NFL’de COVID-19 dalgası etkisini göstermeye devam ediyor! New England Patriots’ta quarterback Cam Newton ve antrenman kadrosu oyuncusu Bill Murray’nin ardından savunmanın en önemli yıldızı Stephon Gilmore’un da testi pozitif çıktı, Gilmore’un hastalığı asemptomatik geçirdiği önerildi.

Gilmore’u COVID-19 listesine ekleyen Patriots, ayrıca Çarşamba ve Perşembe günkü idmanlarını da iptal etti. İlk dört haftayı iki galibiyetle geçen Patriots, fikstüre göre Pazar günü Denver Broncos’u ağırlayacak. Ancak Gilmore’un da pozitif test sonucu vermesinin ardından karşılaşmanın akıbeti şu an için belli değil.

Patriots’ta Cam Newton’ın testinin pozitif çıkmasının ardından takımın Pazar günü oynayacağı Kansas Chiefs karşılaşması Pazartesi gecesine ertelenmiş ve Newton’dan yoksun Patriots’ın oyun kurucu pozisyonunda Brian Hoyer ve Jarrett Stidham ikilisini kullandığı ve son şampiyona 26-10 boyun eğdiği mücadelede Gilmore, tüm savunma snap’lerinde oynamıştı.

Chiefs karşılaşmasının ardından Gilmore ve Chiefs quarterback’i Patrick Mahomes’un, sosyal mesafeye uymadan birbirlerini tebrik etmeleri, Gilmore’un test sonucunu takiben NFL gündemine oturmuş ve Mahomes da bunun üzerine, yaptıklarının büyük bir hata olduğunu ve kendi nezdinde artık daha dikkatli olacağını ifade etmişti.

Gilmore sahada pek çok Chiefs oyuncusu ile yakın temas halinde mücadele etmesine rağmen, Kansas City ekibinde Çarşamba günü açıklanan tüm test sonuçları negatif çıktı.

Öte yandan Patriots, Kansas City deplasmanına iki uçakla giderken uçaklardan bir tanesine Newton ile yakın temas halinde olan oyuncu ve personelleri diğerine ise böyle bir temas yaşamamış oyuncu ve personelleri koymuştu. Gilmore da Newton ile yakın temasa giren isimlerin yer aldığı uçakta seyahatini tamamlamıştı.

Alınan pek çok önleme rağmen halen vakaların görülüyor olması, sezonun geri kalanı için bir tehdit oluşturuyor. Peki sizce NFL, bu sezonu sağ salim tamamlayabilecek mi..?