11 yıllık NFL kariyerine üç Pro Bowl ve bir Super Bowl şampiyonluğu sığdıran defensive end Michael Bennett kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

NFL tarihinin en iyi savunmaları arasında gösterilen 2010’lu yıllar Seattle Seahawks’ının önemli bir parçası olan Bennett, yaptığı açıklamada, “Emeklilik biraz ölüm gibi gözükür ama yeniden doğmak için sabırsızlanıyorum, bu amacımı tekrardan şekillendirmek için bir imkan.” ifadelerini kullandı.

“Eşime ve çocuklarıma teşekkür etmek istiyorum, benim başarılı olmam için çok şeyden vazgeçtiler. Beni destekledikleri son 11 yıldaki gibi onları desteklemeyi iple çekiyorum. Hayatımda hiç bu kadar huzurlu olmamıştım.”

2009 yılında kariyerine Seattle Seahawks formasıyla draft edilmemiş bir çaylak oyuncu olarak başlayan Bennett, sezon başlamadan takımdan kesilince Tampa Bay Buccaneers’ın formasını giymiş ve 2013 sezonunda Seattle’a dönmüştü. Pete Carroll’un defansında zamanla ligin en iyi pass rusher’ları arasına giren Bennett, iki Super Bowl oynayıp bir şampiyonluk yaşamıştı.

2018 sezonunda Philadelphia Eagles’a takas olan yıldız oyuncu, 2019 sezonunda ise altı maçta New England Patriots, yedi maçta ise Dallas Cowboys forması giymişti.

35 yaşında kariyeri sonlandıran Bennett’ın 11 yıllık kariyerinde 359 tackle, 69.5 sack ve 13 forced fumble’ı bulunuyor…