Merhabalar, değerli NFLTR.com okurları… Yazısız geçtiğimiz birkaç haftanın ardından üzücü bir derbi mağlubiyetiyle geri dönüyoruz. “How I Met Your Mother” dizisi sevenleri ve Minnesota taraftarları için oldukça eğlenceli bir maç olmuş olsa gerek. 34-31 gibi bir skorla son saniye alan golüyle Packers kendi grubundaki ilk mağlubiyetini aldı. Vikings’e karşı kaybetmek hiçbir zaman iyi hissettirmez ama açıkçası çok üzülmediğimi belirtmek isterim. Şu an takım adına endişe yaratabilecek iki unsur bulunuyor: Sakatlıklar ve Aaron Rodgers, gelin bu konular hakkında daha detaylı konuşalım.

Packers Gündem: Rodgers ve Sakatlıklar

Baktığımızda “Yine mi Rodgers arkadaşım!” diyeceksiniz ama her anlamda kendisi bu takımın her şeyi konumunda ilerliyor. Bu farklı bir şey değil ama hem oyun hem medyadaki ilgiden dolayı dönüp dolaşıp ona geliyoruz. Ayak parmağında bir sıkıntı yaşadığını biliyoruz ve buna rağmen sahaya çıktığı Vikings maçında iyi oynasa da sakatlığı daha da kötü hale geldi. Hafta içi yetersiz şekilde hatta geçen haftaki kısıtlı antrenman dışında idmansız şekilde maçlara çıkıyor gibi gözüküyor. Bay haftası özellikle parmağının iyiye gitme durumundan dolayı oldukça değerli olacaktır. Sezon boyu iyileşmesi beklenmeyen bir sakatlık her ne kadar can sıksa da bu işin medya boyutu da can sıkıyor. En son basın toplantısında Aaron Rodgers’ın COVID-19 parmağı gibi iddialarına karşılık ayağını kameralara gösterdi ki bu durumu açıklamak gerçekten çok zor. Belki körler ve topallar diyerek geçiştirebiliriz ama Rodgers’ın Twitter profil fotoğrafına ayağını koyduğu bir duruma gelmek hiç hoş değil. Bu konu hakkında daha da konuşarak sizi iğrendirmeye devam etmeyeceğim, gelelim kendisinin COVID-19 ardından sahaya yaptığı dönüşe…

Öncelikle kısır geçen ve pinpon maçlarını anımsatan bir Seattle Seahawks maçını oynadı. Defansın karakter koyup maçın kazanılmasında ön plana çıktığı maçta Rodgers antrenmansız olmasının sonuçlarını gördük ki şansa Wilson da kullandığı parmağındaki büyük bir sakatlığının ardından dönüşünü vasatın altında yapması Packers’a galibiyeti getirdi. Vikings maçında ise istatistikleri kadar iyi olmasa da sakatlığını göz önüne olarak iyi bir maç çıkaran Aaron Rodgers takımına 31 puan getirmeyi başardı.

Bir diğer endişe kaynağı da yaşanan sakatlıklar. Tüm hepsini buraya yazıp doldurmam biraz uzun sürecektir. En son bu kervana Pro Bowl seçilmiş Elgton Jenkins’in katılması canları bir hayli sıktı. David Bakhtiari’nin dönüşü de bu yüzden çok daha kritik hale geldi ki böyle bir sakatlıktan nasıl dönüp adapte olup eskiye yakın performansa ulaşacağı çok büyük bir soru işareti. Sol tackle olarak Rams karşısında Yosh Nijman’ı izleyeceğiz gibi gözüküyor. Oynadığı oyunlarda iyi performans göstermesi bir nebze içleri rahatlatıyor ama asıl olarak nasıl bir oyuncu olduğunu daha iyi anlayacağımız bir zamandayız. Son maçta O-Line’ı çok beğenmedim ve kötü girdiği bir bye haftasının ardından daha iyi olması beklenen Rams karşısında zaten sakat olan Rodgers’ın Aaron Donald ve Von Miller tarafından ezilmesi oldukça muhtemel ve bu yüzden Packers’ın bye haftasından önce Rodgers’ın dinlendirilmesi iyi de olabilir ama division maçına direkt geçmek adına oldukça önemli bir maç olduğu için kazanılmasının getirisi adına Rodgers’ı oynatmak daha isabetli olabilir.

Pass rush adına Rashan Gary’nin sakatlanması ve Whitney Mercilus’un durumunu göz önüne alarak muhtemel kariyer bitiren sakatlığından sonra büyük bir problem oluştu. Preston Smith’in en güvenilir isim olduğu bu sezonda şahane performans göstermesi Packers adına oldukça değerli. Onun yanında De’Vondre Campbell ve Kenny Clark’ın sahaya koydukları Packers adına önemli bir standart sağlıyor. Bu kadar eksiğe rağmen Packers’ın en iyi 10 savunmadan biri olduğunu söyleyebilirim ki eksik oyuncuların iyi bir dönüş yapmasıyla beraber büyük bir seviye atlayabilirler. Vikings karşısında savunmanın görevini tam olarak yapamamasıyla bu sonuç yaşandı ama daha önce de dediğim gibi bu beni pek endişelendirmiyor. Böyle yol kazalarının yaşanması oldukça normal. Oldukça beğendiğim bir oyuncu olan Eric Stokes da son maçta Justin Jefferson’ın devasa performansı karşısında oldukça yetersiz kaldı. Ama kesinlikle çok memnun olduğum bir çaylak cornerback. Senenin sürprizi Rasul Dauglas ise sezonun en güzel sürprizlerinden oldu açıkçası ama bu maç o da beklenenin altında kaldı. Joe Barry’nin performansı da oldukça tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Koşu savunmasında da Dalvin Cook maçı eski zamanlarda olduğu gibi etki etmedi ki bu açıdan da takıma olumlu bakıyorum. İşin sonunda savunmada eksikler başarılı bir şekilde döndürülmesi sağlanırsa geçen seneye kıyasla takımın çok daha büyük favori olacağını düşünüyorum. Ancak yine de her şey Rodgers’ın kafa sağlığına ve performansının ne kadarını yansıtabileceğine bakacak. Sezon sonunda bu Rodgers kumarının sonuçlarını göreceğiz.

Tartışmalı Bazı Oyun Tercihleri: Neden Ey LaFleur!

Öncelikli pas oyununda Marquez Valdes Scantling’e daha çok top atma kararını çok doğru bulduğumu belirtmek istiyorum. Bu maç onun neden takımda olduğunu gördük. Son hücum drive’ı sırasında touchdown’a erken ulaşması pek yararlı olmasa da 123 yard ve bir TD’luk performansıyla daha çok sorumluluk almaya uygun olduğunu gösterdi. Bir diğer iyi maç çıkaran receiver da Davante Adams oldu. Kendi standartlarına geri dönüş yapan süperstar WR Rodgers’ın işini yakaladığı iki TD ile bir hayli kolaylaştırdı. Ayrıca, Equanimeous St. Brown’un da bu maç derinlikte ne kadar kullanışlı olabileceğini de gösterdiği iyi bir maç oldu.

Şimdi gelelim sorgulanan kararlara… İlk sorum şu olacaktır sayın LaFleur: Neden Aaron Jones’un yokluğunda bizlere çok iyi performanslar gösteren A.J. Dillon daha az kullanıldı? Pas oyunlarında da iyi top alsa bu adamın maçı kazandırabilecek bir koşu tehdidi olabileceğini daha önce göstermedi mi? Açıkçası, bana gösterdi. Sezon başından beri kendisini çok övdüm ve hiç yüzümü kara çıkarmadı. Takıma aidiyeti yüksek bir oyuncuyu kazanmak adına bazı imkanları vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu takım Rodgers’ın ayrılması durumunda dürüst olmak gerekirse bu ikilinin Chubb-Hunt ikilisini rahat bir şekilde geçerek ligin en iyi koşu takıma haline gelebilme potansiyelleri olduğuna inanıyorum. Bu maç da bunu hazırlamak adına değerli olabilecek bir fırsattı. Rams maçında Aaron Jones’un oynama durumu maç öncesi belli olacağı tabloda zaten sezon boyu yaşananları göz önüne alarak riske etmeyerek A.J. Dillon’ı daha çok izlemek istiyorum. Savunmaları hem yorabilecek hem deşebilecek bir oyuncu olduğunu göstermesi adına bir fırsatı da hak ediyor açıkçası.

Konferansın Gözü Burada: Rams – Packers

Konferans adına değerli bir maç olduğunu yukarıda bahsetmiştim. Bu maçın galibi divisional maçlarına direkt geçiş adına değerli bir fırsat yakalamış olacaktır. Bay haftasına çok kötü iki maç ile girmeleri bu maçta iştahlarını arttırmasını bekleniyor. Defansta; Aaron Donald, Jalen Ramsey ve Von Miller gibi canavarlar var. Donald ve Miller’ın sıkıntısı bol Packers O-Line’ına zor anlar yaşatmasını bekliyorum. Diğer yandan sakatlık problemi yaşasa da Adams’ı Ramsey eşleşmesinde izlemek çok keyifli olacaktır. Rodgers eğer bu maç ölmezse ortaya bir şeyler koyabilir ama işleri oldukça zor gözüküyor. Diğer taraftan defansta yüzde yüzünden çok uzakta olan Packers, formda oynaması durumunda Stafford karşısında Cooper Kupp ve Odell Beckham Jr. yüzünden başı çok ağrıyabilir. Özellikle Kupp’ın fark yaratabileceği bir maç izleyeceğimiz düşüncesindeyim. Maçlar oynanmadan bir sonuç çıkmaz ama Rams’in favori çıkacağı bir maç olduğunu düşünüyorum. Bizleri şaşırtabilecek bir sonuç mümkün mü? Pek ala mümkün. Rams’in bıraktığı yerden devam etmesi durumunda rakibini cezalandırabilecek bir Packers var. Dilerim seyir keyfi yüksek ve Packers galibiyeti ile sonuçlanan bir maç izleyebiliriz.

Sonraki yazılarda görüşmek dileğiyle…