17 Mart 2020 Salı gecesi NFL için tarihi bir an yaşandı… NFL tarihinin gelmiş geçmiş en iyi quarterback’i olarak gösterilen, altı defa Super Bowl kazanmış Tom Brady, 20 yıldır formasını giydiğin New England Patriots’a geri dönmeyeceğini açıkladı.

Efsane oyuncu, Instagram’dan yaptığı açıklamasında başta head koç Bill Belichick, Patriots’ın sahibi Robert Kraft ve taraftarlar olmak üzere herkese teşekkür etti ve her zaman bir Patriot olacağını söyledi. Robert Kraft ise yayınladığı açıklamada, Tom Brady’i oğlu gibi gördüğünü, hayalinin onu Patriots formasıyla emekli etmek olduğunu ancak tarafların şartlarda anlaşamadığını belirtti.

Brady ile birlikte dokuz defa Super Bowl’a çıkan ve altısını kazanan head koç Bill Belichick ise Tom Brady’e teşekkürlerini sunarken onun çok özel bir insan olduğunu ve tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucusu olduğunu dile getirdi.

Bu gelişmelerden yaklaşık olarak 10 saat sonra ise Tom Brady’nin yeni adresi belli oldu! Ağustos ayında 43 yaşına girecek olan oyuncunun Tampa Bay Buccaneers ile anlaştığı açıklandı! Brady’nin Tampa Bay’den yıllık 30 milyon dolar alacağı belirtilirken, kontratının süresi ise henüz açıklanmadı…

Brady’nin adının geçtiği takımların başında gelen Tennessee Titans’ın Ryan Tannehill ile uzun süreli bi sözleşme imzalaması, Indianapolis Colts’un ise bir yıllığına Philip Rivers’ı kadrosuna katmasından sonra denklemin içinde Los Angeles Chargers, San Francisco 49ers, Las Vegas Raiders, Miami Dolphins ve Tampa Bay Buccaneers kalmıştı. 49ers’ın Jimmy Garoppolo ile devam kararı ve Las Vegas Raiders’ın Marcus Mariota hamlesi sonrası Brady’i en çok isteyen takım olarak Tampa Bay Buccaneers, gün içinde, yavaş yavaş öne çıkmaya başladı…

Tom Brady’e saha içinde istediği kadar özgürlük tanıyacağı belirtilen Tampa Bay Buccaneers’ta daha önce Peyton Manning, Ben Roethlisberger, Andrew Luck ve Carson Palmer gibi önemli isimlerle sorunsuz bir şekilde çalışan Bruce Arians’ın takımın başında olması, Bucs’ı diğer takımlardan bir adım öne çıkardı. Pas hücumunda Mike Evans, Chris Godwin ve O.J. Howard gibi silahlara sahip olan Buccaneers, Patriots’ın Brady’e son yıllarda sunamadığı opsiyonları da sunuyordu. Mevcut hücumda geçtiğimiz yıl Jameis Winston 33 touchdown pası ve 30 interception ile oynamıştı.

Geçtiğimiz hafta Los Angeles’ta bir film yapım şirketi kuran ve California doğumlu olan Brady’nin Los Angeles’a ailevi sebeplerden ötürü gitmekten vazgeçtiği, yıllardır yaşadığı doğu yakasında kalmak istediği de yazıldıktan sonra efsane oyuncu kararını Buccaneers’tan yana kullandığı açıklandı.

Tarihinde sadece bir defa, 2002 sezonunda Super Bowl kazanan ve o günden beri sadece iki defa playoff yapıp, ikisinde de ilk maçta elenen Tampa Bay Buccaneers’ın, Tom Brady ile şampiyonluk adayları arasına gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. NFC South grubunda yer alan Tampa Bay Buccaneers’ın her sezon iki defa New Orleans Saints ile maç yapıyor olması da her yıl iki defa “Tom Brady vs. Drew Brees” maçı göreceğimiz anlamına geliyor ki bu da taraflı tarafsız tüm NFL severleri heyecanlandıran bir gelişme…