2020 sezonunu 4-11-1 derecesiyle kapatan ve grubu NFC Doğu’da sonuncu olan Philadelphia Eagles, head koçu Doug Pederson ile yollarını ayırdı. Sezonun bitiminden iki hafta sonra gelen bu karar birçok kişi tarafından sürpriz olarak yorumlandı.

Eagles her ne kadar Pederson yönetiminde kötü bir sezon geçirse, takım 2017 sezonunu 13-3 tamamlamış, 2018 yılının Şubat ayında ise Tom Brady’nin New England Patriots’ı devirerek Super Bowl şampiyonluğu yaşamıştı. Üstelik Doug Pederson bunları yedek oyun kurucusu Nick Foles ile başarıp büyük takdir kazanmıştı.

Takip eden sezonda da playoff yapıp, playoff’ta yine as oyun kurucusu Carson Wentz olmadan Nick Foles tur atlayan Philadelphia Eagles, 2019 sezonunda da 9-7’lik derecesi ile NFC Doğu’yu lider bitirmişti. Playoff’ta Seattle Seahawks ile karşılaşan Eagles, bu sefer Carson Wentz’in maç içinde sakatlanmasıyla 40 yaşındaki Josh McCown ile oynamak zorunda kalmış ve sahadan 17-9 yenik ayrılmıştı.

Bu sezon tüm NFC Doğu gibi inişli çıkışlı -genellikle inişli- performanslar ortaya koyan Philadelphia Eagles’ta Doug Pederson, cesur bir karar ile son dört maç Carson Wentz’i yedeğe çekmiş ve çaylak oyun kurucu Jalen Hurts’e şans vermişti. Eagles bu dört maçta bir galibiyet alabilmişti.

Eagles’ta dört yıllık 128 milyon dolarlık bir kontratı bulunan Carson Wentz’in durumu bir kriz haline dönüşürken, Doug Pederson geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada Wentz ile arasında bir sorunun olmadığını dile getirmişti.

Philadelphia’daki beş sezonuna üç defa playoff yapan ve bir şampiyonluk yaşayan head koçun kovulmasıyla ilgili konuşan takım sahibi Jeffrey Lurie, bu kovulmanın Pederson’ın geçmiş başarıları ile değil, gelecek ile ilgili olduğunu ifade etti.

Pederson ise yayınladığı açıklamada, “Philadelphia Eagles’ın head koçu olarak görev yapmak inanılmaz bir onurdu. Veda etmek zor olsa da geri dönüp burada geçirdiğim zamana hep minnetar ve saygılı bir biçimde bakacağım.” ifadelerini kullandı.

Ay sonunda 53 yaşına girecek başarılı head koç Philadelphia şehrine ve taraftarlarına da teşekkürlerini iletirken, üç sene önce yaşadıkları Eagles tarihindeki tek şampiyonluk olan Super Bowl zaferini de hiçbir zaman unutamayacağını sözlerine ekledi…