Baltimore Ravens’ın eski quarterback’i Joe Flacco, Philadelphia Eagles ile anlaştı. Eagles’ın tecrübeli oyun kurucuya bir yıllığına 3.5 milyon dolar vereceği, bu miktarın primlerle birlikte 7.5 milyon dolara yükselebileceği açıklandı.

Böylece Philadelphia Eagles, uzun yıllar Ravens’ın franchise quarterback’i olan Flacco’nun son dört yıldaki dördüncü takımı oldu. 36 yaşındaki oyuncu 2019 sezonu öncesi Ravens’tan ayrıldıktan sonra önce starter olmak için Denver Broncos ile anlaşmış, ertesi yıl ise New York Jets’te Sam Darnold’ın yedekliğini yapmıştı. Tecrübeli oyuncudan şimdi ise Eagles’ta Jalen Hurts’e mentorluk yapması beklenecek.

Geçtiğimiz sezon Sam Darnold’ın sakatlığı sonrası Jets’te kendisini ilk 11’de bulan Flacco, dört maçta 864 yard, altı touchdown pası ve üç interception ile oynamış ancak takımının bu dört maçta da sahadan mağlubiyet ile ayrılmasına engel olamamıştı.

Baltimore Ravens’ın 2013 yılındaki Super Bowl’u kazanmasında büyük pay sahibi olup, Super Bowl’un da MVP’si seçilen Flacco, bu performansından sonra aldığı büyük kontratın altında yıllarca ezilmiş ve son olarak 2018 sezonunda formasını çaylak Lamar Jackson’a kaptırmıştı. 2008 NFL Draftı’nın 18. sırasından seçilen Flacco’nun düşüşü ise Denver Broncos ile anlaştıktan sonra formasını önce Brandon Allen’a ardından Drew Lock’a kaptırdığında başlamıştı.

Transfer haberini Instagram hesabından çocukluğunda giydiği bir Philadelphia Eagles forması ile paylaşan Flacco’nun yeni takımında ilk 11 oyuncusu olması beklenmiyor. 22 yaşındaki Jalen Hurts için Carson Wentz’ten vazgeçen Eagles, Flacco’dan sadece bir sakatlık durumunda yararlanmayı planlıyor. Bunun dışında takımın temellisi Flacco’nun kendisinden 14 yaş küçük Hurts’e tecrübesini aktarması olacak…

Off-season’da başta Alshon Jeffery ve DeSean Jackson olmak üzere tecrübeli wide receiver’ları ile yollarını ayıran Eagles’ın, Jalen Hurts’ün gelişimi için Flacco’nun mentorlüğünden çok daha fazlasına ihtiyaç duyduğu bir gerçek…