NFL’de yeni sezon başlamış olmasına rağmen kontrat haberleri gelmeye devam ediyor. Dalvin Cook ve Cooper Kupp gibi isimlerin ardından New Orleans Saints’in süperstar running back’i Alvin Kamara da beklediği dev kontratı takımından aldı ve çaylak kontratının son senesini oynamaya hazırlanan 25 yaşındaki oyuncu, Saints ile beş yıl, 75 milyon dolara nikah tazeledi.

Kamara’nın beş yıl içerisinde Saints’ten alacağı ücret, primler ile birlikte 77.13 milyon doları bulacak. Yıldız running back’e ödenen imza bonusu ise 15 milyon dolar.

Geride bıraktığımız haftalarda Kamara ve takım arasındaki görüşmeler devam etmiş, bu süre içinde Kamara’nın takas edileceği dedikoduları çıkarken yıldız running back’in sakatlık sebebiyle kaçırdığı antrenmanlar, Kamara ve takım arasındaki görüşmelerin iyi geçmediğine yorulmuştu.

2017 NFL Draftı’nın üçüncü turundan Saints’e katılan Kamara, seçildiği sıra itibariyle imzaladığı çaylak kontratının son senesinde yalnızca 2.13 milyon dolarlık bir maaş alacaktı. Kamara, yeni kontratı ile kendisini 2025’e kadar Saints’e bağlamış oldu.

NFL’de running back piyasası diğer pozisyonlara göre kötü olmasına ve takımlar running back’lere büyük kontrat vermeye pek hevesle yaklaşmıyor olsalar da Saints için Kamara’nın yeri oldukça farklı. Hem koşu hem de pas oyunlarında ciddi bir tehdit yaratan Kamara, Saints forması giydiği üç sezonda rakip takımlara ciddi bir eşleşme problemi yaratmış ve bu üç yıl içinde üç kez Pro Bowl seçilmeyi başarmıştı. Kamara ayrıca 2017 sezonunda Yılın Çaylak Hücum Oyuncusu seçilmişti.

2019 sezonunda dizindeki sakatlığı sebebiyle iki maç kaçıran Kamara, sezon sonunda verdiği bir demecinde tüm sezonu tek bir bacakla oynadığını söylemişti. Kamara buna rağmen sezonu 797 koşu yardı ve 533 pas yardı ile kapatmayı başarmıştı.

Üç senedir istikrarlı bir şekilde playoff’a yükselen ve bu sezon da Super Bowl’un en büyük adaylarından birisi olan Saints, David Johnson ve Todd Gurley gibi negatif örneklerin olduğu bir atmosferde bakalım Kamara’yı, kontratının sonuna kadar takımda tutup bu süre boyunca ondan istediği verimi alabilecek mi..?