Geçtiğimiz hafta isim değişikliği tekrar gündeme ve konuyu gözden geçireceğini açıklayan Washington Redskins, ismini ve logosunu emekliye ayırdığını açıkladı. Takımın yeni isminin ve logosunun ilerleyen günlerde duyurulacağı belirtildi.

Takım tarafından yapılan açıklamada, “Bugün, değerlendirmemizin tamamlanması üzerine Redskins ismini ve logosunu emekliye ayırdığımızı açıklıyoruz. Dan Snyder ve Koç Rivera, onurlu ve zengin tarihli organizasyonumuzu yansıtacak ve sponsorlarımıza, taraftarlarımıza ve camiamıza önümüzdeki 100 yıl boyunca ilham verecek yeni isim ve tasarım üzerinde yakından çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Washington ekibi 3 Temmuz günü takımın ismini detaylı bir biçimde yeniden değerlendireceğini açıklamıştı. Amerika’da son dönemde gerçekleşen protestolardan sonrası, Redskins isminin yerli Amerikalılar tarafından hakaret olarak algılanması tekrardan gündeme gelmiş ve FedEx, Nike ve Pepsi gibi sponsorlar isim değişikliği olmadığı sürece Washington ile çalışmayacağını açıklamıştı.

Washington Amerikan futbolu takımı 1933 yılından beri Redskins ismini kullanıyordu. 1932 yılında Boston Braves olarak kurulan takım, 1933 yılından 1937 yılına kadar Boston Redskins ismini kullanmıştı. Takımın eski sahibi George Preston Marshall, 1937 yılında takımı Washington’a taşıdığından beri ise Washington Redskins ismi Amerikan futbolu tarihinde yer alıyordu.

Washington Redskins’in 1970’deki NFL-AFL birleşmesi öncesi 1937 ve 1942’de olmak üzere iki şampiyonluğu, 1970 sonrası dönemde ise 1982, 1987 ve 1992 yıllarında üç Super Bowl şampiyonluğu bulunuyor…