New England Patriots, henüz üç maça çıkan yeni quarterback’i Cam Newton’dan gelen şoke edici haber ile sarsıldı. Cam Newton’ın COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Pazar günü Patriots’ın Kansas City Chiefs ile oynayacağı maç ertlendi. Karşılaşmanın Pazartesi veya Salı günü oynanacağı, Newton’ın ise kadroda olmayacağı açıklandı.

Patriots, Cumartesi günü yaptığı açıklamada “Dün geç saatte bir Patriots oyuncusunun COVID-19 testinin pozitif çıktığı bilgisini aldık. Oyuncu anında kendini karantinaya aldı. Oyuncu ile yakın temas içinde olan birkaç oyuncu, koçlar ve personeller bu sabah point of care testine tabii tutuldu ve hepsinin test sonuçları negatif.” ifadelerini kullandı.

Patriots kadrosunda veteran oyuncu Brain Hoyer, geçtiğimiz üç hafta boyuncu kadroda ikinci as oyun kurucu olarak yer almıştı. 2019 NFL Draftı’nda takıma katılan Jarrett Stidham ise üçüncü oyun kurucu konumunda bulunuyordu.

Patriots, Kansas City maçı için Cumartesi öğlen yola çıkmayı planlıyordu ancak hiç hesapta olmayan bu haberin ardından ilerleyecekleri bir sonraki aşama için kulüp NFL’den gelecek olan haberi bekleyecek.

Maçın, Türkiye saati ile Pazartesi gecesi 23.25’de oynanmaması bekleniyor ancak tarih ve saatin kesinliği ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Patriots’da kulüp içinde şu ana kadar hiç kimse virüsten etkilenmemişti ancak Newton kaybı onlar için beklenmedik bir darbe oldu. En önemli oyuncularından birinden mahrum kalmak Patriots için zorlu olacağı konusunda herkes hem fikir.

Tecrübeli head koç Bill Belichick daha önce bir diğer oyun kurucu Jake Dolegala’nın da kadroda yer oldığını ve oyun kurucu mevkisinde iyi bir derinliğe sahip olduklarından dolaylı şanslı olduklarını söylemişti.

Haftanın başında, Tennessee Titans’ın yaşadığı coronavirüsü patlamısından sonra Bill Belichick, “Her olayı her gün takip ediyoruz. Sadece bir problem olduğunda veya bir şey çıktığında değil. Bunu her gün, herkes ile yapıyoruz çünkü bu sadece oyuncuları değil, koçları, ekibi ve diğer herkesi ilgilendiren bir konu. Veya bir şeyi daha iyi yapabileceksek bununla ilgili olrak konuşuyoruz. Elimizden geldiği kadar durumu gözlemliyoruz ve hepimizin bu konu hakkında çok dikkatli olduğunu düşünüyorum, hepimizin.” ifadelerini kullanmıştı.

Cam Newton’ın yokluğunda Patriots’ın nasıl bir değişim içine gireceğini hep birlikte göreceğiz. Yıldız oyuncu Patriots’ın 2-1 ile devam eden serisinde takım içinde en önemli performansı sergileyen oyunculardan biriydi. Newton sezonun ilk maçını, 91 pas denemesinde 62 isabet, 714 yard, iki touchdown pası ve iki interception, 35 koşu, 149 yard ve dört TD koşusu ile tamamlamıştı…