20 yıllık quarterback’i Tom Brady’i takımda tutmama kararı alan ve quarterback pozisyonunda nasıl bir yol izleyeceği bilinmeyen New England Patriots, tanıdık bir simaya yöneldi. Daha önce iki farklı dönemde, toplam dört buçuk sezon Tom Brady’nin yedekliğini yapan Brian Hoyer, bir yıllığına takıma Patriots’a döndü.

34 yaşındaki Brian Hoyer en son Jimmy Garoppolo ve Jacoby Brissett’in takımdan ayrılması sonrası New England Patriots’a dönmüş, 2018 sezonunu da New England’da geçirdikten sonra geçtiğimiz sezon Jacoby Brissett’in yedeği olarak Indinapolis Colts’un yolunu tutmuştu.

New England Patriots’tan yıllık bir milyon dolar alacak olan Hoyer, kendisini takımdan kesen Indianapolis Colts’tan alacağı para ile toplamda iki milyon dolar kazanacak. 2009 sezonunda draft edilmemiş çaylak bir oyun kurucu olarak Patriots formasıyla lige adım atan oyuncunun, head koç Bill Belichick’in sistemini iyi bilmesinden ötürü, 2020 sezonunda starter olabileceği konuşuluyor.

NFL Network’ten Ian Rapoport’un açıklamalarını göre kendisine başka bir takım tarafından beş, altı milyon fazla verilse dahi New England Patriots’ta oynamak isteyecek olan Hoyer, ilk 11’de başlama şansı sebebiyle daha az bir maaş ile Patriots’ı tercih etmiş durumda.

2019 sezonu öncesi yedek oyun kurucu pozisyonunu çaylak Jarrett Stidham’a kaptırdıktan sonra Patriots tarafından takımdan kesilen Brian Hoyer’ın, yeni sezonda Tom Brady’nin yokluğunda ilk 11 forması için tekardan Stidham ve üçüncü QB Cody Kessler ile forma mücadelesine girmesi bekleniyor.

2013 ve 2014 sezonlarında Cleveland Browns’ta toplam 16 maça ilk 11’de çıkan Hoyer, bu maçların 10’nunu takımına kazandırarak öne çıkmış ancak bu iki sezonda da sakatlıklarla boğuşmuştu. Tecrübeli oyuncu 2015 sezonunda dokuz maçlığına Houston Texans’ın as oyun kurucusu olmuş, bu maçların beşini kazanıp dördünü kaybeden Texans ise playoff yapmayı başarmıştı. Ancak playoff’larda Kansas City Chiefs’e 30-0 yenilen Texans’ta Hoyer o maçta dört interception atarak eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Ertesi sezon Chicago Bears’ta beş maça ilk 11’de başlayan oyuncu bu maçın dördünün kaybedilmesinin önüne geçememiş, 2017 sezonunda San Francisco 49ers’a gitmiş orada da ilk 11 çıktığı altı maçta da galibiyet ile tanışamamıştı.

Kariyerinde sırasıyla New England Patriots, Arizona Cardinals, Cleveland Browns, Houston Texans, Chicago Bears, San Francisco 49ers, New England Patriots, Indianapolis Colts ve şimdi tekrardan Patriots forması giyen Hoyer’ın sonunda as oyun kurucu olarak şeytanın bacağını kırıp kıramayacağını hep birlikte göreceğiz…