Philadelphia Eagles’tan ayrıldıktan sonra hangi takıma transfer olacağı büyük merak konusu olan DeSean Jackson’ın free agency macerası kısa sürdü. Yıldız wide receiver sadece bir takımı ziyaret ettikten sonra kararını verdi: Washington Redskins
DeSean Jackson, Pazartesi günü Washington’a uömuş ve takımın genel menajeri Bruce Allen ile görüşmüştü. Ardından Jackson, Redskins’in yıldızları Robert Griffin III, Pierre Garcon ve DeAngelo Hall ile görüşmüştü. Jackson’ın kararını verirken görüş olduğu isimlerden birinin de Washington’ın NBA takımı Wizards’ın yıldızı John Wall olduğu belirtildi.
Jackson’ın kontratının iki yıllık olduğu açıklanırken, kendisini ilk kutlayan isim DeAngelo Hall’dı. Böylece DeSean Jackson, Redskins ile anlaşma imzalayarak eski takımı Philadelphia Eagles ile her sezon en az iki defa karşı karşıya gelme fırsatı elde etmiş oldu.
27 yaşındaki yıldız oyuncunun Philadelphia Eagles tarafından serbest bırakılmasının asıl sebebi 2014 sezonu için alacağı 10 milyon dolar iken, Eagles’ın Jackson’ın Los Angeles sokak çeteleri ile yakın bağlantıları olmasından çekindiğinin basına yansıması işi farklı bir boyuta getirmişti. Jackson ise bu iddiaları kesin bir dille yalanmıştı.
Yazan: Kaan Özaydın