NCAA’de normal sezonu namağlup lider olarak bitiren ve yarı finalde Notre Dame Fighting Irish’i rahat geçen Alabama Crimson Tide, kolej futbolu ulusal şampiyonluk maçında Ohio State’e acımadı ve normal sezonu üçüncü sırada tamamlayan Buckeyes’ı 52-24 gibi farklı bir skorla devirerek şampiyonluğa ulaştı.

Buckeyes’ı devirerek bu sezonki üst üste 13. galibiyetini alan Crimson Tide, head koç Nick Saban önderliğinde son 12 sezondaki altıncı şampiyonluğuna da ulaşmış oldu. Kolejdeki head koçluk kariyerinde 2003 senesinde LSU Tigers ile de bir şampiyonluğu bulunan Saban, son zaferi ile şampiyonluk sayısını yediye çıkartarak kolej tarihinde en çok şampiyonluk yaşamış head koç olma unvanını Crimson Tide’ın ‘Bear’ lakaplı efsane koçu Paul Bryant’tan da almış oldu.

Şampiyonluğun ardından konuşan Saban, “Bu seneki takım, şu ana kadar gördüğüm en iyisiydi” derken, “Bu denli birliktelik ve uyumu geride bıraktığımız senelerin hiçbirisinde yakalayamamıştık.” ifadeleriyle takımına övgüler yağdırdı.

Crimson Tide adına maça damgasını Mac Jones – DeVonta Smith – Najee Harris üçlüsü vururken, quarterback Jones karşılaşmayı beş touchdown pasıyla kapattı. Running back Harris iki touchdown koşusunun yanına bir de yakaladığı touchdown pasını eklerken NCAA’in en değerli oyuncusuna verilen Heisman Kupası’nın son sahibi olan ve finalde takım arkadaşı Jones’u geride bırakarak ödüle uzanan wide receiver Smith, 215 yard pas tuttuğu maçta üç kez de touchdown pası yakalayarak yıldızlaştı.

COVID sebebiyle sezonu geç açan ancak finale gelene kadar oynadığı yedi karşılaşmanın tamamını kazanmayı başaran Ohio State Buckeyes ise karşılaşma boyunca Alabama’ya direnemedi. 2021 NFL Draftı’nda ilk beş içerisinden seçilmesi beklenen quarterback Justin Fields, 194 yard ve bir touchdown pası ile maçı kapattı. Fields’ın, muhteşem bir performans sergilediği yarı finalde Clemson Tigers’a karşı aldığı darbe sonrasında finale tamamen hazır olup olmadığı büyük soru işaretiydi.

Fields’ın beklentilerin altında kaldığı karşılaşmada Buckeyes, hücumdaki en önemli silahlarından running back Trey Sermon’u da henüz ilk hücum serisinde sakatlığa kurban verdi. Öte yandan Ohio ekibi, Crimson Tide’ın korkutucu hücumuna karşı 52 sayı yiyerek okul tarihinde bir bowl maçında en fazla sayıya izin vermiş oldu.

65.326 kapasiteli Hard Rock Stadyumu’nda yaklaşık sadece 15.000 seyirci önünde oynanan karşılaşmada Crimson Tide, Buckeyes’ı ezip geçerek NCAA’de iki yıl aranın ardından ipi göğüslemeyi başardı. Saban önderliğinde kolej liginde adeta bir dynasty’e dönüşen Crimson Tide’ı, önümüzdeki sezonlarda durdurabilecek bir takım çıkacak mı, hep birlikte göreceğiz…