Transfer döneminde oldukça kan kaybeden New England Patriots’ın 2020 kadrosu şimdi de COVID-19 sebebiyle darbe almaya devam ediyor. NFL genelinde Packers wide receiver’ı Devin Funchess, Eagles WR’ı Marquise Goodwin ve Chiefs RB’i Damien Williams, COVID-19 tehlikesi sebebiyle yeni sezonda oynamayacaklarını açıklarken, Patriots’ta birden fazla önemli isim oynamama kararı aldı.

İlk olarak offensive tackle Marcus Cannon, running back Brandon Bolden, fullback Dan Vitale ve offensive lineman Najee Toran gibi isimlerin önümüzdeki sezon sahaya çıkmak istemediklerini açıklamasının ardından savunmanın iki tecrübeli yıldızı Dont’a Hightower ve Patrick Chung da 2020 sezonunda sahada olmayacaklarını duyurdu. Hightower ve Chung, geçtiğimiz yıl sezonun en iyi savunma oyuncusu seçilen Stephon Gilmore ile birlikte Patriots savunmasının en önemli isimleri arasında yer alıyordu.

16 Temmuz günü baba olan Hightower’ın annesinin de diyabet rahatsızlığına sahip olması, yıldız linebacker’ın verdiği kararın gerekçelerini oluşturuyor. Safety Chung ve hamile eşinin de yakın zamanda bebeklerinin dünyaya gelmesi bekleniyor.

Patriots’ın kaptanlarından olan Hightower konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ben ve nişanlım, başta yeni doğan bebeğimiz olmak üzere, tüm ailemizin sağlığına bu dönemde futboldan daha çok önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hightower’ın mevcut kontratının son yılını oynayacağı 2020 sezonunda, sekiz milyon dolarlık bir taban maaşı kazanması bekleniyordu. Önümüzdeki dört yıl için Patriots ile sözleşmesi bulunan Chung’ın ise kazanacağı rakam ise 1.1 milyon dolardı. Oyuncuların verdikleri karar sonrasında, 2020 yılı için kazançları bir sonraki seneye devretmiş oldu.

Off-season’da Kyle Van Noy, Jamie Collins ve Elandon Roberts gibi önemli oyuncularını kaybeden Patriots savunmasını, Chung ve Hightower’ın da yokluğunda zorlu bir sezon bekliyor. Sahadaki performansın dışında savunmaya genel anlamda liderlik eden bu iki oyuncunun yokluğu, soyunma odasındaki düzen ve motivasyonun kaybolmasına da sebep olabilir.

Bakalım, Patriots savunması COVID-19 salgının gölgesinde geçecek olan 2020 NFL sezonunda belini doğrultmayı başarabilecek mi?