NFL’de yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala, 2020 off-season’ının en büyük düğümlerinden birisi çözüldü ve draft’ın eski bir numarası Jadeveon Clowney’nin yeni adresi Tennessee Titans oldu. Clowney’nin Titans’tan aldığı bir yıllık kontrat ise 12 milyon dolar değerinde.

2014 NFL Draftı’nda Houston Texans’ın bir numaradan seçtiği yıldız defansif end, Titans’ın yolunu tutarak kariyerinin ilk dört sezonunda birlikte çalıştığı Mike Vrabel ile yeniden birleşmiş oldu. Geride bıraktığımız sezon 19 yılın ardından Titans’ı AFC Finali’ne çıkartan head koç Vrabel, 2014-2016 sezonları arasında Texans’ta linebacker koçluğu 2017 sezonunda da takımın savunma koordinatörlüğü görevini üstlenmişti.

Çaylak sezonunda sakatlıkların pençesinden kurtulamayan Clowney, 2015 sezonunda Texans formasıyla dokuzu ilk 11’de olmak üzere 13 karşılaşmaya çıkmış ve sezonu 4.5 sack ve sekiz yard kaybettiren tackle ile tamamlamıştı.

2016 sezonundan itibaren ise draft’ın bir numarasından beklenen performans seviyesine çıkan Clowney, sergilediği oyunla üst üste üç sezon boyunca Pro Bowl’a seçilmeyi başarmıştı. 2017 yılında Texans tarafından çaylak kontratındaki beşinci yıl opsiyonu kullanılarak 2018 sezonu için de takıma bağlanan Clowney, şimdiden Hall of Fame olmasına kesin gözle bakılan J.J. Watt ile ligin en korkutucu defansif end ikililerinden birisini oluşturuyordu.

2019 off-season’ında Texans’tan franchise tag alan Clowney buna rağmen 2019 sezonunun başlamasına iki haftadan az bir süre kala Seattle Seahawks’a takaslanmış ve Seahawks’ın playoff yolculuğunda takıma önemli bir katkı sağlamıştı.

Geride bıraktığımız sezon her ne kadar Derrick Henry’nin sürüklediği koşu hücumu ve Ryan Tannehill’in beklenmedik oyun kurucu performansıyla AFC Finali’ne kadar yükselse de savunma anlamında da iyi işler çıkaran Titans, bu yıl yıldız defansif end’i Jurrell Casey’i Denver Broncos’a yollamıştı. Bakalım Clowney, Casey’den boşalan koltuğu layıkıyla doldurabilecek mi?