Bu sezon sakatlıklardan en çok çeken takımların başında gelen San Francisco 49ers’ta kötü haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Takımın Seattle Seahawks’a 37-27 yenildiği maçta ayak bileğinden sakatlanan as oyun kurucu Jimmy Garoppolo’nun en az altı hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Hücum takımının en büyük yıldızı olan George Kittle’ın ise aynı maçta ayağında kemik kırığı oluştuğu tespit edilirken, başarılı oyuncunun en az sekiz hafta forma giyemeyeceği belirtildi. Sezonun dokuzuncu haftasına girmeye hazırlandığımız şu günlerde bu sakatlık, Kittle’ın büyük ihtimalle sezonu kapattığı söyleniyor. Öte yandan Garoppolo’nun da ayak bileğinden ameliyat olup, resmi olarak sezonu kapatabileceği de gelen haberler arasında…

Bu sezon ayak bileğindeki sakatlık yüzünden 49ers’ın üçüncü ve dördüncü hafta maçlarını kaçıran Garoppolo, bu hafta da Seattle Seahawks karşısında pek iç açıcı bir performans sergilememişti. Maçın bitimine 14:02 dakika kalan sahayı terk eden oyuncu o ana kadar 16’da 11 pas isabeti 84 yard, sıfır touchdown ve bir interception ile oynuyordu.

Garoppolo’nun yokluğunda sahaya giren Nick Mullens ise fark açıldıktan sonra attığı 238 yard pas ve iki touchdown pası ile en azından biraz da olsa maça heyecan getirmiş oldu. Mullens, sezonun üçüncü haftasında New York Giants karşısında ilk 11’de çıkarak takımına galibiyeti ancak ertesi hafta Miami Dolphins karşısında kötü performansı sonrası C.J. Beathard için yedeğe çekilmişti. Şimdi 25 yaşındaki oyuncunun Garoppolo’nun yokluğunda ilk 11’de yer alması bekleniyor ancak formasını koruyup koruyamacağına kesin gözüyle bakılmıyor.

Öte yandan 49ers’ın, Seahawks karşısında maçın bitimine 12:36 dakika kalan sakatlanan George Kittle’ın yerini nasıl dolduracağı belirsizliğini koruyor. NFL’in en iyi tight end’lerinin başında gösterilen Kittle, bu sezon dizindeki sakatlığı sebebiyle iki maç kaçırmıştı.

Yıldız oyuncunun uzun solukluğu yokluğunda Jordan Reed’in ilk 11’e yerleşmesi bekleniyor. Geçtiğimiz sezon Washington Redskins formasıyla tüm sezonu sakat geçiren Reed, off-season’da 49ers ile anlaşmış, sezonun ikinci haftasında Jets karşısında 50 yard ve iki touchdown ile oynayarak dikkat çekmişti. Reed, ertesi hafta yan bağlarından sakatlanmış ve takımın sakat oyuncular listesine girmişti. Tecrübeli oyuncunun bu hafta aktif oyuncular listesine geri dönmesi bekleniyor.

49ers’ın sakat oyuncular listesinde şu anda savunma oyuncuları olarak Nick Bosa, Solomon Thomas, Richard Sherman, Dee Ford ve yeni transfer Kiko Alonso gibi önemli isimler bulunuyor. İşin hücum kısmında ise running back Raheem Mostert ve büyük umutlarla draft edilen WR Jalen Hurd bu listede yer alıyor. Sakat oyuncular listesinde olmayan ancak sakatlıkları bulunan running back Tevin Coleman ve wide receiver Deebo Samuel’in de bu hafta Perşembe gecesi oynanacak olan Green Bay Packers’ta sahaya çıkması beklenmiyor…