Uzun süredir son yılların en geniş wide receiver sınıfını içerdiği söylenen 2020 NFL Draftı, ilk iki gününün sonunda bu yorumları haklı çıkardı. Draft’ın ilk turunda altı wide receiver seçilirken ikinci tur da arka arkaya wide receiver tercihleriyle başladı ve ikinci günde 10 wide receiver daha seçildi!

Tüm draft’ın ilk wide receiver tercihini Las Vegas Raiders yaptı. Geçtiğimiz yıl Antonio Brown’ın takımdan kesilmesi sonrası, ligin en zayıf WR gruplarından birine sahip olan Raiders, ilk tur 12. sırasından Alabama Crimson Tide wide receiver’ı Henry Ruggs’ı kadrosuna kattı. Lamb ve Jeudy’nin ardından draft’ın en iyi üçüncü WR olarak gösterilen Ruggs’ın bu iki ismin önünden seçilmesi çoğu kişiyi şaşırttı. Genç oyuncu evinde seçimi ailesi ile kutlaken giydiği bornoz ve altın saat ise dikkatlerden kaçmadı.

Draft’ın 15. sırasından ise Denver Broncos bir diğer Alabama wide receiver’ı Jerry Jeudy’i kaçırmadı. Jeudy’nin 15. sıraya kadar düşmesi sürpriz olarak yorumlandı. Daha büyük sürpriz ise Oklahoma receiver’ı CeeDee Lamb’in 17. sıraya düşmesi oldu. Bu noktada mevcut en iyi oyuncu olarak gösterilen Lamb’i Dallas Cowboys seçti. Seçimi 250 milyon dolarlık yatından yapan Cowboys’un sahibi Jerry Jones, böylece Amari Cooper ve Michael Gallup’tan oluşan WR grubunu iyice güçlendirmiş oldu.

21. sıraya geldiğimizde ise Philadelphia Eagles, seçim hakkını TCU receiver’ı Jalen Reagor’dan yana kullandı. Geçtiğimiz sezon sakatlıklardan çok çeken Eagles’ta Reagor’ın pas hücumunu tekrardan canlandırması beklenirken, bu seçimin hemen ardından Minnesota Vikings, 22. sıradan Justin Jefferson’ı seçerek Stefon Diggs’in boşluğunu doldurdu.

İlk turdan seçilen son wide receiver ise Brandon Aiyuk oldu. Aiyuk’u seçmek için Minnesota Vikings ile takasa giren San Francisco 49ers, 31. sıradan 25. sıraya yükselerek Arizona State WR’ını kadrosuna kattı. 49ers, Emmanuel Sanders’ın takımdan ayrılıp New Orleans Saints’e gidişi sonrası bir wide receiver arayışındaydı…

Cuma akşamı ise ikinci tur başlar başlamaz Cincinnati Bengals, Clemson’dan Tee Higgins’i seçerek ilk tur ilk sıra seçimi Joe Burrow’a hemen yeni bir silah vermiş oldu. Bengals’ın hemen ardından 34. sıradan ise Indianapolis Colts, USC Trojans’ın yıldızı Michael Pittman Jr.’ı seçerek yeni transferi tecrübeli QB Philip Rivers’ın elini güçlendirdi.

Takımdaki yıldızları bir bir gönderen ve tekrardan bir yeniden yapılanmaya giden Jacksonville Jaguars ise 42. sıradan Colorado wide receiver’ı Laviska Shenault’u tercih etti. İlk turda draft’ın en öne çıkan WR’larından Jerry Jeudy’i seçen Denver Broncos ise ikinci tur 46. sıradan da Penn State WR’ı K. J. Hamler’ı seçerek hücumunu iyice güçlendirdi.

49. sırada ise kadrosunda JuJu Smith-Schuster’dan başka öne çıkan bir receiver olmayan Pittsburgh Steelers, Notre Dame’in Kanadalı yıldızı Chase Claypool’u kadrosunda kattı. İkinci tur 57. sırada ise Los Angeles Rams, Florida’da Van Jefferson’ı seçerek Houston Texans’a gönderdiği Brandin Cooks’un yerini doldurmaya çalıştı.

Rams’in iki sıra ardından, Van Jefferson’ın babası Shawn Jefferson’ın wide receiver koçluğu yaptığı New York Jets, Denzel Mims’i seçti ve Sam Darnold’a belki de ilk defa No. 1 potansiyelli bir WR vermiş oldu.

Üçüncü turda ise arka arkaya iki seçimi olan Las Vegas Raiders, 80. sıradan Kentucky WR’ı Lynn Bowden’ı seçti. Kolejde wide receiver, running back ve hatta quarterback olarak oynayan Bowden’ın hemen ardından Raiders, 81. sıradaki seçim hakkını South Carolina WR’ı Bryan Edwards’tan yana kullandı. Böylece Raiders, ilk turdaki Ruggs seçimi ile birlikte draft’tın ilk iki gününden üç WR almayı başardı!

Lamar Jackson’ın önderliğinde geçtiğimiz yıl ligin en iyi hücumu olan Baltimore Ravens ise 92. sıradan Texas wide receiver’ı Devin Duvernay’i seçerek, genç MVP’sinin elini daha da güçlendirdi.

Son yılların en iyi wide receiver sınıflarından biri olarak gösterilen 2020 NFL Draftı’ndaki WR’ların potansiyellerini sahaya yansıtıp yansıtamayacaklarını ise sezon başlayınca göreceğiz…