Geride bıraktığımız sezon Super Bowl’u kazanıp, adını NFL’in en iyi quarterback’leri arasında sağlamlaştıran Patrick Mahomes, rekor kontratından sonra baseball takımı Kansas City Royals’a ortak oldu.

Eylül ayında 26 yaşına girecek olan oyuncu geçtiğimiz haftalarda 10 yıllığına 503 milyon dolara kontratını uzatarak, spor tarihinin en pahalı sözleşmesine imza atmıştı.

Başarılı oyuncu yaptığı açıklamada, “Kansas City Chiefs’in sahiplerinden biri olduğum için onur duyuyorum. Bu şehri ve şehrin muhteşem insanlarını seviyorum. Bu fırsat, bu topluluktaki köklerimi derinleştirmem için bana olanak sağlıyor ve bu yüzden heyecanlıyım” şeklinde konuştu.

Kansas City Royals ise yaptığı açıklamada, Patrick Mahomes’u takımın sahipleri arasına kattıkları için oldukça memnun olduklarını, Mahomes’un hem Amerikan futbolu sahasında hem de saha dışında muhteşem bir lider olduğunu belirtti.

Babası eski bir profesyonel MLB oyuncusu olan Patrick Mahomes’un, çocukken lig etrafında geçirdiği zamanın da bu kararda önemli rol oynadığının da altı çizildi.

Yıldız quarterback’in babası Pat Mahomes, 11 yıl boyunca MLB’de Minnesota Twins, Boston Red Sox, New York Mets, Texas Rangers, Chicago Cubs ve Pittsburgh Pirates formaları giymişti.

Patrick Mahomes ise 2015 yılında kolejde bir sezon Texas Tech’in baseball takımında pitcher olarak boy göstermiş sonrasında ise Amerikan futboluna yönelme kararı almıştı. Mahomes, kolej kariyerine başlamadan önce 2014 MLB Draftı’nın 37. turundan Detroit Tigers tarafından seçilmişti.

Mahomes’un Royals’a ortak olmak için ne gibi bir ödeme yaptığı belirtilmezken, bu hamle genç oyuncuyu profesyonel spor takımlarına ortak olan superstarlar arasına soktu. NFL’de Green Bay Packers QB’si Aaron Rodgers, NBA takımı Milwaukee Bucks ve Seattle Seahawks QB’si Russell Wilson, MLS takımı Seattle Sounders F.C.’nin ortakları arasında yer alıyor… Bu isimler dışında LeBron James’in Premier League takımı Liverpool’un ve Venus Williams’ın Miami Dolphins’in ortakları arasında yer aldığı biliniyor…