2016 NFL Draftı’nın ikinci turundan New York Jets tarafından büyük umutlarla seçilen ancak hiçbir maça çıkamadan NFL kariyeri son bulan Christian Hackenberg, MLB’de baseball oynama hayalinde. Penn State’in eski yıldız quarterback’i bu bakımdan NFL’de kendisine yeteri kadar şans bulamayan bir diğer NCAA yıldızı Tim Tebow’un açtığı yoldan ilerlemeyi umuyor.

Yaptığı açıklamada, “Sadece rekabet etmek istiyorum. NFL’de denemelerim, sıkıntılarım, başarılarım, inişlerim, çıkışlarım oldu. Ancak günün sonunda halen 25 yaşındayım. Halen bir şeyler yapabileceğime inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

2016 ve 2017 sezonlarında New York Jets’in, quarterback pozisyonundaki tüm sıkıntılarına rağmen bir türlü şans vermediği Hackenberg, 2018 sezonu öncesi Mayıs ayında Oakland Raiders’a takas olmuştu. Raiders, genç oyuncuyu sezon başlamadan Haziran ayında takımdan keserken, Hackenberg, şansını sırasıyla Philadelphia Eagles ve Cincinnati Bengals ile denemiş ancak iki takımda da yedek oyuncu olarak dahi şans bulamayarak herkesi şaşırtmıştı.

2019 yılında Alliance of American Football liginin draft’ında ikinci turdan Memphis Express tarafından seçilen Hackenberg, kendisi gibi NFL’de hayal kırıklıkları yaşayan Zach Mettenberger ve Johnny Manziel’den oluşan garip QB grubunda yer almıştı.

Memphis Express ile üç maça çıkan Hackenberg, bu maçta TD pası atamayıp, üç interception, iki fumble ve bir TD koşusu ile oynayınca, yedeğe çekilmiş bir daha sahaya sürülmemişti. Alliance of American Football ligi aynı yılın Nisan ayında faaliyetlerini sonlandırmıştı.

Şimdi ise “Baseball oynayarak büyüdüm.” diyen Hackenberg, “Şu anda herkesin zamanı var, herkes eve kapanmış durumda. Yapacak fazla bir şey olmadığından düşündüm ki neden olmasın? Baseball topunu ne olduğunu görmek için aldım. Şu anda bu durumdayım. Sadece biraz eğlenmek istiyorum.” açıklamalarını yaptı.

NFL’de Denver Broncos’u playoff’a taşıdıyıp, bir de playoff maçı kazandıktan sonra bir daha hiçbir takımda as oyun kurucu olarak şans bulamayan Tim Tebow ise 2016 yılında NFL kariyerini noktalayıp Hackenberg şu anki hali gibi baseball’a yönelmişti.

New York Mets ile anlaşan Tim Tebow geride bıraktığımız dört senede hızlı bir biçimde MLB’nin bir alt ligi olan AAA seviyesine yükselmişti. Her şey yolunda giderse Tebow’un önümüzdeki yıllarda MLB’de boy gösterme ihtimali bulunuyor. Hackenberg’in ise neler yapabileceğini hep birlikte göreğiz…