Önümüzdeki yıllarda Hall of Fame’e seçilmesine kesin gözüyle bakılan, Minnesota Vikings’in tecrübeli defensive end’i Jared Allen, Seattle Seahawks, Dallas Cowboys ve Oakland Raiders ile yaptığı görüşmelerden sonra kendisine en uygun teklifi yapan Chicago’yu seçti.
On yıllık NFL kariyerinde ilk defa free agent olarak piyasayı test eden Jared Allen, Chicago’nun dört yıllık 32 milyon dolarlık teklifine “evet” dedi. Esasında yıllık 8 milyon dolar olarak düşünülmesi gereken kontrat, 15,5 milyon dolar garanti maaş ve yine önümüzdeki Mart ayında ödenecek olan garanti kadro ikramiyesini içeriyor.
Jared, alacağı paranın önemli olduğunu ancak Jay Cutler’a olan inancının fazla olması ve Chicago savunmasının 4-3 sistemiyle oynamasının bu seçimi yapmakta önemli faktörler olduğunu da açıklamasında ayrıca belirtti.
2013 sezonunda 11,5 sack yapan Jared, tüm zamanlarda 128,5 sack ile 12.sırada ve ayrıca aktif oyuncular arasında John Abraham (133,5 sack) arkasından ikinci sırada bulunuyor.
Bu sezon Denver’a geçen DeMarcus Ware ile hemen hemen aynı maaşı alacak olan Jared Allen, Chicago’da Juluis Peppers’dan boşalan yeri bakalım nasıl dolduracak… Tabi her şeyden önemlisi, Lamarr Houston’un da gelmesiyle o özlenen meşhur Chicago savunmasını görebilecek miyiz?
Yazan: Haluk Onaran