Düşenin dostu olmaz. NFL’imizde dibi gören takımlara bir de biz vuralım, dalgamızı geçelim, kötücül yorumlarımızla “Yönetim istifa” diyelim istedim. İşte altıncı haftaya girerken dibi şimdiden gören takımlar…

Detroit Lions, 0-5

Geçen senenin en kötü hücumunun başına QB olarak Jared Goff’u getiren takım, Goff’un tight end T.J. Hockenson dışında pas atacak kimseyi bulamayacağı bir sezona başlayacak. Böyle bir durumda takımla ilgili güzel bir kehanette bulunmak zaten biraz zor gibiydi. Biraz Google aramasıyla adlarını bulabildiğimiz, yazmak için Word’e döndüğümüz 10 saniye içinde bile adlarını unuttuğumuz bu wide receiver kardosuyla aslında fena bir iş çıkartmadılar. Küçükken protein shake kazanına düşmüş gibi duran yeni koç Dan Campbell’ın fazla gaz bir tip olması başlarda Goff’a yaramış gibiydi. Beş maçta yedi TD, üç INT ile oynayan sarı bomba imkansız geri dönüşlerin adamı olmayı sadece iki field goal’la kaçırdı. Ancak hakkını yemeyelim, altı fumble ile NFL’in tepesinde. Çok da umutlanmamak lazım yani. Açıkçası dipteki takımlar arasında en fazla maç kazanmasını istediğim takım bu. Koçu bir kere daha ağlarken görürsem sezonu bitiremeyebilirim diye korkuyorum çünkü.

Miami Dolphins, 1-4

Tua sakatlandı, Jacoby Brissett ise Tom Brady’e iyi gözükme maçında iyi oynaması dışında pek varlık gösteremedi, takım ligin en fazla sayı üreten 29. takımı, defans beklediğimiz gibi çıkmadı, hatta ligin en fazla sayı yiyen takımlarından biri durumundalar. Sezona playoff umuduyla giren takım zaman kaybetmeden tepetaklak oldu. Tua altıncı haftada Jaguars’a karşı geri dönüyor fakat yönetim bu sene oynaması imkansız, seneye oynaması konusunda ise herkesin kafasında soru işareti olan Deshaun Watson için kendisini gözden çıkartmış gözüküyor. QB’mize güven bu seviyedeyken acaba “co-offensive coordinator” deneyimizden vaz mı geçsek Sayın Flores?

Houston Texans, 1-4

Deshaun Watson konusuna hiç girmeyelim. Yönetim ve Watson dahil kimsenin ne olacağını bildiğini sanmıyorum. Seneye başka bir takımda görürüz kendisini. Güzel şeylerden bahsetmeye çalışalım. Altıncı haftaya girerken, Tyrod Taylor yerine QB1 olan David Mills son maçında Patriots’a karşı yaşam belirtisi gösterdi. Kendisi Russell Wilson’dan sonra bir Bill Belichick takımına üç TD pası atan ilk çaylak olmuş. Evet, olumlu şeyler bu kadar. Kicker’ımız son maçta iki kere ekstra sayı kaçırdı, takım NFL en fazla sayı üreten 29. takımı, Laremy Tunsil sakatlandı, altı hafta oynamayacak gibi. Rushing liderinin Mark Ingram III olduğu bir takımdan bahsediyoruz. Takımdan tek beklentim beyaz RB’lerin McCaffrey’den sonraki gururu Rex Burkhead’in biraz süre bulması.

Indianapolis Colts, 1-4

Muhtemelen sezona dört mağlubiyetle başlayan takımlar arasında en iyi takım Colts. Sanırım hala Amazon belgeseli “All or Nothing”in etkisi altındayım. Hala Carson Wentz’in çok iyi bir QB olduğunu düşünüyorum. Ancak Wentz bir maç içinde bize 25 farklı Wentz izletmekte kararlı olduğu için bu sevgim ne kadar sürer emin değilim. Neyse beş maçta sadece bir INT attığı ve son maçta da Ravens’a karşı 402 yard ile fena oynamadığı için kendisiyle ilgili hala umut var diyelim geçelim. Fakat Frank Reich için balayı dönemi bitti sanki. Ravens’a dördüncü çeyrekte 25-9’dan maç kaybeden koçumuz, Wentz’in iki sezonda başını yakacağı ikinci koç olabilir sezon sonunda. Bu arada Colts bu maça kadar son çeyreğe 16 sayı önde girdiği 120 maçın kaçını kazanmış biliyor musunuz? 120’sini! Yine de acı çekmesini istemediğim bir küçük kardeş gibi sevdiğim Wentz hatırına “Güzel günler göreceğiz” demekten kendimi alamıyorum. Muhtemelen kendimi kandırıyorum.

Jacksonville Jaguars, 0-5

Nerden başlamalı bilemedim. Hepimiz Urban Meyer’ın soft lap dance videosunu izledik. Hepimiz koçun tüm takımdan özür dilemek yerine oyuncu gruplarıyla ayrı ayrı konuşmayı tercih ettiğini okuduk. Hepimiz takım sahibinin açıklaması göz attık. Meyer bu sezonu bitirir, koleje geri döner, belki oradan Tim Tebow’a da yardımcı koçluk işi çıkartır, biz de bu kaostan kurtuluruz. İçimizde kafasını kazıma istediği uyandıran Trevor Lawrence TD’dan çok INT atacak gibi, takım hücum ve savunmada ligin diplerinde, koç deplasmandan takımla şehre dönmeyip bara gitmeyi tercih ediyor. NFL’de üst üste maç kaybetme rekoru 26’ymış. Jaguars şu an 20’de. Ha gayret, rekorlar kırılmak içindir çocuklar.

New York Giants, 1-4

Daniel Jones bir sene daha tecrübeli, Saquon Barkley döndü, Kenny Golladay geldi, ligin son iki senedir en az sayı üreten ikinci takımı olan Giants’ın hücumunda bir şeyler değişir diye düşünüyorduk değil mi? Maalesef. Takım en fazla sayı üreten 27. takım konumunda. Bir de üstüne son maçta Jones, Barkley, Golladay aynı anda sakatlandı. Cowboys maçının sonlarındaki şu sahne sezonu özetleyecek gibi: Yedek oyun kurucu Mike Glennon topu RB Devontae Booker’a verdi, o da topu WR John Ross’a attı. Yine ucu ucuna playoff’un kaçacağı, bu yüzden de üst sıralardan draft hakkı alınmayacağı için “olur, olur” denilerek Daniel Jones’un pohpohlanacağı harika birkaç sene bizi bekliyor. Neyse bu kötü durumdan Dave Gettleman’ın kovulması gibi iyi bir sonuç da çıkabilir.

New York Jets, 1-4

Valla çoğu zaman kendimi ekran başında çaylak QB Zach Wilson’a şöyle bağırırken buluyorum: “Anladık güçlü bir kolun var. Bize bunu kanıtlama çalışmaktan vazgeç!” Bağırmıyorum tabii, deli miyim? Bana ne Jets’ten? Arada Wilson kaç INT atmış diye göz ucuyla baktığım bir takım sonuçta (beş maçta dokuz). Yeni koç Robert Saleh’ta NFL’de başarılı olabilecek bir hava var ama ilk koçluk deneyimi için yanlış bir takımda sanki. Takım en kötü hücum performansıyla ligin en dibinde. Sahi bu takımda Elijah Moore, Denzel Mims falan vardı, ne oldu onlara..?