New York Giants, Chicago Bears’a 17-13 yenildiği maçta yıldız running back’i Saquon Barkley’nin sakatlığı ile yıkıldı. Maçın ikinci çeyreğinde yaptığı altı yardlık koşu sırasında sakatlanan Barkley’nin, sağ dizinde çapraz bağlarının koptuğu ve yıldız oyuncunun sezonu kapattığı açıklandı.

Giants hücumunun en önemli parçası olan ve NFL’in en iyi running back’lerinin başında gösterilen Barkley’nin ameliyat olacağı da belirtildi. Sakatlandıktan sonra tek başına ayağa kalkamayan ve takım arkadaşlarının yardımı ile kenara gelen Barkley, acı içerisinde yaptığı işaret ile adeta sezonunun bittiği göstermişti.

Sezonun ilk haftasında sadece altı yard koşup, herkesi şaşırtan oyuncu, Chicago karşısında oldukça formda gözüküyordu. Sakatlanmadan iki oyun önce 18 yardlık bir koşuya imza atan Barkley’nin böylece sezonu 19 top taşıma ve 34 yard ile noktalanmış oldu.

23 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon da ayak bileğindeki sakatlıktan ötürü üç maç kaçırmıştı. Barkley’nin, 2019 sezonu 1,003 yard ve altı touchdown ile tamamlanmıştı. 2018 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçilen Saquon Barkley, çaylak yılında ise 1,307 yard koşup, 11 touchdown koşusuna imza atmış ve yılın çaylak hücum oyuncusu seçilmeyi başarmıştı.

Uzun yıllar NFL’e damga vurması beklenen ve ‘generational talent’ olarak adlandırılan Saquon Barkley’nin yokluğunda Giants hücumunda Dion Lewis’in daha ön plana çıkması bekleniyor. Kariyeri boyunca pas oyunundaki etkisi ile bilinen Dion Lewis’in yanı sıra Barkley’nin yedeği Wayne Gallman’ın da ilk 11 şansı olabileceği konuşuluyor.

Öte yandan off-season’da Atlanta Falcons’tan ayrılan ve halen bir takım bulamayan Devonta Freeman’ın da bu sakatlık sonrası Giants ile görüştüğü gelen haberler arasında yer alıyor…