Önümüzdeki ay COVID-19 pandemisinin gölgesinde başlayacak olan 2020 NFL sezonunda, New York Giants, New York Jets ve Philadelphia Eagles şimdiden iç saha maçlarına seyirci almayacaklarını açıklarken Atlanta Falcons, 70 binin üzerinde kapasiteye sahip Mercedes-Benz Stadyumu’na yalnızca sayıları 10 bin ve 20 bin arasında değişen bir seyirci kitlesini alacağını geride bıraktığımız haftalarda duyurdu.

Ancak NFL stadyumlarında eksikliğini hissedeceğimiz tek unsur seyirciler değil…

NFL ve NFL’in oyuncular birliği NFLPA’den takımlara gönderilen yeni protokole göre 2020 sezonunda saha kenarında herhangi bir cheerleader ekibi ve takım maskotu bulundurmak yasaklandı. Yeni protokole göre saha kenarından yayın yapan ve maç öncesi oyuncularla röportaj yapan muhabirlerin de stadyumlara girmesi yasaklandı.

NFL’de her takım Atlanta Falcons’a benzer sekilde stadyum kapasitelerini yalnızca kısmi olarak doldurmak için çalışmalar yaparken, saha kenarı muhabirleri de boş olan koltuklardan yayınlarını sürdürecekler.

Özetle bu sene ne onca aday arasından binbir zorluk arasında girdikleri cheerleader takımlarında çoğu mankene taş çıkartacak güzellikleri ile kendilerine özgü bir hayran kitlesi yaratan ponpon kızları ne de Jaxson De Ville ve KC Wolf gibi takımlarıyla özdeşleşen maskotları seyredebileceğiz. Ancak herhalde hiç NFL maçı izleyememek tüm bunlardan çok daha kötü olurdu…