Altı aylık bekleyişin ardından NFL’de yeni sezon açıldı ve son şampiyon Kansas City Chiefs, açılış maçında Houston Texans’ı 34-20 mağlup etti. Adeta geçtiğimiz sezon kaldığı yerden devam eden Patrick Mahomes ve arkadaşları, Ocak ayında playoff’lardan elediği Houston Texans’ı böylece tekrardan üzmüş oldu.

Super Bowl MVP’si quarterback Patrick Mahomes, sezona 211 yard ve üç touchdown pası ile başlarken, Chiefs’in ilk turun sonunda draft ettiği çaylak running back Clyde Edwards-Helaire karşılaşmayı 138 yard koşu ve bir TD ile tamamladı. Edwards-Helaire’in performansı ilk maç için tüm taraftarlardan geçer not aldı. Mahomes’un touchdown pasları ise Travis Kelce, Sammy Watkins ve Tyreek Hill’e gitti.

Kansas City Chiefs’in 50 yıl sonra kazandığı şampiyonluk unvanını korumak için sahalara çıkacağı sezonun açılışında pandemi önlemleri sebebiyle Arrowhead Stadyumu’na sadece 17 bin kişi alındı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Chiefs’in tecrübeli head koçu Andy Reid, “Oyuncularımla gurur duyuyorum ama aynı zamanda taraftarlarımızla da gurur duyuyorum. Buraya geldiler ve yüksek sesle bizi desteklediler” dedi. Reid aynı zamanda, “Doğal olarak, oyuncularımız topun iki tarafında ve özel takımlarda etkililerdi. İlk maça göre çok iyi yaptığımız bazı şeyler ve bazı muhteşem bireysel performanslar vardı.” şeklinde konuştu.

Houston Texans cephesinde, hafta içinde 160 milyon dolarlık kontrat alan genç QB Deshaun Watson, maçı bir touchdown pası, bir TD koşusu ve bir interception ile tamamladı ancak tüm maç boyunca baskı altında kaldığı için yeteri kadar etkili olamadı.

Texans’ın DeAndre Hopkins takasında kadrosuna kattığı running back David Johnson ise ilk maçında 77 yard koşup bir de touchdown’a imza atarak, gelecek adına umut verdi…

İkinci hafta Kansas City Chiefs, SoFi Stadium’da Los Angeles Chargers’ın konuğu olacak, Houston Texans ise Lamar Jackson’lı Baltimore Ravens’ı ağırlayacak…