2018 sezonu öncesi Kansas City Chiefs’ten Washington’a transfer olan ancak sezonun 10. maçında, Houston Texans karşısında sakatlandığından beri sahalardan uzak kalan Alex Smith’ten iyi haber geldi…

Doktorlar, kariyeri bitme noktasına gelen tecrübeli quarterback’in sahalara dönüşünün önünde tıbbi bir engel kalmadığını söyledi. Texans karşısında Kareem Jackson ve J. J. Watt’ın darbesiyle sağ bacağı iki yerden kırılan Alex Smith’in geçirdiği ameliyatlar sonrası bacağının ampute edilmesi dahi değerlendirilmişti.

Tecrübeli oyuncunun yaşadıkları üzerine Mayıs ayında ESPN, Project 11 adlı bir belgesel yayınlamıştı. Belgeseli izleyenler Alex Smith’in yaşadıkları karşısında şok geçirirken, veteran QB’nin azmi ve geri dönüş çabalarını büyük takdir ile karşılamıştı.

Doktorlardan gelen yeşil ışık üzerine tekrardan ESPN’e konuşan Smith, “Kemiğimin iyi bir durumda olduğu konusunda herkes hem fikirdi. Oldukça iyileştim.” derken, artık hiçbir engelinin kalmadığını dile getirdi.

“Yaşam bakımından onların bu dediklerini duymak, beni bir şeylerden sınırlamayacak olmaları, istersem yarın kayağa veya snowboard yapmaya gidebilirim, buna ek olarak, idman yapmak için, temas almak için yeşil ışık yakılması, iyileşmiş olmam, bunları duymak oldukça çılgıncaydı. Bir daha bunları duyup duymayacağımı bilmiyordum.”

Yeni adıyla Washington Football Team, Salı günü idmanlara başlıyor. 36 yaşındaki oyuncunun ise bir buçuk yıllık aradan sonra sahalara dönüp formasını, 2019 NFL Draftı ilk tur seçimi Dwayne Haskins ile yeni transfer Kyle Allen’dan alma mücadelesini hep birlikte izleyeceğiz…