Bu NFL sezonunun COVID-19 istisnalarından biri de Pro Bowl maçı oldu. kendi adıma normalde çok takip etmediğim Pro Bowl’u bu sene en azından bakalım neler olacak diye izlememin bir nedeni de NFC ve AFC’nin kozlarını Madden oynayarak paylaşmasıydı ve açık söylemem gerekirse düşündüğümden daha eğlenceli bir etkinlik ortaya çıktı.

Öncelikle bu formatın nasıl oluşturulduğunu anlatalım. Her konferans için dört kişi birer çeyrek, beş dakika üzerinden karşılıklı oynadıkları bir maç düşünülmüş. İlk çeyrekte Deshaun Watson (AFC) ile Kyler Murray (NFC) karşı karşıya geldiler. Oyuna daha hakim olarak gözüken Kyler Murray 7-0 öne geçmesine rağmen ‘No Huddle’ hücumu keşfettikten sonra Deashaun Watson bir touchdown bularak durumu 7-6’ya getridi. Sonrasındaki PAT’i atamadığı için ilk çeyrek 7-6 NFC’nin üstünlüğü ile kapandı.

İkinci çeyrekte ise dananın kuyruğu koptu ve eski wide reciever, şimdilerin yorumcusu 1996 NFL Draftı’nın bir numarası Keyshawn Johnson’un Madden’a hiç hakim olmadığı ortaya çıktı. AFC adına ikinci çeyreği oynayan Johnson’un karşısında NASCAR pilotu Bubba Wallace vardı. Başlarda biraz temkinli olarak koşularla hücum eden Wallace da daha sonra No Huddle’a geçerek ben bütün tuşlara basıyorum diyen Johnson’a karşı çeyreği 19-0 kazandı ve NFC ilk yarıyı 26-6 önde kapadı. Keyshawn Johnson takımının belini iyice bükmüş olsa da Pro Bowl’un en eğlenceli anları da onun iki kere kick return sırasında geri pas vermeye çalışıp yaptığı top kayıplarıydı. AFC takımının bir nevi Madden koçu olan Snoop Dogg da umudu kesip Johnson’a ‘diz çök, diz çök en azından vakit geçer top kaybetmeyiz’ diye bağırmaya başladı.

Üçüncü çeyrekte Tennessee Titans’ın running back’i Derrick Henry ile Seattle’ın Safety’si Jamal Adams karşı karşıya geldiler. Madden adına çok üst düzey bir oyun göremesek de Henry’nin sessiz ama hırslı oyunu Jamal Adams’ın trash talk’ı ile birleşince önümüze nispeten daha çekişmeli ve zevkli bir çeyrek çıktı. Henry tahmin edildiği gibi kendisi ile koşarak Adams’ın hücumunun sahada olma süresini azaltmaya çalıştı. Buna rağmen touchdown’u 60 yardlık uzun bir pas ile bulan Henry, AFC takımının çok kısa bir süre de olsa umutlanmasını sağladı. Jamal Adams ise hücumda daha evvel kafasında kurduğu ya da çalıştığı bir plan ile oyuna başladı ve empty formation ile sahaya çıktı. Beş defa arka arkaya aynı oyunu No Huddle’da oynayan Adams, Madden adına hoş olmasa da beş kere tight end’ine pas atarak sahayı bir uçtan diğer uca hızlı bir şekilde geçti ve NFC adına touchdown yapmayı bildi. Tabii burada sürekli mola almayı deneyen ama beceremeyen Henry’i de izlemek ayrı bir eğlence oldu. Fakat trash talk’ını oyunu ile desteklemeye inanmış Adams’ın asıl maçı kıran oyunu hemen sonraki AFC hücumunda geldi. “Aa ben oyunda değilmişim” diyerek kendini oyuna alan Adams bir de oyundaki kendisi ile Henry’nin uzun pasını kapınca gerçek bir NFL maçındaymışcasına başladı ‘şiir’ okumaya.

Dördüncü çeyreğe gelindiğinde artık 32-12 olan maçda NFC adına ‘Beast Mode’ Marshawn Lynch’e karşı Snoop Dogg oynuyordu. Lynch zaten “Sürekli vakit geçireceğim beş dakikada bu fark kapanmaz” dese de Snoop biraz Madden elçisi olduğundan biraz da kendi hünerlerini göstermek için gayet ciddi olarak maça başladı. Bu arada Snoop Dogg’un Madden 21’in kişisel kariyer modu olan ‘Face of the Franchise / Rise to Fame’ sekmesinde küçük bir rolü olduğunu ve EA Sports ile zaten anlaşmalı bir sanatçı olduğunu hatırlatmalıyım. Beast Mode hücumuna dediği gibi koşarak ve zamanı sonuna kadar kullanarak başlamasına rağmen Snoop NFC’nin ilk akınını durdurmayı beceredi. Fakat üçüncü başarılı pas denemesinin ardından Marshawn Lynch ağır bir tackle ile Snoop’un wide reciever’ını yere indirmek ile kalmadı aynı zamanda bir top kaybı yapmasını da sağladı. Tekrar hücuma geçen Lynch belki sayı yapamadı ama zaten sonucu çok belli olan bir maçtan iyice vakit çalıp Snoop’a iki dakikanın altında bir süre bırakmış oldu. Ancak herhalde akşamın en ilginç anı hemen ardından gelen kötü Snoop pasında oldu. Beast Mode, Snoop’un pasını kapmakla kalmadı lakabına yakışan bir şekilde o hararet ile evinde oturduğu sandalyeyi de kırdı. Evet, Madden oynarken sandalyeyi kırdı…

Sonuç olarak NFC maçtan 32-12 galip ayrıldı. Madden adına açıkcası çok üst düzey bir oyun göremesek de katılımcıların yorumları ve iğnemeleri ile benim beklediğimden daha eğlenceli geçen bir akşam oldu. Bence bu tip bir Madden maçını gelecekte gerçek Pro Bowl maçının bir yan etkinliği olarak görsek hiç fena olmaz. Oyuncuların kendisini sakındığı Pro Bowl maçlarını pek takip etmediğim için gene bol iğnemeli, dalga geçmeli bir Madden maçını şahsen tercih ederim…