Off-season’da altı şampiyonluk yaşadığı efsane quarterback’i Tom Brady ile yollarını ayırıp, Cam Newton ile anlaşan New England Patriots, yeni sezona galibiyet ile merhaba dedi. Patriots’ta ve NFL’de yeni bir dönemin başlangıcı olmasından ötürü merakla beklenen Miami Dolphins – New England Patriots maçında gülen taraf ev sahibi Patriots oldu.

Pandemi önlemleri sebebiyle seyircisiz oynanan maçta Patriots, geçtiğimiz sezonun son haftasında yenilip bay haftası avantajını kaybettiği rakibini 21-11 yenmeyi başardı. Carolina Panthers ile 2015 sezonunda MVP olduktan sonra düşüşe geçen ve Patriots formasıyla küllerinden doğma hedefinde olan Cam Newton ise karşılaşmayı 19’da 15 pas isabeti, 155 yard pas, 75 yard koşu ve iki touchdown koşusu ile tamamladı. Yıldız oyuncu ilk maçında TD pası veya interception atmadı.

Cam Newton’ın koşabilme yeteneğinden oldukça faydalanan New England Patriots’ı izlemek, Tom Brady’nin cep içindeki sakin yapısına alışkın olan taraftarlara oldukça ilginç geldi. Maç sonrası konu ile ilgili açıklamalar yapan Patriots koçu Bill Belichick ise yeni quarterback’i ve Patriots’ın yeni tarzına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Biz her zamanda takıma maçı kazandırmak için en iyisi ne ise onu yapıyoruz. 20 yıldır yaptığımız ve haklı olarak yaptığımız şeyler Tom Brady içindi. Her şey ona adanmıştı, o oynamadığı zamanlarda da (Matt) Cassel oynadı veya ceza aldığında Jimmy (Garoppolo) ve sonra da Jacoby (Brissett) oynadı. Yani farklı tarzda oynamak zorunda olduğumuz zamanlar olduğunu biliyorsunuz.”

Belichick, aynı zamanda, “As oyun kurucunuzun bazı şeylerde iyiyse ve bazı şeylerin avantaja çevirebiliyorsa, bence bu avantajları kullanmanız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Cam Newton ise maç sonrası yaptığı açıklamada, “Ben olduğum gibiyim. Her sene ‘Koşmak akıllıca değil. Bunu yapmak akıllıca değil. Şunu yapmak akıllıca değil’ tarzı tartışmalar çıkıyor. Ancak günün sonunda maç kazanmak için gereken neyse onu yapmanız gerekiyor. Bir savunmaya saldırmanın bir sürü farklı yolları vardır ve koşabilen bir quarterback’e sahip olmanız hücumunuza çoğu takımda olmayan bir boyut getirir.” şeklinde konuştu.

New England Patriots, önümüzdeki hafta ligin en iyi savunmalarından biri olan Seattle Seahawks’a konuk olacak…