Hala devam eden COVID-19 salgını, NFL’i yeni normale adapte olması için zorlamıştı ancak ilk dokuz hafta çoğu şey yolunda giderken, lig beklenmeyen olaylar için şimdiden plan yapmaya karar verdi…

NFL takım sahipleri, COVID-19 nedeniyle önemli maçlar oynanamazsa, playoff’a kalan takım sayısını 14’ten 16 takıma genişletecek bir acil durum planını oybirliğiyle onayladı. Ayrıca, eğer lig bu kararı yürürlüğe koymak zorunda kalırsa, takımların tekrardan sıralanmayacağı ve o anki galibiyet-mağlubiyet durumlarına göre playoff’a kalacakları belirtildi.

İlk olarak, ilerleyen dönemde maçların ertelenmesi halinde 17 haftalık sezonun 18 haftaya uzatılacağı açıklandı. İşler yolunda gitmez ve ligin 18. hafta için planladığı maçların oynanmaz ise, şu an önerilen senaryo uygulanacak.

Eğer lig toplam 256 maçlık sezonunu planlandığı gibi 17 hafta veya 18 hafta içinde tamamlanmazsa, playoff genişletmesi üçüncü bir seçenek olarak gündeme gelecek ve 18. hafta sadece sezonun son maçlarının oynanması için eklenecek.

NFL zaten bu sene, COVID-19 öncesi playoff’a kalan takım sayısını 12’den 14 takıma çıkarmıştı ve her konferansa üçüncü bir wild card takımı çıkartmaları için şans tanımıştı.

Şu an itibariyle, 2020 normal sezonu sona erdiğinde playoff’lara 14 takım katılacak, tek maç eleme usulü iki konferansta da yedişer takım mücadele edecek. Konferanslarını lider bitiren takımlar ise playoff’ların ilk haftasında maç yapmayarak, bir sonraki tur için rakiplerini bekleyecekler.

COVID-19 sebebiyle bu sezon halihazırda bazı takımlarının maçlarının kaydırıldığını, bazı maçı maçların ertelendiğini, bazı maçların da alışkın olmadığımız şekilde Salı günü oynandığını görmüştük…