Hakkında ortaya atılan cinsel saldırı iddiaları sonrasında, yalnızca bir maça çıktığı New England Patriots tarafından geçen sezon serbest bırakılan Antonio Brown, 2019 sezonunda başka hiçbir takımla anlaşmamış ve NFL’de bir daha oynamak istemediğini söyleyerek fiilen emeklilik durumuna geçmişti.

Buna rağmen, bugüne kadar bir takımla anlaşma kovalayan ancak umduğunu bulamayan süperstar wide receiver, attığı bir dizi Tweet ile bir sene içinde ikinci kez emekli oldu.

Brown, diziye “Bu oyunda başardığım her şeye veda etme zamanı geldi mi?” Tweet’iyle başladı ve devamında “Bu noktada, alacağım riskler getirilerden daha yüksek olacak. Kariyerimde benimle birlikte olan herkese en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Geldim, gördüm, yendim.” ifadelerini kullandı.

2019 sezonu öncesi Pittsburgh Steelers’tan Oakland Raiders’a takas olan Brown, eski kaskını giymekte ısrar etmiş ve bu ısrarı yanıt bulamayınca da Raiders’ı ve NFL’i, emekliye ayrılmakla tehdit etmişti. Kask sorunu daha sonralarda çözülmesine rağmen yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala Raiders, genel menajer Mike Mayock’a hakaret edip saldırı girişiminde bulunmanın da içinde bulunduğu çeşitli huzursuzlukların etkisiyle, Brown’un da isteği doğrultusunda yıldız oyuncuyu serbest bırakmıştı.

Raiders’tan ayrılışını takiben Patriots ile anlaşan Brown, takımın ikinci hafta Miami Dolphins ile oynadığı karşılaşmada forma giymiş ve maçı bir touchdown pası yakalayarak kapatmıştı. Ancak yıldız oyuncunun, daha önce kendisini rızası olmadan ilişkiye zorladığı için suçlayan bir kadına attığı göz korkutucu mesajların ortaya çıkması sonucu takımdan kesilmişti.

Atılan bu mesajlar, NFL’in Brown hakkında yürüttüğü pek çok soruşturmadan yalnızca bir tanesi. Saha dışında yaşadığı olaylarla çok kez gündeme gelen Brown’un hakkındaki tecavüzden soyguna kadar değişen birçok iddia NFL tarafından araştırılıyor. Bu soruşturmalar sonucunda yıldız receiver’a lig yönetiminden bir ceza gelmesi oldukça olası. Brown, her ne kadar off-season’da Baltimore Ravens ve Seattle Seahawks ile görüşse de kendisine gelecek bu cezanın takımları caydırdığı düşünülüyor.

Yedi Pro Bowl ve dört First-Team All Pro’luk dev kariyerine rağmen, özellikle son dönemde hakkında ortaya atılan iddialarla adı lekelenen Antonio Brown, bu sefer gerçekten NFL’e veda etti mi, bunu bizlere zaman gösterecek…