Geçtiğimiz günlerde Jalen Ramsey’e beş yıllığına 105 milyon dolar vererek yıldız oyuncuyu NFL’in en çok kazanan defensive back’i yapan Los Angeles Rams, hücumunun en önemli parçalarından biri olan Cooper Kupp’ın kontratını da üç yıllığına 48 milyon dolara uzattı.

2017 NFL Draftı’nın üçüncü turundan seçilen Cooper Kupp, çaylak kontratının son yılına girmeye hazırlanıyordu. Kupp, yeni sözleşme imzalamasaydı bu yıl 2.13 milyon dolar kazanacaktı ve bu rakam Kupp seviyesindeki bir receiver için oldukça az görülüyordu. Los Angeles Rams ise Kupp’a sezonun ilk maçından bir gün önce kontrat vererek, başarılı wide receiver’ın tamamen sahaya odaklanmasına imkan verdi.

Geçtiğimiz sezonu 94 pas yakalama, 1,161 yard ve 10 touchdown ile tamamlayan Cooper Kupp, Super Bowl oyandıktan sonra adeta tanınmaz hale gelen Los Angeles Rams hücumunda ayakta kalan ender isimlerden biri olmuştu.

2017 yılında üçüncü turdan seçilir seçilmez, Los Angeles Rams’te başta quarterback Jared Goff ve head koç Sean McVay olmak üzere tüm takımla oldukça iyi bir uyum yakalayan Kupp, çaylak yılında 62 pas yakalama, 869 yard ve altı touchdown ile oynamıştı.

2018 sezonuna da hızlı başlayan Cooper Kupp, dizinde çapraz bağları koptuktan sonra sezonu erken kapatmak zorunda kalmış ve Los Angeles Rams’in Super Bowl’a çıkışını kenardan izlemişti.

Geçtiğimiz sezon sağlığına kavuşan ve kariyerinin en iyi yılını geçiren Cooper Kupp’ın, bu sezon Todd Gurley ve Brandin Cooks’un takımdan ayrılması sonrası rolünün daha da artması bekleniyor…