Atlanta Falcons head koçu Dan Quinn altıncı sezonunu geçirdiği takımının başında bu sezon beş maçta beş mağlubiyet alarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Bu 0-5’lik başlangıç serisi Falcons’un koçunun sonu oldu.

Pazar günü Carolina Panthers’a karşı alınan 23-16 mağlubiyetin ardından Falcons, Dan Quinn ve genel menajer Thomas Dimitroff’ın görevlerine son verildiğini açıkladı.

Falcons yaptığı açıklamada ayrıca hem kulüp başkanı hem de CEO olan Rich McKay’in takımın günlük operasyonlarının denetimini üstlendiğini ve geçici head koçun, savunma koçu Raheem Morris olacağını belirtti.

Takımın sahibi Arthur Blank konu ile ilgili olarak, ‘’Bu tarz kararlar çok zordur, ailemin; Dan, Thomas ve onların ailelerini duydugu sevgi ve saygı yüzünden geçmiş iki sezon ve bu sezonun başlangıçı özellikle benim için zordu. Yıllarca, beni, takımı ve Atlanta’yı, bağlılık ve takım liderlerinde isteyeceğiniz bir tutku ile temsil ettiler. Ancak herkesin de bildiği gibi bu bir sonuç meselesi ve ben taraftarlarımıza elimden gelen en iyi neticeyi sahaya koymak ile yükümlüyüm. Mümkün olan her kaynağı kazanmak için harcadık ve bunu yapmaya devam edeceğiz, ancak son zamanlarda alınan sonuçlar bizim standartlarımıza ve hayranlarımıza verilen sözlerle bağdaşmıyor. Bu yüzden, uygun zamanda Atlanta Falcons’da yeni bir koçluk ve personel liderliği kuracağız. 2019’daki bitirişimiz, ivmenin devam ettirilebileceğini ve üzerine inşa edilebileceğini göstermişti ancak bu açıkça gerçekleşmedi. Bütün taraftarlarımızın kazanma isteğimin sarsılmadığını bilmesini istiyorum ve sonunda kadar mümkün olan her kaynağı sağlamaya devam edeceğim.’’ ifadelerini kullandı.

Bill O’Brien’ın Texans’tan kovulmasının ardından Quinn, 2020 sezonunun kovulan ikinci head koç ve Dimitroff da kovulan ikinci genel menajer oldu. Bill O’Brien, Texans’ın hem head koçluğunu hem de genel menajerliğini yapıyordu.

CEO Rich McKay yaptığı açıklamada, “İlerliyoruz ve bu yıl takımın mümkün olduğunca çok maç kazanmasına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve bu önemli liderlik araştırmalarını, Falcons’u geleceğe iyi bir şekilde yerleştirmek için güçlü bir plan uygulayacağız. Bunu taraftarlarımıza borçluyuz.’’ ifadelerini paylaştı.

Dimitroff, takım ile geçirdiği zaman içinde altı playoff görmüş ve Quinn’i takımın başına getirtmişti ancak şansız geçirilen 13. sezonun ardından takımdan ayrıldı. Falcons’ta, çoğu kişi tarafından başarılı olma yeteneğine sahip olarak görülen bir kadro vardı ancak alınan yetersiz sonuçlar bunun aksini kanıtladı ve şimdi takım içinde yeni bir inşaat başladı.

Blank, “Thomas Dimitroff, ekibimin büyük çoğunluğu da dahil olmak üzere uzun bir süredir bizimleydi. Onun iki güzel çocuğunun burada büyüdüğünü gördüm ve ona ve ailesine karşı büyük bir sevgim var. Ayrıca onun sıkı çalışmasına ve son 10 yıldaki bizi başarıya götüren katkılarına minnettarım. Takıma Matt Ryan, Julio Jones ve daha bir çok kişiyi dahil ederek serinin gidişatını değiştirdik ve ekibin daha önce hiç başaramadığı bir başarıya hazırladık. Thomas’ın katkılarından dolayı ona minettarım ve gelecekte ona başarılar diliyorum’’ diye konuştui.

Beş sezonunda ve Atlanta’daki değişimde, Quinn’in Falcons kariyeri 43-42 istatistiği ile bitti. Quinn, takımı iki kere playofflara taşıdı. Buna 2016’da oynadıkları ancak kaybettikleri Super Bowl maçı dahil. Ancak Atlanta art arda kaybedilen maçlar ile son iki sezonu istedikleri yerde tamamlayamadı.

Atlanta’nın sakatlık ve yenilgi dolu geçirdiği 2019 sezonunu Blank, sabırlı bir şekilde takip etmişti. Atlanta Falcons, 2019 sezonuna sekiz maçta 7,yedi yenilgi ile başlamıştı ancak Blank, Quinn ve Falcons’un arkasında durmuştu ve sezonun sonunda sekiz maçın altısını ve art arda gelen dört galibiyet ile umut dolu bir şekilde yılı bitirmişlerdi. Ancak 2020 sezonuna beş mağlubiyet ile başlamak Falcons’un çöküşünün işaretleriydi. Bu kötü sezon başlangıçı, Blank’ın Georgia’da yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu düşünmeye başlaması için yeterliydi.

2016’da zirveye ulaştıkları Super Bowl final maçında Patriots’a karşı alınan 34-28’lik mağlubiyette de takımın başında Quinn bulunuyordu. Falcons’un 28-3 önde götürdüğü maçta Patriots inanılmaz bir geri dönüşe imza atmıştı ve bu tüm zamanların en unutulmaz Super Bowl geri dönüşü olarak tarihe geçmişti.

Atlanta, bir sonraki sezon playoff’lara gitmeyi başarmıştı ancak 2018 ve 2019 sezonu 7-9’luk seriler ile bitirilmişti.

Sonsuza kadar Super Bowl mağlubiyeti gölgesinde kalacak olan Falcons’un 2020 yenilgileri, uzun zaman önce neyin kaybedildiğini ve neyin yeniden inşa edilemediğini hatırlattı. Şimdi, Falcons harakete geçme çağrısı yapmış olsa da artık Quinn bu ekibin bir parçası olamayacak…