Arizona Cardinals, off-season’daki dev transferi DeAndre Hopkins’in kontratını iki yıllığına 54.5 milyon dolara uzattığını açıkladı. Kontratın 42.5 milyon dolarının garanti para olduğu belirtildi. Yeni kontrat, DeAndre Hopkins’in Houston Texans’tayken imzaladığı ve Cardinals’ın takas ile aldığı kontratın üstüne eklendi.

Böylece DeAndre Hopkins, 2024 sezonunun sonuna kadar takıma bağlanırken, toplamda 94 milyon dolar kazanacak… NFL’in en iyi wide receiver’ları arasında gösterilen oyuncunun yıllık maaşı ise ortalama 18.8 milyon dolar olacak. Hopkins’in bu kontrat ile uzun yıllar Cardinals’ta kalıp, Larry Fitzgerald’dan takımın simge oyuncusu bayrağını devralması bekleniyor.

28 yaşındaki oyuncu, kontratı sonrası basına yaptığı açıklamada ise sözleşmeye takas edilmeme ve franchise tag almama şartlarını eklediğini belirtti. Başarılı oyuncu kontratının büyük bölümünü pazarlığını kendi başına herhangi bir menajer olmadan yaptığını belirtirken, kontrat dilini ve terimlerini öğrenmek için birçok gece uyumayarak çalıştığını dile getirdi.

Dört defa Pro Bowl, üç defa da All-Pro olan oyuncu kontratının imzalarken paylaştığı fotoğrafı ise “Agent Hop” yazarak paylaştı. Hopkins’e kontratın pazarlık görüşmelerini neden tek başına yaptığı sorulduğunda ise yıldız isim, oyunculuk günleri bittiğinde bir takımın front office’inde çalışmak istediğini söyledi.

“Bu organizasyonun ve benim kontrat terminolojisini çalışıp öğrenmem konusunda bana inanmamızdan ve Amerikan futbolu bittiğinde nerede olmak istediğimi bilmemden kaynaklanıyor. Bir gün bir organizasyonun parçası olmak istediğimi, bir organizasyonu kurmak istediğimi biliyorum, yani ileride yapacağım şeyi çalışmak ve öğrenmek güzel oldu. Aynı zamanda diğer oyunculara da bunu kendilerinin yapabileceğini göstermiş de oldum.”

Arizona Cardinals, DeAndre Hopkins’i ve bir dördüncü tur draft hakkını, Mart ayında oldukça ses getiren bir takas ile running back David Johnson, bir ikinci tur draft hakkı ve bir dördüncü tur draft hakkı karşılığında Houston Texans’tan almıştı.

Hopkins, Houston Texans forması giydiği yedi sezonda toplam 8,602 yard pas tutmuş ve 54 touchdown pası yakalamıştı.