Şubat ayında şampiyon olduktan sonra yıldızlarla dolu kadrosunu koruyup koruyamayacağı merakla beklenen Tampa Bay Buccaneers iç transferdeki beşinci önemli hamlesini yaptı. Tom Brady’nin sözleşmesini 2022 sezonunun sonuna kadar uzatıp, wide receiver Chris Godwin’e franchise tag veren, veteran linebacker Lavonte David ile de iki yıllığına 25 milyon dolar veren Bucs, Rob Gronkowski ve Shaquil Barrett’in kontrat görüşmelerinde de mutlu sona ulaştı.

Son yıllarda NFL’in en önemli savunma oyuncularından biri haline dönüşen ve takımın şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Shaq Barrett ile dört yıllığına 72 milyon dolara anlaşıldığı duyuruldu.

NFL.com’un en iyi 101 serbest oyuncu listesinde ikinci sırada yer alan Shaq Barrett, 2019 sezonunda 19.5 sack ile NFL lideri olmuştu. Barrett geçtiğimiz sezon sekiz sack’te kalsa da playoff’larda tekrar yıldızlaşarak konferans finali ve Super Bowl’da toplam beş sack yapmıştı.

NFL kariyerine Denver Broncos ile başlayan ve bu takımda beş yılını yedek olarak geçiren Barrett, 2019 sezonunda geldiği Tampa Bay’de ligin en korkutucu outside linebacker’larından birine dönüştükten sonra bu off-season’da dev kontrat alacak oyuncuların başında geliyordu.

Genel kanı salary cap sıkıntıları sebebiyle Tampa Bay’in Shaq Barrett’a istediği kontratı veremeyeceği kanısında olsa da takımın başarılı genel menajeri Jason Licht, salary cap’e yansıması ileriye dönük bir kontrat ile bunun altından kalkmayı başardı. Yıllık ortalama 17 milyon dolar maaş alacak Shaq Barrett’ın 2021 yılında 5.6 milyon doları salary cap’e yansıyacak. Yıldız oyuncu 15 sack’i geçip, playoff yaptığı her sezonda bir milyon dolar prim alacak…

Öte yandan Tom Brady için emeklilikten dönüp Super Bowl’da yaptığı iki touchdown ile şampiyonluğun önemli isimlerinden biri Rob Gronkowski ile de bir yıllığına 10 milyon dolarlığına anlaşıldı.

Halen NFL’in en iyi tight end’leri arasında yer alan Rob Gronkowski’nin kontratının sekiz milyon dolarının garanti olduğu açıklanırken yıldız oyuncunun primlerle beraber aldığı ücretin 10 milyon dolara yükselebileceği belirtildi.

Kariyerinde ilk defa free agent olan 31 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz günlerde Kyle Brandt’in Good Morning Football programında bundan böyle kariyerine tek yıllık kontratlar ile devam etmek istediğini ve geleceğinin kontrolünün kendisinde olmasını belirtmişti. Anlaşılan Tom Brady’nin favori silahı istediğini almış durumda.

Normal sezonu 45 pas yakalama, 623 yard ve yedi touchdown ile tamamlayan Gronk, postseason’da ise dört maçta 89 yard ve iki touchdown ile oynamıştı. Yıldız oyuncunun Buccaneers ile tam bir hazırlık kampı geçirdikten sonra istatistiklerinin artmasına kesin gözüyle bakılıyor…