Son yıllarda dönem dönem gündeme gelen Washington Redskins’in isim değiştirme tartışmaları tekrardan alevlendi ve bu sefer takım, ismini değiştirmeyi ciddi anlamda düşündüğünü açıkladı.

Amerikan yerlileri gücendiren ve hakaret olarak kabul edilen ‘Redskin’ (Kızılderili) ismi yıllardır NFL çevrelerinde büyük tartışmalar yaratırken, son dönemde Amerika’da yaşanan protestolar sonrasında Redskins’in stadyum isim sponsoru FedEx’in resmi olarak takıma ismini değiştirmesi talebinde bulundu. 24 saat sonra ise Redskins’ten bir açıklama geldi.

Redskins yönetimi Cuma günü yaptığı açıklamada, “Ülkemizde yaşanan son gelişmeler ışığında ve topluluğumuzdan aldığımız geri dönüşler ile Washington Redskins, takımın ismine detaylı bir şekilde gözden geçireceğini duyurmaktadır. Bu gözden geçirme takımın lig ile haftalardır yaptığı görüşmeleri resmiyete dökmektedir” ifadelerini kullandı. Redskins’in sahibi Dan Snyder ise gözden geçirmeyi doğrularken, NFL, Redskins’in isim değişikliğini desteklediğini açıkladı.

Bu süreçte ise takımın diğer sponsorlarından Nike ve PepsiCo da Redskins’in isminin değişmesini isterken, Nike websitesi üzerinden Redskins ürünleri satmayı durdurdu.

Hafta sonu da NFL’de Washington Redskins’in isim değişikliği gündemden inmezken, takımın yeni head koçu Ron Rivera, yaptığı açıklamada isim değişikliğinin yeni sezon öncesi yapılmasının çok güzel olacağını söyledi.

NFL’in sayılı azınlık head koçlarından biri olan Ron Rivera, takımın sahibi Dan Snyder ile bir aydan fazladır yeni isimler üzerine görüştüğünü belirtti. Tecrübeli koç, açıklamasında “Bunu pozitif bir şekilde yapmak istiyoruz. Birkaç isim üzerinde duruyoruz, iki tanesini ben çok beğendim” dedi.

1937 yılından beri NFL’de Washington Redskins adı ile mücadele eden takım başta takım sahibi Dan Snyder ile birlikte çeşitli davalarda da takımının isminin değişmemesi için mücadele etmişti. Ancak mevcut açıklamaların ardından şimdi Washington Redskins’in isminin değişeceğine kesin gözüyle bakılıyor, sadece bu değişikliğin ne zaman olacağı bilinmiyor.

Öte yandan Washington Redskins’ten gelen bu değişiklik sinyali ile birlikte MLB takımı Cleveland Indians da benzer bir şekilde ismini değiştirmeyi düşündüğünü açıklamış durumda…