’tan takıma katılan Matthews, 13 maça starter olarak başladığı sezonu Rams formasıyla 10 sack ile tamamlayarak fena olmayan bir performansa imzasını atmıştı.

Rams’e katılmadan önce Packers ile 10 sezon geçiren ve altı kez Pro Bowl seçilmeyi başaran Matthews, 33 yaşında kendisine yeni bir takım aramak zorunda kalacak. Ancak gerek oyuncunun CV’si gerekse de NFL’e pek çok oyuncu yetiştirmiş Matthews ailesinden geliyor oluşu, zorlu piyasa koşullarında Clay’in işini kolaylaştıracak unsurlardan…