Off-season’da Tom Brady’i ve ardından Tom Brady’nin New England Patriots’taki en büyük silahı Rob Gronkowski’yi kadrosuna katarak bir anda NFL’in en gözde takımı haline gelen Tampa Bay Buccaneers, sezona kötü başladı. Bucs, New Orleans Saints’e konuk olduğu karşılaşmada sahadan 34-23 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya 43 yaşındaki bir oyuncudan görmeyi çok fazla beklemediğimiz bir şekilde, QB sneak bir TD koşusu ile başlayan Tom Brady, ilerleyen dakikalarda biri pick six olan iki interception atarak izleyenleri şaşırttı. Bu pick six aynı zamanda efsane quarterback’in ard arda pick six attığı üçüncü maç oldu.

Brady, geçtiğimiz sezonun son haftasında Miami Dolphins karşısında ve Titans karşısındaki playoff maçında da pick six atmıştı. Kariyerindeki interception sayıları oldukça az olan Brady’nin rakibin TD’ı ile sonuçlanan bu interception’ların yaşandığı üç maçı da kaybetmesi dikkat çekti…

2003 yılından beri ilk defa bir açılış maçında birden fazla interception atan Tom Brady, “Bazı kötü, rezalet top kayıpları yaptım. Böyle top kayıpları yapınca kazanmanız zordur. Mutlaka daha iyi bir iş çıkarmam lazım” açıklamalarıyla adeta mağlubiyeti üstlendi.

As oyun kurucu olarak kariyerinin 325. maçına çıkan Tom Brady, karşılaşmayı 36’da 23 isabet, iki TD pası ve bir TD koşusu ile noktaladı. Tampa Bay Buccaneers’ta yeni transfeler Rob Gronkowski’nin ve Leonard Fournette’nin çok az süre alması ise herkesi şaşırttı. Bir sezonun arından NFL’e geri dönen Gronk sadece iki pas yakalama ile 11 yardda kalırken, Fournette sadece beş defa top taşıyarak beş yard kat edebildi.

Öte yandan New Orleans Saints’te bir diğer tecrübeli yıldız oyun kurucu, Drew Brees, karşılaşmayı 160 yard ve iki TD pası ile hatasız tamamladı. Gecenin yıldızı ise maçın başında bir TD koşusu yapıp bir de TD pası yakalayn Alvin Kamara oldu.

Saints ve Buccaneers, iki ay sonra sezonun dokuzuncu haftasında tekrar karşılaşacaklar. NFC Güney grubunda liderlik mücadelesinin bu iki takım arasında geçmesi beklenirken, ilk haftada yaşanan mağlubiyetten ötürü, dokuzuncu haftaki maçın önemi Tom Brady ve arkadaşları için bir kat daha artacak…