New Orleans Saints’e tecrübeli quarterback Drew Brees’ten kötü haber geldi. Louisiana ekibinin San Francisco 49ers’ı 27-13 yendiği karşılaşmada sakatlanan Brees’in en az üç hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Drew Brees, Saints’in sakat oyuncular listesine alınırken, deneyimli oyuncunun kaburgasında 11 çatlak olduğu, bunların sekizinin sol tarafta üçünün ise sağ tarafta olduğu belirtildi. 41 yaşındaki Brees, San Francisco 49ers defensive tackle’ı Kentavious Street’in sack’i esnasında sakatlanmıştı. Aldığı darbe sonrası ayağa zorlanarak kalkan yıldız oyuncu, uzunca bir süre göğsünü tutmuştu.

NFL tarihinin normal sezonda en çok TD pası atan oyuncusu olan Brees, bu sezon oynadığı dokuz maçın yedisinde takımını galibiyete taşımış, bu karşılaşmalarda toplam 18 touchdown pası ve üç interception ile oynamış, iki de TD koşusuna imza atmıştı. Geçtiğimiz sezon baş parmağındaki sakatlık sebebiyle beş maç kaçıran Drew Brees’in yokluğunda forma giyen Teddy Bridgewater, Brees’in yokluğunu aratmamış ve sene sonunda yüklü bir kontrat ile Carolina Panthers’ın yolunu tutmuştu.

Teddy Bridgewater’ın takımdan ayrılışı sonrası üçüncü yedek oyun kurucusu Taysom Hill’e bir yıllık 16.3 milyon dolar Saints, aynı zamanda Tampa Bay Buccaneers’ın takımdan kestiği Jameis Winston ile bir yıllığında 1.1 milyon dolara anlaşmıştı.

49ers maçında Drew Brees’in sakatlığı sonrası sahaya Jameis Winston girerken, bu hafta Atlanta Falcons karşısında Taysom Hill’in as oyun kurucu olarak sahaya çıkacağı açıklandı. Saints’in genel olarak read option’larda ve trick play’lerde kullandığı Taysom Hill’in ilk 11’de başlayacak olması şu an için birçok kişiyi şaşırtmış durumda.

Off-season’da sürekli tam zamanlı bir oyun kurucu olmak istediğini söyleyen Taysom Hill’in eline oldukça önemli bir fırsat geçmiş durumda. Öte yandan geçtiğimiz sezon 33 touchdown pası ve 30 interception ile çok ilginç bir istatistiğe imza atan Jameis Winston da her ne kadar pek güven veren bir isim olmasa da küllerinden doğmak için Hill’in arkasında fırsat bekleyecek…