Philadelphia Eagles ile yedekten gelip Super Bowl kazanarak bundan üç yıl önce unutulmaz bir başarıya imza atan Nick Foles, bundan böyle Chicago Bears’ı sırtlamaya çalışacak!

Chicago Bears koçu Matt Nagy, Pazartesi günü ‘Süper Yedek’ Nick Foles’un artık as quarterback olacağını duyurdu. Bears’ın Atlanta Falcons karşısında 26-10 geride olduğu üçüncü periodun başlarında koç Matt Nagy, Mitchell Trubisky’i yedeğe çekerek, off-season’da kadrosuna kattığı Foles’u sahaya sürmüştü. Bears bu hamleden sonra maçı çevirdi ve karşılaşmayı 30-26 kazanmayı başardı. Bu skordan sonra da Foles’un ilk 11’e yerleşmesi kaçınılmaz oldu…

Nagy, konu ile ilgili olarak “Bizim için bu tür durumlara girmek hiç kolay değil. Mitch’e Nick’in as oyuncu olarak çıkıp oynayacağını söylemek ne kadar zor olsa da Mitch maçın geri kalanında Foles’un inanılmaz bir destekçisiydi’’ ifadelerini kullandı. Nagy ayrıca Foles’in sadece haftaya Pazar karşılaşacakları Indianapolis Colts maçı için değil tüm sezon boyunca as oyun kurucu olarak görev alacağını açıkladı.

Pazar günkü maçta dördüncü çeyreğinde gelen 20 sayıdan sonra quarterback değişim hamlesi çok yerinde olduğu görünmüştü. Maçın kazanılmasının ardından Nagy resmi bi karar vermeden önce iki quarterback ile konuştuğunu ve Trubisky’yi yedeğe çekmekten başka seçeneğinin olmadığını belirtti.

Maç esnasında Nagy’nin oynatmak istediği hücüm sistemine Foles’un çok daha uyumlu olduğu açıkça belli olmuştu. Trubisky’in hataya açık ve basit oyununa dayanamayan Nagy, attığı interception’dan sonra çareyi 26 yaşındaki QB’yi yedeğe çekmekte buldu. Foles’un gelişi ile Bears’ın pas oyunu anında çok yönlü bir hal aldı. Üçüncü çeyrekte oyuna girdikten sonra Foles için işler biraz dalgalıydı. Hücum hattında yeni olan ve hazırlık maçları oynamamış biri için takım ile olan kimyası ilk başlarda sıkıntılıydı. Veteran oyuncunun attığı bir kaç pas hedefi bulmadı ve taraftarları endişeye düşürdü.

Ancak Foles’un maça ısınmasının arından Bears hücumunun, QB değişimi ile beraber ne kadar etkili olabileceği görüldü. Foles oyunculara Trubisky’nin elde edemedikleri derin pasları ulaştırmayı başardı. Tecrübeli oyuncu maçın ikinci yarısında birkaç pası kaçırsada Falcons, Bears’ın pas atağını durdurmakta başarısızdı. Foles, dördüncü çeyreği 16 sayı geride açtı, çeyreğin hemen başında touchdown yaptıracakken Anthony Miller pası end zone’da düşürdü.

Ancak zamanında Philadelphia’da olduğu gibi Chicago için Foles oldukça hala umut vardı. Foles yaptırdığı üç TD ile takımının kazanmasında büyük bir etken oldu. İki çeyrekten bile az bir süre aldığı maçta 29 pas denemesinde 16 isabet, 188 yard ve üç TD pası ile takımını sırtladı.

Şu anda Bears, NFC Kuzey grubunda Packers ile beraber 3-0 durumda ve yoluna yenilgisiz devam ediyor. Foles’un liderliğinde Chicago’nun pas hücumunu oturtacak olması, takımı Trubisky’li hücuma daha heyecan verici bir hale getiriyor…