Geçtiğimiz yıl San Francisco 49ers’ın Super Bowl’a çıkmasında oldukça kritik bir rol oynayan Deebo Samuel’den kötü haber geldi. Kariyerinin ikinci yılına girmeye hazırlanan wide receiver’ın, ayağının kırıldığını ve ameliyat olduğu açıklandı.

12 ila 16 hafta sahalardan uzak kalması beklenen 24 yaşındaki oyuncunun, Salı günü Nashville, Tennesseee’de takım arkadaşları ile yaptığı bir idman sırasında, sol ayağının kırıldığı belirtildi.

Sezon içinde en az beş maç kaçırması beklenen oyuncu, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada “10 haftada daha önce gördüğünüz Deebo’dan daha iyi olarak dönüyorum” dedi.

Geçtiğimiz sezon 11’i ilk 11’de olmak üzere toplam 15 maçta gösteren Samuel, 57 pas yakalama, 802 yard ve üç touchdown ile oynayarak George Kittle’dan sonra 49ers pas hücumunun en önemli ismi olmuştu. Pas yakalama başına 14.1 yard ile takımın bu alanda lideri olan Samuel’dan bu sezon takımın birinci receiver’ı olması bekleniyordu.

Koşu hücumunda da 159 yard ve üç touchdown ile takımına katkı verip, 49ers’ın ligin en çok TD yapan ikinci takımı olmasında pay sahibi olan Samuel’ın yokluğunda San Francisco’nun neler yapacağı merakla bekleniyor.

Takımın diğer receiver’ları Emmanuel Sanders’ın New Orleans Saints’e ve Marquise Goodwin’in Philadelphia Eagles’a gittiği düşünüldüğünde 49ers’ta artık diğer isimlerin öne çıkması gerekiyor. Bu bakımdan yeni sezonda, 2020 NFL Draftı’nın ilk turundan seçilen Brandon Aiyuk’un ve iki yıldır hayal kırıklıklarından öteye gidemeyen eski ikinci tur draft’ı Dante Pettis’in daha fazla sorumluluk alması bekleniyor…