Pek çok eleştiri ve soru işaretine rağmen bugüne kadar Eylül ayında yeni sezonu başlatmak için oldukça kararlı bir izlenim çizen NFL, COVID-19 sebebiyle ilk organizasyon iptalini gerçekleştirdi. 6 Ağustos tarihinde Dallas Cowboys ve Pittsburgh Steelers arasında oynanması planlanan Hall of Fame karşılaşmasının iptal edildiği açıklandı.

NFL, buna ek olarak Hall of Fame maçını takip eden hafta sonu, o sene Hall of Fame’e dahil edilen efsane oyuncuların giydikleri altın renkli ceketlerle onurlandırıldığı Hall of Fame seremonisinin bu seneki organizasyonunu da bir yıl sonraya erteledi. Böylece, bu yıl Hall of Famer olmaya hak kazanan efsane oyuncular Steve Atwater, Isaac Bruce, Steve Hutchinson, Edgerrin James, Troy Polamalu ve efsane koçlar Bill Cowher ve Jimmy Johnson’ın seremonisi 2021 yılında gerçekleştirilecek.

Henüz iki hafta önce karşılaşmayı çeşitli önlemler eşliğinde oynatmayı planladığını belirten Pro Football Hall of Fame CEO’su David Baker, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Hall of Famer’larımızın, NFL takipçilerinin ve gönüllülerimizin sağlığı birincil öneme sahip.” derken, “Bu seneki Hall of Famer’larımızın da katılımıyla gerçekleştireceğimiz 2021 seremonisi çifte keyif verecektir.” ifadelerini kullandı.

Pro Football Hall of Fame’den gelen bu karar sonrası Steelers ve Cowboys, bu karşılaşmayı yine seremoni haftasındaki Perşembe gününe tekabül eden 5 Ağustos 2021 tarihinde oynamak için anlaştı.

Pre-season’ın açılışını teşkil eden ve diğer ilk hafta karşılaşmalarından bir hafta önce oynanan Hall of Fame maçının iptal olmasıyla Cowboys ve Steelers’ın, NFL’de yeni sezon öncesi en önemli hazırlık olarak görülen antrenman kamplarına diğer takımlar gibi 28 Temmuz’da başlaması bekleniyor. Ancak 28 Temmuz tarihi, takım sahiplerinin bu hafta video konferans yöntemiyle gerçekleştireceği toplantının önemli konu başlıklarından bir tanesini oluşturmakta ve her an değişmeye açık.

Nisan ayındaki draft’ı sanal ortamda da olsa gerçekleştiren NFL, bu kararla birlikte bu sene ilk kez planlı bir organizasyonunu iptal etmiş oldu. Hall of Fame maçı her sezon oynanan ilk hazırlık maçı olduğu için bir bakıma NFL maçlarının başangıcı olarak görülüyordu. Pandemide ikinci dalga tehlikesinin ufukta göründüğü bu atmosferde lig, yeni sezon için de çeşitli önlemler alma yoluna giderse şaşırmamak lazım…