İki sene önce, NFL’in en iyi savunma oyuncularından birisi olarak gösterilen Khalil Mack’i takas yoluyla kadrosuna katan Chicago Bears, şimdi de yıldız savunma oyuncusunun kardeşi Ledarius Mack ile sözleşme imzaladı ve iki kardeşi bir araya getirdi. Geride bıraktığımız hafta tamamlanan 2020 NFL Draftı’nda herhangi bir takım tarafından seçilmeyen Ledarius, Bears’a draft edilmemiş serbest oyuncu olarak katıldı.

NCAA kariyerine ASA Koleji’nde başlayan Ledarius, iki senenin ardından ağabeyinin okulu Buffalo’ya geçmiş ancak Buffalo formasıyla Khalil kadar etkili bir performans ortaya koyamamıştı. Ağabeyi gibi pass rusher pozisyonunda oynayan Ledarius’un, bu pozisyonda NFL ortalamasının oldukça üzerinde bir cüsseye sahip olan Khalil’e göre ciddi bir fizik dezavantajı da bulunuyor.

Bears adına konuşan genel menajer Ryan Pace, “Khalil’i kardeşiyle birleştirmek elbette ki istediğimiz bir şey” derken ‘Bu takım için iyi olacak. İki kardeşi aynı kadroda bulundurmak NFL’de fazla görülen bir durum değil” ifadeleriyle akrabalık ilişkisinin Ledarius hamlesindeki önemini gözler önüne serdi.

Ledarius, NCAA kariyerinin son senesini, Buffalo Bulls formasıyla yedi sack ve üç fumble’a zorlama ile kapatmış ve iyi bir performansın altına imzasını atmıştı. Genç oyuncu, sezon boyunca bir de savunma touchdown’u kaydetmişti.

NFL’in en korkutucu linebacker’larının başında gelen Khalil Mack, 2014 NFL Draftı’nda Oakland Raiders tarafından beşinci sırada seçilmiş, ancak çaylak kontratının tamamlandığı 2018 yılında yeni kontrat için takımla anlaşamayınca, tamamını boykot ettiği preseason sonrası yeni koç Jon Gruden tarafından takas ile Bears’a gönderilmişti.

Altı sezonluk NFL kariyerine beş Pro Bowl, üç First – Team All Pro ve bir de NFL’de Yılın Savunma Oyuncusu Ödülü (2016) sığdıran Khalil’in başarılarının kardeşinin üzerinde ciddi bir baskı oluşturacağı açık. Bakalım Ledarius, buna rağmen kendisini kanıtlayıp ilk 11’in değişilmez oyuncularından birisi olmayı başarabilecek mi..?