Houston Texans’ta bir dönem sona verdi! Texans, ismi hem takım ile hem de şehirle özdeşleşmiş, organizasyonun simgelerinden biri haline gelmiş J.J. Watt ile yollarını ayırdığını duyurdu. 10 sezondur Texans forması giyen Watt, yaptığı açıklamada takımın sahibi Cal McNair ile oturup, serbest bırakılmak istediğini söyledi. Watt’ın sosyal medyadan yayınladığı video sonrası Texans da gelişmeyi doğruladı.

Yıldız oyuncusunu serbest bırakması ile ilgili konuşan Cal McNair, “Değişim hiçbir zaman kolay değildir, özellikle de sevdiğiniz birini içeriyorsa. J.J.’in etkisi tarihimizde hiçbir oyuncunun olmadığı kadar sadece bizim organizasyonumuzda değil Houston halkında da hissediliyordu.” ifadelerini kullandı.

McNair aynı zamanda, “Bu hafta J.J.’e söylediğim gibi onu her zaman bir Texan olarak göreceğiz. Bunu bir veda değil de ‘tekrar görüşmek üzere’ olarak değerlendiriyoruz. Ancak şimdi J.J.’in temellerini attığı yapıyı geliştirip, tereddütsüz bir şekilde şehrimize bir şampiyonluk getirme, taraftarlarımız için unutulmaz anılar yaratma ve Houston için muhteşem şeyler yapma görevimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Watt ayrılık sonrası, Houston şehrini hiçbir zaman unutmayacağını söylerken, “McNair ailesine de beni draft ettikleri ve bana NFL’deki ilk şansımı verdikleri için teşekkür ediyorum. Teşekkürler, Houston” açıklamalarını yaptı.

Houston Texans tarihinin en iyi savunma oyuncusu olan J.J. Watt, 2011 NFL Draftı’nın 11. Sırasından seçildiğinden beri Texans’ın en önemli oyuncusu konumundaydı. İleride Hall of Fame olmasına kesin gözüyle bakılan Watt, Texans’ta geçirdiği 10 sezon üç defa Yılın Savunma Oyuncusu seçilmeyi başarmıştı.

Beş defa All-Pro, beş defa da Pro Bowl olma onuru yaşayan 32 yaşındaki oyuncu, 2012 sezonunda 20.5 sack, 2015 sezonunda ise 17.5 sack ile bu kategorilerde NFL lideri olmuştu. Öte yandan Watt, son beş sezondur yaşadığı sakatlıklar ile de gündeme geliyordu. 2020 sezonu dahil son beş sezonda sadece iki defa 16 maçlık sezonu tamamlayabilen yıldız oyuncu son dönemde eski dominant günlerinden uzak olsa da halen ligin en etkili defensive end’leri arasında yer alıyordu.

2017 senesinde Harvey Kasırgası’ndan etkilenenler için başlattığı yardım kampanyası sonrası Walter Payton NFL Yılın Adamı ödülünü kazanan Watt, sosyal sorumluluk projeleri ile Houston şehrinin en sevilen simalarından birine dönüşmüştü.

Birçok takımın J.J. Watt’a teklif sunması beklenirken, yıldız oyuncunun küçük kardeşleri T.J. Watt ve Derek Watt’ın oynadığı Pittsburgh Steelers’a yakın olduğu da yazılıyor…

İşin maddi kısmında ise Watt’ın takımdan kesilmesiyle salary cap’inde 17.5 milyon dolarlık bir yer açılan Houston Texans’ın bu miktar ile hücum takımını güçlendirmesi bekleniyor. Takımın quarterback’i Deshaun Watson’ın da uzun süredir mutsuz olduğu ve takasını istediği biliniyor…