Arizona Cardinals’ın koltuğunu geri aldığı 11. Haftada Kansas City Chiefs’in ilk beş içine girmesiyle zirvenin tepesinde kartlar yeniden dağıtılırken New England Patriots’ta çıkışını sürdürmesi ve Buffalo Bills ise büyük bir düşüş yaşaması üst sıralar karıştırdı. Orta sıralarda Indianapolis Colts, San Francisco 49ers ve Minnesota Vikings yükseliş trendinde olurken New Orleans Saints’in düşüşü devam etti. Muhteşem Dörtlü olarak adlandırabilecek son dörtlü de bu hafta yeni ama normalde önceden de uğramış bir sonuncu var.

1- Arizona Cardinals (NFC Batı, 9-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Kyler Murray’in üçüncü kez sahada olmadığı maçta Seattle deplasmanından galibiyeti koparan Cardinals, NFC yarışı için de büyük bir avantajı cebine koydu. Öyle ki Murray’siz oynanan bu üç maçta Colt McCoy ile alınan bu iki galibiyet şüphesiz kırmızı beyazlı takımı yarışta lider olmasını sağlayan en büyük etmendi. Hele ki sezon öncesinde Cardinals cephesine “Murray’siz üç maç oynayacaksınız ve iki galibiyet alacaksınız” deseler kimse sesini çıkarmazdı. Nitekim McCoy cephesinden bakacak olursak 44’te 35 pas isabeti ve yüzde 79 isabet ile birlikte iki TD pasıyla galibiyete ziyadesiyle yeter bir oyun oynarken savunma da üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Bu galibiyetle bay haftasına giren Kingsbury’nin öğrencileri için iyi bir dinlenme arası olacak.

2- Tennessee Titans (AFC Güney, 8-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

AFC’nin lideri ve altı maçlık galibiyet serisi bulunan Titans, sezonun yol kazalarından birini Texans karşısında yaşadı. Ryan Tannehill dört interception ile bu yenilgiye tüy dikerken savunmadaki eksiklerde bu maçla birlikte gün yüzüne çıktı. Madalyonun öbür yüzüne bakıldığında tabii bir yerde yenilecekleri bekleniyordu fakat bu kredi Texans karşısında olmalıydı orası soru işaretiyken mevzubahis durumda kredilerini de biraz tükettiler. Nitekim aldıkları yenilgi dışında birkaç hafta önce takıma katılan tecrübeli Adrian Peterson’un gönderilmesi de kendileri adına öne çıkan bir haber oldu. Liderlik iddialarını sürdürmek istiyorlar ise çıkıştaki Patriots’u yenmekten başka bir şansları yok.

3- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 8-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Zorlu Minnesota deplasmanında galibiyete çok yaklaşan Packers, son saniyedeki alan golüne engel olamayarak birinci haftadan sonra Aaron Rodgers ile ilk mağlubiyetini yaşamış oldu. Yine o kadar eksiğe rağmen ortaya koydukları oyunla birlikte bu yenilgi Packers’tan pek de bir şey götürdüğü söylenemez. Ancak önlerinde bir diğer dişli takım Rams var iken işleri pek kolay değil. Bu camia üst üste iki yenilgiyi kaldıramaz.

4- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 7-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Maça hücumda ve savunmada çok iyi başlayan ve ilk yarıdan üstünlüğü ele alan Chiefs, evinde ağırladığı Cowboys karşısında galip gelmeyi bilerek adeta sezona yeniden başladı. CEH’in dönüşü ve Patrick Mahomes’un da ritim tutmasıyla hücum anlamında geçen haftaki performanslarını görece devam ettirdiler. Her ne kadar ikinci yarıda bu oyundan düşmeleri sorun olarak gözükse de en azından savunmanın maç boyunca mücadelesi bu maç adına kilit durumlardan birisi oldu. Kasım ayında hiç mağlubiyet almayarak bitirerek bay haftasına da giriş yaparak güzel de bir işe imza attılar.

5- Los Angeles Rams (NFC Batı, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Haftayı maç oynamadan geçiren Rams, enteresan bir on maçlık periyod geçirdi. Matthew Stafford ile başladığı yeni sezonda ilk üç maçta özellikle hücumda çok efektif bir oyun oynayan Sean McVay’in takımı, özellikle üçüncü haftada Buccaneers’i yenerek daha sezon başından Super Bowl adayları arasında yerini almıştı. Nitekim bu müsabakaya takiben oynadığı maçlarda başlıca playoff potasındaki takımlara karşı yaşadığı sıkıntılar kendileri adına “Acaba mı?” sorusunu da akıllara getirdi. Stafford’un zaman zaman ritim kaybı yaşaması ve savunmanın basit hataları Titans, Cardinals ve 49ers gibi kritik virajların dönülememesine vesile oldu. Tabii bir de işin saha dışı boyutu var ki takıma sezon ortasında katılan Von Miller ve Odell Beckham Jr, Rams’in çehresini en azından kâğıt üzerinde değiştirse de saha da gözle görülür bir değişiklik olmadı. Yine de Sean McVay’in olduğu yerde umut vardır ki kendisi de bu dinlenme arasında takımına önemli dokunuşlarda bulunmuştur.

6- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Evinde Giants’ı mağlup ederek geçen haftadaki mağlubiyetin yaralarını saran Buccaneers, bir haftalık aranın ardından hücumda ve savunmada olması gereken haline yeniden büründü. Saints’in de gidişatının iyi gözükmediği bu süreçte NFC Güney’i kazanma şansı bir hayli artan Buccaneers, önündeki Colts maçıyla beraber Aralık ayı içerisinde çetrefilli bir takvime giriş yapacak. Nitekim Tom Brady böyle oynadığı müddetçe bilekleri zor bükülür.

7- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Bu sezon ilk haftadan sonra ilk kez bir dış saha maçından sahadan yenik ayrılan Cowboys, iki hafta önceki Broncos maçından sonra en kötü oyunlarından birini daha oynadı. Ancak NFC Doğu’nun da durumunu göz önünde bulundurulduğunda mevcut sırasını sezon sonuna kadar taşıyıp Ocak ayını görecek gibi duruyor. Yine de Chiefs gibi vitrin maçları, playoff’ta neler yapabileceklerinin bir göstergesi ve en azından şu an için iyi bir görüntü çizdiklerini söylemek bir hayli zor.

8- New England Patriots (AFC Doğu, 7-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Georgia deplasmanından da galibiyet çıkarıp üst üste beşinci zaferini yaşayan Patriots, AFC Doğu liderliğini de ele geçirmeyi başardı. Özellikle Falcons karşısında geçen haftadan farklı olarak bu sefer de savunma performansıyla da ön plana çıkan Belichick’in öğrencileri, ön alandaki verimi arka tarafta da turnoverlar ile süsleyerek üst düzey bir savunma takımı da kurmayı da başardı. Şüphesiz bu savunma performansı sadece normal sezon için değil; aynı zamanda playoff’ta da ihtiyaçları olacak.

9- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Lamar Jackson’dan yoksun çıktığı Bears karşısında son saniyelerde maçı kaybedecek gibi olsa da yine aynı son saniyede maçı çeviren Ravens, deyim yerindeyse uçurumun kıyısından döndü. Nitekim Ravens ile ilgili saha içi ile ilgili söylenecek pek bir durum yok; neticede Lamar gibi bir yıldızı yokken bile “bir şekilde” kazanmak çok değerli bir iş oldu. Lakin önlerindeki üç maçın hepsinin de kendi gruplarındaki takımla olduğunu düşünüldüğünde şansları bu kadar yaver gitmeyebilir.

10- Buffalo Bills (AFC Doğu, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Bills adına geçen haftaki Colts mağlubiyeti mi yoksa iki hafta önce ligin son sıralarında yer alan Jaguars mağlubiyeti mi daha kötü diye sorsak Colts cevabını almak pek de şaşırtıcı olmaz. Nitekim buradaki husus rakiplerinin iyi olması değil; Bills’in son haftalardaki hem hücumda hem de kötü oyunu olarak nitelendirilebilir. Özellikle Josh Allen’ın baskı altındayken rahat olamayışı, savunma hataları ve üstüne hücumdaki turnoverlar eklenince Super Bowl takımları arasında adı geçen Bills’in, eski hallerini andırıyor olması da pek hayra alamet değil. Öte yandan gümbür gümbür gelen bir Patriots olmasıyla işleri de sezon başındaki kadar kolay olmayacaktır.

11- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Bir kazanıp bir kaybeden Chargers, bu haftaki seriyi bozmayarak Steelers karşısında galip gelerek AFC Playoff yarışı için rakibine üstünlük kurmayı başardı. Hücum anlamında en azından ilk yarıda güzel bir oyun ortaya koyan Chargers, Austin Ekeler’ın da hem pas hem de koşudaki verimliliği ile birlikte istediğini elde etti. Lakin bu galibiyete sevinmektense skor olarak bir hayli öndeyken hücum ve savunmanın rakip maçı kazansın diye yaptığı ikramları azaltmak, gidişatın istedikleri gibi olması açısından bir hayli mühim. Nitekim karşılarında hücumda çok daha verimli takımlar olduğunda kaçan balık büyük olabilir.

12- Indianapolis Colts (AFC Güney, 6-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Jonathan Taylor’un uzun yıllar unutulmayacak performansıyla Buffalo’dan galibiyeti koparan Colts, geçtiğimiz iki ay içine oynadığı sekiz maçtan altı galibiyet çıkararak olması gereken yere gelmeyi başardı. Başta ismi geçen Taylor’un etinden sütünden her şeyinden yararlanan Colts hücumda istediği ritmi yakalarken Carson Wentz’te yavaştan da olsa performansını ileriye taşımayı başardı. Darius Leonard liderliğindeki savunma da turnoverlar ile oyunu değiştiren bir yapıda olması Colts’un bu süreçteki en büyük ikinci kozu olduğu söylenebilir. Her maçı zaten ayrı bir sınavı olan mavi beyazlı ekibin bir diğer sınavı da Buccaneers karşısında da hem seriyi devam ettirme hem de yarışın içinde kalma adına olacak.

13- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 5-4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

T.J. Watt ve Minkah Fitzpatrick’in yokluğunda geri düşse de son bölümde skor avantajını yakalayan Steelers, çok yaklaştığı galibiyeti alamayarak Los Angeles’tan eli boş döndü. Eğer Watt ve Fitzpatrick olmamaya devam edecekler ise durumu henüz toparlayabilmiş Steelers için tüm düzen bozulabilir. Nitekim bardağın dolu tarafından bakarsak Big Ben sezon başındaki kadar kötü değil.

14- San Francisco 49ers (NFC Batı, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Zayıf rakibi Jaguars karşısında da kazanmayı bilen 49ers, son dört maçından üçünü kazanarak yeniden playoff kapılarına dayandı. Deebo Samuel liderliğinde hücumda güzel işlere imza atan Shanahan ve öğrencileri olması gereken form düzeylerine de yavaş yavaş yaklaşıyorlar. Nitekim önlerinde oynayacakları Vikings maçı doğrudan playoff rakibi olduğu için bir bakıma sezonun en mühim maçına çıkacaklar.

15- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

NFC Kuzey’deki ezeli rakibi Packers’a karşı uzun yıllar hatırlanacak dramatik bir zafer elde eden Vikings, bu galibiyetle birlikte playoff’a altıncı sıradan adını yazdırmış durumda. Nitekim bu sezon oynadığı tüm maçları çok yakın geçen Zimmer’in öğrencileri, gösterdikleri dalgalı performanstan sonra bu noktada olmaları bile etkileyici. Şu an iki maçlık bir kazanma serisi yakalayan Vikings’in düzeni bozmadan 49ers’ı yani doğrudan wild card rakibini yendiği takdirde ciddi bir avantaj yakalayabilir.

16- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 6-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Geçen haftaki Patriots hezimetini unutturmak için Lions karşısına çıkan Browns, her ne kadar kazanmış olsa da oynadığı oyunla hiç tat vermedi. Özellikle Baker Mayfield’ın maç içinde tepkilere maruz kalması da taraftarların sadece galibiyetten tatmin olmadığı; Baker’dan daha üst düzey oyunlar beklediği aşikâr. Yani şu an kazanan ve yarışın içinde olan bir Browns var fakat Baker Mayfield’ın oyunu ana gündem maddesi gibi tahtanın en üstünde yer alıyor. Bakalım bu süreç bize daha neler gösterecek.

17- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Bay haftasından Las Vegas deplasmanıyla dönen ve buradan da galibiyet çıkarıp yeniden playoff potasının içinde yer bulan Bengals, sezonun son bölümüne de güzel bir giriş yaptı. Bu sezon öne çıkan koşuculardan olan Joe Mixon, oynadığı oyunla adaşı Joe Burrow’un yükünü hafifletirken hücumda da eski ritimlerini yakalamış gibiler. Öte yandan iyi bir takvime sahip olan ve son yedi maçın beşini evinde oynayacak olan Bengals, ipleri kendi elinde tuttuğu söylenebilir. Nitekim önlerindeki Steelers maçını kazandıkları takdirde AFC Kuzey için çok büyük bir avantaj yakalayacaklar.

18- New Orleans Saints (NFC Güney, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Son üç maçını kaybeden Saints’te bir şeylerin yolunda gitmediği çok açık ve net belli. Bu “bir şeyler” geçen haftaya kadar genellikle Trevor Siemian’ın oyun kuruculuğu becerileri ve Alvin Kamara’nın yokluğu olurken bu haftayla birlikte savunmadaki eksikler olarak da yeni “bir şey” eklenmiş oldu. Özellikle line arkasını savunmada problemler yaşayan Saints, Eagles koşularına da bir türlü çözüm üretemedi. Önlerindeki Bills karşılaşması belki de tamam mı yoksa devam mı maçlarından biri olacak ve Sean Payton’un artık o şapkadan bir tavşan veya herhangi “bir şey” çıkarması şart.

19- Carolina Panthers (NFC Güney, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Cam Newton’un ilk kez starter olduğ maçta Panthers, eski koçu Ron Rivera’nın takımına mağlup olmaktan kurtulamadı. Her ne kadar yenilmiş olsalar da en azından Cam Newton’lu hücumun Sam Darnold ve PJ Walker ile olduğundan daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Bir sezon içinde üç farklı oyun kurucuyla oynamış olmaları şüphesiz hücumda istenilen ritmi bulmak için ciddi bir engel olduğu düşünülebilir ancak Newton’un da form tutmasıyla Panthers kazanamaya devam edebilir. Tabii bu hususta 31 yaşındaki oyuncunun da pek fazla vakti olmadığını hatırlatmak fayda var.

20- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

AFC’deki playoff yarışı için kritik bir öneme sahip maçta Bengals’a yenilerek işleri epey bir zora sokan Raiders, ne yazık ki bir ay önce herkesin gıpta ettiği görüntüden epey bir uzak. Hücum neredeyse Derek Carr’ın eline bakarken Darren Waller bu hususta tüm yükü çeken isim. Koşu oyunlarında Josh Jacobs ve Kenyan Drake ile istediklerini elde edememesi de Las Vegas ekibini tek düze ve tahmin edilebilir bir takım haline dönüştürmesi rakip savunmaların kendilerini daha kolay çözmelerine vesile oluyor. En azından matematiksel olarak yarıştalar lakin saha için görüntüleriyle matematikte kendilerini kurtaramaz gibi gözüküyor.

21- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 5-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Sezon başından beri eleştiri odağı olan Eagles’ta başta Nick Sirianni ve oyun kurucu Jalen Hurts topun ağzına gelmişti. Fakat son bir ay içindeki oynadıkları maçlarda sezon başındaki görüntülerinden uzaklaşıp daha üretken bir oyun ortaya koymalarının meyvelerini alan Philadelphia ekibi, evinde Saints’i baştan sonra üstün götürdüğü maçta mağlup ederek resmen playoff resminde en azından takipçi olarak kendisine yer bulmayı başardı. Özellikle Hurts’e yönelik kurgulanan oyun tercihleriyle sonuç almayı bilen Sirianni, bu süreçte kazandığı maçlarda birçok Read Option oyunlarıyla sayı bulmayı başardı. Her ne kadar Hurts, cep içinden pas atma konusunda verimli olmasa da en azından bu sisteme kolayca adapte olması Eagles adına sonucu getiren durum oldu. Öte yandan çaylak head koç Sirianni’nin ilk senesinde bu denli bir etki yapması şüphesiz Eagles adına sevindirici bir durum. Bu sezon dibe batmamaları ve sistemleri olması, gelecek sezonlarda da üzerine inşa yapabilecekleri temele sahip olabilirler.

22- Denver Broncos (AFC Batı, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Sezonun ilk bölümünde geceyle gündüz gibi iki döneme sahip olan Broncos, ilk üç maçından üç galibiyet aldıktan sonraki süreçte üst üste dört maç kaybetmişti. Washington ve Cowboys galibiyetleriyle tekrar işi rayına oturtmuş gözükse de Eagles karşısında yenilerek yüzde elliyle bay haftasına giriş yaptı. Sezon başında takıma katılan Teddy Bridgewater takıma çok da fazla bir etki yapamazken Drew Lock ise formayı kapamadı. Ancak çaylak koşucu Javonta Williams ve Melvin Gordon önderliğinde iyi bir koşu takımı kuran Broncos, bu manada hücumda bu iki oyuncuyla beraber güzel işlere de imza attı. Von Miller’in gidişinden sonra savunmada gözle görülür bir düşüş yaşanmazken linebacker pozisyonundaki sakatlıklar savunma direncini de biraz zayıflatsa da Justin Simmons, ortaya koyduğu performansla göz doldurdu. Nitekim bu denli inişli çıkışlı bir on maçlık serüven geçirseler de önlerinde tam dişlerine göre bir fikstür var. Kalan yedi maçın beşini AFC Batı takımlarıyla oynayacak olan Vic Fangio’nun öğrencileri bu süreçte kendi kaderlerini kendi belirleyecek.

23- Washington Football Team (NFC Doğu, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:26  

Bay haftasından sonra oynadığı iki maçı da kazanan başkent ekibinde Taylor Heinicke, bu süreçte oynadığı oyunla takımına galibiyetleri getiren en önemli etmen oldu. Son oynanan Panthers maçında da bu sezon ikinci kez üç TD pası atan 28 yaşındaki oyun kurucu, böylelikle Washington hücumunu da hareketlendirmiş oldu. Önünde zorlu maçlar olan Ron Rivera’nın takımı için Heinicke’nin bu seviyede oynaması en azından yarışın içinde var olmak adına bir hayli mühim.

24- Miami Dolphins (AFC Doğu, 4-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

New York deplasmanından da galibiyetle dönerek son üç maçını kazanan Dolphins’te hücum, büyük bir sıkıntı olmaya devam ediyor. Hücum hattından receiverına kadar her bir parçasında ciddi bir uyum sorunu yaşayan Florida ekibi, bu manadaki gidişatı takımın genel performansına da köstek olduğu söylenebilir. Rakamsal olarak oyun başına yard istatistiklerinde sonuncu sıralarda yer alan Flores’in takımının ligin bu haftasında hala temel işlerde sorun yaşaması ciddi bir sorun olarak. Yine bir şekilde en azından playoff yarışı içinde var olduğunu varsaysak bile içinde bulundukları durum pek iç açıcı değil.

25- Seattle Seahawks (NFC Batı, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Russell Wilson’ın dönüşüyle birlikte işleri yoluna koymaya yeltenen Seahawks, bu planda pek de başarılı olamadı. Özellikle Cardinals karşısında aldıkları mağlubiyet gösteriyor ki bu yıl onların yılı değil ve alışagelmiş Seahawks’tan epey uzak bir görüntüdeler. Nitekim kendileri için sezonun artık sonuna geldiğimizi varsayarsak önlerindeki bir iki vitrin maçını kazanarak en azından taraftarlarına küçük hediyeler verebilirler.

26- Atlanta Falcons (NFC Güney, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

İki hafta önce playoff’un P’si konuşulurken Falcons, yine Falcons’luğunu göstererek ne kadar kötü bir takım olduğunu ve kendisine güven olmaması gerektiğini bir kez daha kanıtladı. Takımdaki eksikler her geçen maç bir kez daha gün yüzüne çıkarken Matt Ryan’ın da iki maç iyi oynayıp ardından peş peşe interception’ları atması da tecrübeli oyun kurucuya olan güveni bir hayli azaltıyor. Artık bu takıma yeni bir kan; yeni bir heyecan lazım.

27- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Ravens karşısında Justin Fields’ı sakatlığa kurban verse de Andy Dalton ile maçın son saniyelerine önde girmeyi başaran Bears, yine bir şekilde sahadan mağlup olarak ayrıldı. Hele ki rakip takımda Lamar Jackson’un olmayışının avantajını maç boyunca hissedip pek bir varlık gösteremeyen Chicago ekibinde son saniyede verilen bu maçtan sonra Matt Nagy için de çanlar iyice çalmaya başladı artık. Bears yönetimi sezonun son bölümünü bile bekleyemeyebilir, ayrılık çok da uzak gözükmüyor.

28- New York Giants (NFC Doğu, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Uzun süredir hücum sıkıntıları yaşayan ve bu hususta anlık bireysel performanslardan öteye gidemeyen New York’un mavileri, hücum koordinatörü Jason Garrett ile geç de olsa yollarını ayırdı. Her ne kadar karar doğru olsa da zamanlamasının daha önce olması aşikâr. Garrett’ın da zaten ayrılırken hatasını kabul ettiği açıklamaları hücumdaki sıkıntıların uzun süredir var olduğunu da kanıtlar niteliğindeydi. Nitekim bu göreve son verme ile birlikte Daniel Jones’ta kendi adına bir şans yakalamış olacak ki yeni gelecek olan hücum koordinatörü ile güzel işlere imza atıp yerini sağlamlaştırabilir. Yoksa muhtemelen sıra kendisine gelecek gibi gözüküyor. Ya da belki gelmiştir?

29- Houston Texans (AFC Güney, 2-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Son haftalarda kendisi gibi takımların kazanmasına dayanamayıp bir şeyler yapmayı kendisine görev edinen Texans, AFC Güney’deki rakibi Titans’a karşı hemen hemen harikulade bir oyun ortaya koyarak birinci haftadan sonra kazanmayı bildi. Nitekim bu galibiyeti ile birlikte head koç David Culley’de yokuş aşağı giden bu takımda hala direksiyonun kendi hâkimiyetinde olduğunu gösterdi. Sezon bitmeden bir tane daha böyle bir galibiyet gelirse Culley adına da güzel şeyler konuşulabilir.

30- New York Jets (AFC Doğu, 2-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Mike White’ın da yedeğe çekilip veterean Joe Flacco ile sahaya çıkan New York ekibi, Dolphins karşısında maçı son çeyreğe kadar başa baş götürse de hücumda istediklerini bir türlü sahaya yansıtamadı ve bu sezon üç farklı oyun kurucuyla toplam sekizinci kez sahadan mağlup ayrıldı. Nitekim Joe Flacco ve Mike White’ın Covid-19 listesine gönderilmesiyle sakatlıktan dönüp tekrar formasına kavuşmaya hazırlanan Zach Wilson için bakalım neler yapabilecek?

31- Detroit Lions (NFC Kuzey, 0-9-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Goff’un yokluğunda Tim Boyle ile Cleveland deplasmanında maçtan kopmayan ve son bölüme kadar mücadelenin içinde kalan Lions, iki haftadır kolay lokma olmadığını da göstermiş oldu. Nitekim her hafta takımını sırtlayan D’Andre Swift bu hafta da 136 yard ve bir TD ile öne çıkması da belki de Lions’ı izlenir kılan yegâne durum. Nitekim uzun yıllardır klasikleşen Şükran gününde Bears’ı ağırlayacak olan Detroit ekibi, belki taraftarlarına bir galibiyet hediye edebilir.

32- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Son iki haftadır izleyenleri şaşırtan Jaguars, bu hafta hiç de şaşırtmayarak 49ers karşısında kendi evinde mağlup oldu. Son iki haftadaki performanslarıyla kıyaslandığında son derece vasat bir görüntü sergileyen Florida ekibinde, Trevor Lawrence liderliğindeki hücum, hiçbir ışık vermeyerek kafalarda bol bol soru işareti oluşturuyor. Urban Meyer’in bu hususta takımda bir nevi değişiklikler yapması elzem gibi gözüküyor.